Image default
Πρώτο Θέμα

ΕΛΠΕ: Πρωταθλητισμός στη νοθεία!

ΕΛΠΕ: Πρωταθλητισμός στη νοθεία!Τα πρωτεία στα πρόστιμα για διακίνηση νοθευμένων καυσίμων έχουν οι εταιρείες εμπορίας του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, τις οποίες εμπιστεύεται ένα μεγάλο μέρος των καταναλωτών, αφού διαθέτουν εμπορικά σήματα με μεγάλο κύρος και αναγνωρισιμότητα (ΕΚΟ και BP).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το ΥΠΕΚΑ (δείτε εδω το πλήρες συνημμένο αρχείο του υπουργείου Περιβάλλοντος), την τελευταία δεκαετία επιβλήθηκαν πρόστιμα σε εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών για παραβάσεις που αφορούν νοθείες υγρών καυσίμων:

Συνολικά, ο αριθμός των πράξεων επιβολής χρηματικών κυρώσεων (προστίμων) είναι 52.

Σε εταιρείες που ανήκουν στον όμιλο των ΕΛΠΕ, δηλαδή στην ΕΚΟ ΑΒΕΕ και στην Ελληνικά Καύσιμα (σήμα BP) έχουν επιβληθεί σχεδόν τα μισά από τα παραπάνω πρόστιμα, ήτοι 22 στα 52!

Οι παραβάσεις για τις οποίες ελέγχθηκαν και επιβλήθηκαν κυρώσεις καλύπτουν όλο το φάσμα της παραβατικής συμπεριφοράς, σε ό,τι αφορά τη διακίνηση νοθευμένων υγρών καυσίμων. Ειδικότερα επιβλήθηκαν κυρώσεις για:Νόθευση βενζίνης LRP (με υποκατάστατο μολύβδου) με απλή αμόλυβδη,Νόθευση βενζίνης 98 οκτανίων με απλή αμόλυβδη,Νόθευση βενζίνης 100 οκτανίων με απλή αμόλυβδη και μάλιστα σε πολύ υψηλό ποσοστό (11%),Νόθευση πετρελαίου κίνησης με πετρέλαιο θέρμανσης,Παράδοση πετρελαίου θέρμανσης μη κανονικού, λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε θείο.Η ΕΚΟ, πάντως, αυτοδιαφημίζεται ως εξαιρετικά «ασφαλής» εταιρεία, σε ό,τι αφορά την ποιότητα και ποσότητα των καυσίμων που διαθέτει στην αγορά. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι «πρωτοπορεί για μία ακόμα φορά δημιουργώντας το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχου καυσίμων. Πρόκειται για πρόγραμμα διασφάλισης της ποιότητας και ποσότητας των καυσίμων ΕΚΟ, μέσω συνεχών ελέγχων από το διυλιστήριο ως το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του πελάτη».

Σύμφωνα με την εταιρεία,

Οι έλεγχοι ξεκινούν από τις ποιοτικές αναλύσεις καυσίμων στο διυλιστήριο και στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης, συνεχίζονται με τη σφράγιση των βυτίων μεταφοράς και την παρακολούθηση των διαδρομών τους με συστήματα GPS και ολοκληρώνονται σε τέσσερα διαφορετικά στάδια στα πρατήρια.

Στα πρατήρια, στους πραγματοποιούμενους ελέγχους από τις κινητές εργαστηριακές μονάδες του Πολυτεχνείου και τους μυστικούς ποσοτικούς ελέγχους από ειδικά συμβατικά οχήματα, προστίθενται ο έλεγχος και η σφράγιση των αντλιών με ειδική ταινία ασφαλείας από εξειδικευμένα συνεργεία και παρέχεται στον πελάτη η δυνατότητα ελέγχου ποιότητας, με τα ΔΩΡΕΑΝ spot test kits. Ι.Α.Φ

Σχετικα αρθρα

Φυσικό αέριο και πολεμικά πλοία γύρω από την Κύπρο

admin

Μυστική διπλωματία για το deal με την τρόικα

admin

Bloomberg: O άγριος πόλεμος του Ερντογάν με τις αγορές

admin

Σε νέα χαμηλά σχεδόν 2 μηνών το Χ.Α. με βαρίδι την Coca Cola (-6%)-Απώλειες 1,84% στις Τράπεζες

admin

Bruegel: Πώς ο Covid19 βαθαίνει το ρήγμα Βορρά- Νότου

admin

BlackRock – Πώς η κρίση σφυρηλάτησε έναν κολοσσό 6,3 τρισ. δολαρίων

admin

Σε χαμηλά επίπεδα οι οικονομικές προσδοκίες των Ελλήνων καταναλωτών

admin

Εκπλήξεις σε ομόλογα και τραπεζικές μετοχές δίνουν απρόσμενα κέρδη-Που το «πάνε» Πειραιώς και Eurobank

admin

Νέο ασφαλιστικό: Έρχεται στη Βουλή- Τι αλλαγές φέρνει

admin

Αυτές είναι οι τράπεζες που έχουν ανάμιξη στο ρωσικό ξέπλυμα

admin

XA:Βάσεις για υψηλότερα επίπεδα

admin

Η έννοια του κέρδους

admin

Το Χ.Α., η κατρακύλα και η υποτιμητική κερδοσκοπία

admin

Τα κυριότερα σημεία του προϋπολογισμού 2021

admin

Ρίχνει λάδι στη φωτιά η ισπανική δικαιοσύνη;

admin

WSJ:Αναγκαία μια αξιόπιστη τραπεζική ένωση στην Ευρώπη

admin

Πόσο θα παραμείνει ακόμη η Μέρκελ καγκελάριος;

admin

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή… ατυχήματος!

admin