Image default
Πρώτο Θέμα

Η κρίση έριξε τον τζίρο στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, όχι όμως και την ελπίδα

Η κρίση έριξε τον τζίρο στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, όχι όμως και την ελπίδα

Ένα τζακπότ στο τζόκερ, μία πεντάδα λαχεία, λίγη τύχη και η ελπίδα ότι θα είναι ο επόμενος τυχερός που η ζωή θα του χαμογελάσει και θα του φέρει τα χρήματα για μια πιο άνετη ζωή.

Αυτά είναι που λίγο πολύ περιμένουν όλοι όσοι παίζουν τυχερά παιχνίδια, τα οποία χαρίζουν διασκέδαση και ελπίδα, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη, σε μια εποχή που τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα. Άλλοι ποντάρουν λίγα χρήματα, περιμένοντας πως μια μέρα απλά θα τους χαμογελάσει η τύχη, κι άλλοι παίζουν μεθοδικά και πολλές φορές ο εθισμός στον τζόγο τους οδηγεί να δίνουν στα τυχερά παιχνίδια περισσότερα χρήματα από όσα προγραμμάτιζαν και από όσα «αντέχει» η τσέπη τους.

Σε φτωχότερες χώρες του κόσμου, το ποσοστό που τζογάρει είναι πολύ μεγάλο, κάτι που κάνει πολλούς να αναρωτιούνται αν στην Ελλάδα της κρίσης, ο κόσμος θα αναζητήσει την τύχη του στα τυχερά παιχνίδια.

«Για να κερδίσεις, πρέπει να παίξεις. Για να σου δώσει, πρέπει να του δώσεις πρώτα εσύ» λέει ο Αργύρης Δέγλερης, ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Περιστέρι. Παρ’ όλο που πολύς κόσμος έχει χρήματα με τα οποία μπορεί να καλύψει μόνο τα βασικά, «ξεθάβει» μερικά και τα τζογάρει, ελπίζοντας να κερδίσει. «Κατά ένα μικρό ποσοστό, θα έλεγα πως έχει αυξηθεί η πελατεία τα τελευταία χρόνια. Μπαίνουν άτομα στο μαγαζί που παλαιότερα δεν έβλεπες, όπως για παράδειγμα, νοικοκυρές. Παρά όμως αυτή τη μικρή αύξηση της πελατείας, ο τζίρος έχει μειωθεί κατά 50%, γιατί ο κόσμος παίζει πολύ μικρότερα ποσά» επισημαίνει ο κ. Δέγλερης.

Την ίδια άποψη έχει και ο Κωστής Χριστοφίδης, υπάλληλος πρακτορείου ΟΠΑΠ, στο Μενίδι. «Ο τζίρος έχει μειωθεί κατά περίπου 40%, αλλά έχουμε σχεδόν όσους πελάτες είχαμε και στο παρελθόν, απλά τα χρήματα που παίζουν είναι πολύ λιγότερα» επισημαίνει. Όντας πέντε χρόνια στο πρακτορείο, έχει παρατηρήσει πως τα παιχνίδια τα οποία ο κόσμος προτιμά είναι κυρίως το Κίνο, το Πάμε Στοίχημα και το Τζόκερ, όταν έχει μεγάλο τζακπότ.

«Ο άνθρωπος θέλει να βγάλει πολλά λεφτά, δεν του αρκούν τα λίγα» τονίζει η Δροσούλα Μονεμβασιώτη, ιδιοκτήτρια πρακτορείου ΟΠΑΠ, στην Πεύκη, η οποία έχει επίσης διαπιστώσει πως όταν υπάρχει μεγάλο χρηματικό ποσό στο Τζόκερ, η συμμετοχή εκτοξεύεται. «Το ότι ο τζίρος έχει μειωθεί στα μισά, οφείλεται κυρίως στην κρίση, αλλά σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και το ίντερνετ».

Η ΟΠΑΠ ΑΕ για να γίνει πιο ανταγωνιστική ως προς αυτό, έχει καθιερώσει ζωντανούς στοιχηματισμούς, κάτι που παλαιότερα ήταν «προνόμιο» μόνο των ιστοσελίδων στοιχημάτων, όπως επισημαίνει η κ. Μονεμβασιώτη.

Η Γιώτα Κουλούβαρδη, υπάλληλος πρακτορείου ΟΠΑΠ στους Αμπελοκήπους, λέει πως «για κάποιους είναι κάτι σαν τελευταία ελπίδα το να τζογάρουν».

Είναι πολλοί εκείνοι που περιμένουν να αυξήσουν το εισόδημά τους μέσω του τζόγου, αλλά δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που τον απολαμβάνουν και τον θεωρούν ένα είδος ψυχαγωγίας. «Μου αρέσει ο τζόγος και πάντα θα διαθέτω έστω και ένα μικρό ποσό για την αδρεναλίνη που μου προσφέρει», λέει ο Στέλιος Τούτσης, ο οποίος παίζει Πάμε Στοίχημα, τονίζοντας όμως, πως προσπαθεί πάντα να μετριάζει το πάθος του.

Ο Κώστας Ευθυμιόπουλος, ο οποίος κερδίζει κάποια χρήματα παίζοντας διαδυκτιακό πόκερ, λέει πως « έχω έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό που αφορά στο Πόκερ. Αν αυτός δεν υπήρχε, θα διέθετα πολύ λιγότερα χρήματα στο τζόγο, ειδικά τώρα που ο μισθός μου έχει μειωθεί».

Ο Σωτήρης Μποζώνης, ο οποίος παίζει διάφορα τυχερά παιχνίδια, όπως Κίνο και Πάμε Στοίχημα, λέει πως «έχω φανεί αρκετά τυχερός στο παρελθόν και γι’ αυτό περιμένω να αυξήσω το μηνιαίο μου εισόδημα μέσω του τζόγου».

Σχετικα αρθρα

Η ΕΚΤ δέχεται μήνυση από 200 επενδυτές για το ελληνικό χρέος

admin

Η απλή λογική των ιρλανδικών συνόρων μετά το Brexit

admin

Handelsblatt : Οι Έλληνες εφοπλιστές στοιχηματίζουν στη μεγάλη άνοδο του υγροποιημένου φυσικού αερίου

admin

Σενάρια «κόλασης» για την οικονομία και το χρέος

admin

Η Μέρκελ μπαίνει στη σκιά του Μακρόν

admin

Η Άτακτη Χρηματοπιστωτική Ενοποίηση της Ευρώπης

admin

Πως ο κορωνοϊός αναδιαμορφώνει την παγκόσμια τάξη

admin

Η πολιτική και όχι η οικονομία έχει πρόβλημα πρόβλεψης

admin

Η Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης είναι η πιο σημαντική του κόσμου

admin

Σβήνει το άστρο του Μπέπε Γκρίλο;

admin

Reuters: Σε χαμηλό 12 ετών οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων

admin

Η Πορτογαλία ανησυχεί μη γίνει Ελλάδα

admin

Ενώ η Γερμανία κοιμόταν…

admin

Στο κόκκινο η λειτουργία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

admin

Πιέσεις του ΔΝΤ για να κλείσει η «τρύπα» στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2018

admin

Σε τεντωμένο σκοινί μετά το Eurogroup

admin

Χ.Α. (+0,70%) – Οριακές απώλειες στις τράπεζες (-0,37%), από το -4%…

admin

Handelsblatt: Ο Τσίπρας πετυχαίνει πλεονάσματα, αλλά το έλλειμμα εμπιστοσύνης παραμένει

admin