Image default
Πρώτο Θέμα

Σε θέση μάχης οι εργολάβοι

Σε θέση μάχης οι εργολάβοι

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το υπουργείο Υποδομών για την επέκταση της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη γραμμή είναι γνωστή και ως γραμμή «U» λόγω του σχήματος που θα έχει εάν αναπτυχθεί σε πλήρη μορφή και μήκος.

Μάλιστα μέσα στο φθινόπωρο κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων έχει προγραμματίσει να έρθει στην Ελλάδα να δει τις προδιαγραφές του έργου και τον φάκελο που θα καταθέσει η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει δανειοδότηση.

Βέβαια, οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί μόνο για το τμήμα Βεΐκου – Ευαγγελισμός, γι’αυτό και το συγκεκριμένο έργο θεωρείται ώριμο. Το παραπάνω τμήμα εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί μέσα στους προσεχείς μήνες, με το σύνολο των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων, δηλαδή των Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, J&P Άβαξ και Intrakat αλλά και μικρότερων τεχνικών εταιρειών να αναμένεται ότι θα δώσουν το «παρών». Και ήδη οι εργολάβοι ακονίζουν τα ξίφη τους, μετρώντας δυνάμεις και συμμαχίες, καθώς η «πίτα» του Μετρό θεωρείται μεγάλη και σχετικά… εξασφαλισμένη.

Το πρώτο κομμάτι της γραμμής 4 έχει ενταχθεί στο ΣΕΣ 2014-2020 και μπορεί να υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια, ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα χρονοδιαγράμματα του έργου. Η Γραμμή 4 του Μετρό θα ξεκινά από το Άλσος Βεΐκου, διασχίζοντας τους σταθμούς Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Πανεπιστήμιο, Κολωνάκι, καταλήγοντας στον σημερινό σταθμό του Ευαγγελισμού, συνολικής έκτασης 8,9 χλμ. Το συνολικό κόστος αναμένεται να φτάσει τα 900 εκατ. ευρώ με 1 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, η πλήρης ανάπτυξη της Γραμμής 4 περιλαμβάνει 29 σταθμούς, συνολικής έκτασης 33 χλμ., με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται στα 3,3 δισ. ευρώ. Γιατί σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς της Αττικό Μετρό οι επεκτάσεις που αναμένεται να προωθηθούν μετά την κατασκευή του τμήματος Άλσος Βεΐκου – Ευαγγελισμός είναι οι Ευαγγελισμός – Μαρούσι, Άλσος Βεΐκου – Περισσός αλλά και Μαρούσι – Εθνική Οδός.

Στο μεταξύ όπως δήλωσε πρόσφατα ο γενικός γραμματέας Υποδομών Στράτος Σιμόπουλος οκτώ έργα βρίσκονται στην τελική τους φάση και θα παραδοθούν στους επόμενους μήνες.

Τα έργα αυτά είναι τα εξής:

1) Το εναπομείναν κομμάτι της εθνικής οδού στο «πέταλο» του Μαλιακού. Πρόκειται για τα τμήματα Νέας Κοίτης Σπερχειού-Κόμβου Ροδίτσας (παράκαμψη Λαμίας), μήκους 4,1 χλμ., και Στυλίδας-Ραχών, μήκους 19,2 χλμ.

2) Ο οδικός άξονας Φλώρινας-Νίκης, μήκους 14,5 χιλιομέτρων. Πρόκειται για έργο αρμοδιότητας της Εγνατίας Οδού Α.Ε., το οποίο ολοκληρώνει τη σύνδεση του κόμβου Κοζάνης στην Εγνατία με τον μεθοριακό σταθμό Νίκης, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Το έργο είχε προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ.

3) Η δεύτερη φάση του λιμένα Ηγουμενίτσας. Περιλαμβάνει δύο νέα τερματικά κτίρια (το ένα για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων) και νέες υποδομές, που θα αυξήσουν τις εμπορικές δυνατότητες του λιμένα. Το έργο έχει προϋπολογισμό 66,2 εκατ. ευρώ.

4) Η γέφυρα της Τσακώνας, μήκους 390 μέτρων, με την οποία ολοκληρώνεται το τμήμα Παραδεισίων-Τσακώνας του άξονα Τρίπολης-Καλαμάτας.

5) Το τμήμα Γορίτσα-Αγριά (3 χλμ.), με το οποίο παρακάμπτεται ο Βόλος στη διαδρομή προς τα παραθαλάσσια χωριά του Πηλίου.

6) Το τμήμα Αγίου Νικολάου-Καλού Χωριού, του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Πρόκειται για τμήμα 10 χλμ. και προϋπολογισμού 54 εκατ. ευρώ, με το οποίο παρακάμπτεται (και συνεπώς ανακουφίζεται) η παραλιακή τουριστική περιοχή.

7) Το νέο κτίριο του αεροδρομίου Σητείας, 9.000 τ.μ. και προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ.

8) Ο κόμβος Βελεστίνου, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο το υπουργείο Υποδομών θα πρέπει να κάνει και κάποια ενημέρωση για τα έργα εκείνα που είναι ακόμα στον «πάγο». Όπως το Μετρό στη Θεσσαλονίκη, τις οδικές συμβάσεις παραχώρησης, τον Ε 65, τα σιδηροδρομικά projects της ΕΡΓΟΣΕ κι άλλα έργα που έχουν μείνει στη μέση.

Σχετικα αρθρα

Το ποτήρι ξεχείλισε…

admin

ΕΚΠΟΙΖΩ : Να ενεργήσουν έως τις 31/1/2014 για να «προστατεύσουν την κύρια κατοικία τους»…

admin

Τι θα συμβεί στο πετρέλαιο αν ΗΠΑ και Κίνα καταλήξουν σε οριστική συμφωνία

admin

O Floyd,η Κίνα, ο Trump και το Χόνκ Κόγκ

admin

Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας μπορεί να είναι παράνομη σύμφωνα με τον ΟΗΕ

admin

Η ανεξαρτησία της Σκωτίας πέφτει σε λήθαργο

admin

Θα διατηρηθεί ο «φαύλος κύκλος» στην Ευρωζώνη;

admin

Κοιτώντας πέρα από τον Γιούνκερ

admin

Η Pfizer ζητά έγκριση από την FDA για το εμβόλιο του Covid-19!

admin

Μετά τους πρόσφυγες, η Ελλάδα περιμένει και τους τουρίστες που χάνει η Τουρκία

admin

New York Times: Έκρηξη επενδύσεων στην Ελλάδα

admin

Πιέσεις από τη βάση του AfD για ριζοσπαστικοποίηση

admin

Σπαζοκεφαλιά η επόμενη κυβέρνηση στη Ρώμη

admin

Το δημοκρατικό επιχείρημα για την ανατροπή του Brexit

admin

Το γερμανικό «βάρος» της Ευρώπης

admin

Bloomberg: Παράθυρο ευκαιρίας για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

admin

Ο καθόλου αγγελικά πλασμένος κόσμος των golden boys

admin

Χ.Α: Οι προκλήσεις και τα στοιχήματα του Ιουνίου

admin