Image default
Πρώτο Θέμα

Αντ. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση βγήκε περισσότερο ενισχυμένη»

Αντ. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση βγήκε περισσότερο ενισχυμένη»

Η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη. Περισσότερο ενισχυμένη. Προχωρούμε στην πορεία μας. Εκλογές το 2016, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Νωρίτερα, από του βήματος της Βουλής προέβλεψε επιστροφή «σε λίγα χρόνια», στο επίπεδο του ΑΕΠ και της ευημερίας που είχε η Ελλάδα προ κρίσης, χωρίς όμως τις παθογένειες που την οδήγησαν εκεί.

«Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης μετά από χρόνια ύφεσης. Ανακτούμε την εμπιστοσύνη μας, βελτιώνουμε την ανταγωνιστικότητα – κάτι που φαίνεται κυρίως από το γεγονός ότι το εμπορικό μας ισοζύγιο δεν είναι φέτος ελλειμματικό, μετά από δεκαετίες. Κατά πάσα πιθανότητα θα βγούμε στις αγορές το 2014, ώστε να μπορέσουμε να δανειζόμαστε σαν φυσιολογική χώρα. Βήμα-βήμα ανακτούμε πρόσθετο έλεγχο. Διευρύνουμε τη φορολογική βάση – φέτος ο κόσμος δοκιμάζεται, καθώς πληρώνει φόρους τριών χρόνων, αλλά του χρόνου αυτό δεν θα υπάρχει. Τη φορολογία σταδιακά θα την μειώνουμε μέχρι να τη φέρουμε εκεί που πρέπει. Το 2016 θα καλύπτουμε, όχι μόνον τα έξοδά μας, αλλά και τους τόκους και τα χρεολύσια» εκτίμησε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Μέχρι το 2016, εμείς θα έχουμε βγάλει τη χώρα απ’ το πρόβλημα. Όλες οι χώρες του ευρώ θα έχουν μια επιτήρηση – αλλά όταν έχεις βιώσιμα πλεονάσματα, δεν έχεις τίποτε να φοβάσαι από μια επιτήρηση που ισχύει και για τους εταίρους σου. Έτσι βγαίνουν οι χώρες απ’ τις μεγάλες κρίσεις. Με θυσίες – αλλά χωρίς μαγικά, χωρίς ψέματα με κοντά ποδάρια και φρούδες υποσχέσεις».

Ψεύτικες είναι οι διαβεβαιώσεις σας ότι δεν θα πάρετε νέα μέτρα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε πως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ακυρώσει το μνημόνιο. Το μνημόνιο μπορεί να το ακυρώσει μόνο ο λαός με την ψήφο του. Η λύση είναι μόνο οι εκλογές είπε κ. Τσίπρας .

Κατ΄ εντολή του λαού η νέα κυβέρνηση θα ακυρώσει όλους τους μνημονιακούς νόμους και θα ψηφίσει νέους νόμους που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό υπογράμμισε πως «κάναμε μομφή γιατί αποτύχατε σε όλα όσα εξαγγείλατε προεκλογικά και σε όλα όσα εφαρμόσατε μετεκλογικά» είπε ο κ. Τσίπρας.

Τα ψέματα τελειώνουν ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τη Βουλή να αποσύρει την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση και να εναρμοστεί με την πραγματικότητα που επικρατεί στην χώρα και στον λαό. Η πολιτική έχει οδηγήσει την χώρα σε μια ανείπωτη καταστροφή, είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δει την πρόταση μομφής όχι ως απειλή αλλά ως ευκαιρία. Ιδού η λύση, ιδού οι εκλογές, ιδού η δημοκρατία,  σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Πράξη θεσμικά ακραία, πολιτικά αμήχανη και εθνικά ανεύθυνη» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως πρόκειται για ομολογία του πολιτικού του αδιεξόδου. Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε η πρόταση αυτή αποτελεί ακραία και απροκάλυπτη υπονόμευση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο αφού – όπως είπε – κατατέθηκε την ώρα της διαπραγμάτευσης που πάμε να επιβεβαιώσουμε την είσοδό μας στο τελικό στάδιο της οριστικής εξόδου από το Μνημόνιο και λίγο πριν την Προεδρία της ΕΕ κατά την οποία η χώρα μας έχει την ευκαιρία να μετέχει στο ευρώ με όρους θεσμικής ισοτιμίας κι όχι ως φτωχός συγγενής.

Καλούμαστε σήμερα ως Έλληνες βουλευτές ορκισμένοι στο σύνταγμα και στους νόμους να αποφασίσουμε αν θα δώσουμε ψήφο δυσπιστίας ή ψήφο εμπιστοσύνης. Με τη θέση της ΔΗΜΑΡ στο «παρών» δεν μπορεί να συγκεντρωθούν οι 151 ψήφοι ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές. Γιατί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα είναι αν έχει ή όχι τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση». Με αυτές τις επισημάνσεις ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμένος κάνοντας λόγο για συγκυβέρνηση της διαπλοκής.

Παρών» δήλωσε στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση τόσο σε ΝΔ όσο και σε ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κουβέλης, τόνισε την ανάγκη να υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα, σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει ότι «δεν εννοούμε όλοι το ίδιο πράγμα».

Σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν σκοπεύουμε να δώσουμε χέρι βοηθείας ούτε στα αστικά κόμματα ούτε στις ιμιτασιόν λύσεις».

Σχετικα αρθρα

Η πραγματικότητα εκδικείται: Τα κόκκινα δάνεια που θα «καταπιούν» τον Ερντογάν

admin

Αεροπορικός πόλεμος με φόντο τον ελληνικό ουρανό

admin

ΕΥΑΘ made in France και… bonus η ATTICA BANK

admin

Γιατί η προσφυγική κρίση της Ευρώπης μπορεί να χειροτερεύει

admin

Ο πόλεμος για την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών

admin

Γερμανικά ΜΜΕ: Ιδέες Μακρόν για τη νέα Ευρώπη στο πνεύμα Μέρκελ

admin

Έρευνα ΓΣΕΒΕΕ: Οι Έλληνες έχασαν το 1/3 της περιουσίας τους από την αρχή της κρίσης

admin

Θα στείλει η Κίνα το Bitcoin στα 20.000 δολάρια;

admin

Το Στρατηγικό Σχέδιο 2018- 2022, για την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας

admin

Το «βρώμικο» παιχνίδι των funds εναντίον των ελληνικών τραπεζών

admin

ΙΟΒΕ: Μικρή βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος τον Νοέμβριο

admin

Κυβέρνηση Μέρκελ: Θετικός απολογισμός αλλά με αστερίσκους

admin

Τι σημαίνει η εκλογική νίκη του Ντέιβιντ Κάμερον για την Ευρώπη

admin

Ποιο είναι το πρόβλημα με τα αρνητικά επιτόκια

admin

Παρά τις εντυπωσιακές επιστροφές, στο περιθώριο τα ελληνικά ομολόγα

admin

Στα 25 δισ. ευρώ τα δάνεια στρατηγικών κακοπληρωτών

admin

Το πείραμα της Κύπρου ήταν άδικο

admin

Σε τεντωμένο σκοινί μετά το Eurogroup

admin