Image default
Πρώτο Θέμα

Μπαράζ road shows από τις εισηγμένες

Μπαράζ road shows από τις εισηγμένες

Συνεχείς είναι οι παρουσιάσεις που πραγματοποιούν οι εισηγμένες εταιρείες σε ξένους επενδυτές τόσο όσο και στο εξωτερικό, σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν κεφάλαια και να πείσουν για τις προοπτικές τους.

Την ίδια στιγμή εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων (private equity), αλλά και distress funds, μια ειδική κατηγορία hedge funds που επιδίδονται στις αποκαλούμενες και επενδύσεις χρεοκοπίας αγοράζοντας προβληματικό χρέος, επανεξετάζουν την περίπτωση της Ελλάδας, καθώς διαπιστώνουν χαμηλές τιμές οι οποίες μπορούν να προσφέρουν σημαντικές αποδόσεις σε όσους αναλάβουν το ανάλογο ρίσκο. Στόχος τους είναι να επενδύσουν σε φθηνές και ελπιδοφόρες επιχειρήσεις, την ώρα που οι αποτιμήσεις τους είναι χαμηλές επειδή έχουν υψηλά χρέη. Με τις τράπεζες πάντως να εμφανίζονται διστακτικές να γράψουν ζημιές από αναδιαρθρώσεις χρεών μέσω των πωλήσεων προβληματικών δανείων, εύλογα δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο μεγάλο όπως αποκαλείται «distressed deal» με την απόκτηση του ελέγχου π.χ. μιας εταιρείας μέσω της αγοράς του χρέους της.

Για ορισμένους πάντως αναλυτές οι πωλήσεις προβληματικών ενεργητικών από τις τράπεζες είναι μονόδρομος. Η ανάγκη απομόχλευσης (μείωσης των δανεικών) και εξυγίανσης των ισολογισμών τους γίνεται λένε όλο και πιο έντονη, καθώς μετά την ανακεφαλαιοποίηση θα κληθούν να εφαρμόσουν ρεαλιστικά σχέδια αναδιάρθρωσης. Ορισμένα από τα ονόματα που φέρεται να έχουν επισκεφτεί τον τελευταίο μην τη χώρα μας αναζητώντας ευκαιρίες αλλά αφορούν στις Icon Capital, Morgan Stanley, Calamos Asset Management, York Capital, FG Hemisphere, Leon Black, Apollo Global Management, Oaktree Capital, Carlyle, Strategic Value Partners, Cerberus κ.ά.

Tραπεζικό road show από την Goldman

Road show διοργανώνει σήμερα Παρασκευή στην Αθήνα η Goldman Sachs, στο οποίο θα συμμετέχουν οι τέσσερις συστιμικές τράπεζες. Όμως η αμερικανική τράπεζα δεν θα είναι μόνη της, καθώς έχει προσκαλέσει μία πλειάδα από γνωστά διεθνή επενδυτικά  funds που διαχειρίζονται πολλά δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα τις παρουσιάσεις των ελληνικών τραπεζών θα παρακολουθήσουν στελέχη των : Fidelity, Paulson&Co, UBS Asset Management, Centerbrigde, Templeton, Morgan Stanley, Lazard, Baupost, Dupont, Federal Reserve Bank of New York, Highfields Capital, Ziff Brothers Investments, Columbia Wanger AM, Contrarian Capital Management, Discerene Value Advisors, Fintech Advisors, Αdelphi Capital, Barings, Blackfriars. Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος o εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Wes Mc Grew και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γιώργος Κουτσός.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την ανακεφαλαιοποίηση αποτελούν συχνό φαινόμενο οι επισκέψεις στην Αθήνα και στα γραφεία διοίκησης των τραπεζών και γενικότερα οι επαφές διαχειριστών κεφαλαίων. Ατόνησαν για λίγο από τα τέλη Δεκεμβρίου και επανέρχονται αυτή την περίοδο ενώ ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται αφού δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα της BlackRock. Αυτό είναι και το ορόσημο για να «επανέλθουν», με κάλυψη από τους αναλυτές τους, μεγάλοι οίκοι, όπως η UBS, η Morgan Stanley, η Deutsche Bank και η ίδια η Goldman Sachs, που την είχαν διακόψει λόγω της δημοσιονομικής κρίσης που οδήγησε τράπεζες και δημόσιο εκτός αγορών.

Σχετικα αρθρα

Το αμείλικτο σύστημα του Karl Marx

admin

Πανδημική Κρίση και Τουρισμός:Οικονομικός Αντίκτυπος & Προοπτικές

admin

XA:Μάρτιος προσδοκιών και αρνητικής παράδοσης

admin

OTE:Ισχυρές επιδόσεις για τον Όμιλο σε ένα πρωτόγνωρο οικονομικό περιβάλλον-Μέρισμα €0,68 ανά μετοχή

admin

Ο νέος γενναίος κόσμος των κεντρικών τραπεζών – J.Pisani-Ferry

admin

COVID-19 και επιστροφή στην κανονικότητα: Ακόμη και το «εμβολιασμένο» Ισραήλ έχει προβλήματα

admin

Τουρισμός:Ρεκόρ κρατήσεων και… ελπίδων για το καλοκαίρι

admin

PwC: Αυτοί είναι οι κλάδοι που επωφελούνται περισσότερο από το 5G

admin

Η “φούσκα” του δολαρίου διογκώνεται επικίνδυνα…

admin

Το τρίγωνο της δύναμης του Draghi και πως θα αλλάξει την Ευρώπη – Melvyn Krauss

admin

XA:Ρεύμα και τάση για λίγους

admin

Δεν πείθει τους επενδυτές ο Ερντογάν: Συνεχίζουν να «πυροβολούν» οι ξένοι

admin