Image default
Πρώτο Θέμα

Απόβαση εισηγμένων σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο

Απόβαση εισηγμένων σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο

«Βαλίτσες» για Λονδίνο και Νέα Υόρκη ετοιμάζουν μεγάλοι εισηγμένοι όμιλοι, καθώς το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν πέντε διεθνή road shows.

Το πρώτο συνέδριο θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη στο διάστημα μεταξύ 3-5 Σεπτεμβρίου και το διοργανώνει η Deutsche Bank. Πρόκειται για ένα road show  στο οποίο θα συμμετάσχουν τράπεζες. Τρεις μέρες αργότερα και για το διάστημα 8-10 Σεπτεμβρίου, η Barclays διοργανώνει, επίσης στη Νέα Υόρκη, ένα χρηματοοικονομικό roadshow στο οποίο θα μετάσχουν τράπεζες αλλά και διεθνείς χρηματοοικονομικές εταιρείες.

Ακολουθεί το χρηματοοικονομικό συνέδριο της KPW στο Λονδίνο στο διάστημα 16-17 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 18-19 Σεπτεμβρίου, επίσης στη βρετανική πρωτεύουσα, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο roadshow του ελληνικού χρηματιστηρίου, για το οποίο υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον και αναμένεται μαζική συμμετοχή από διεθνή funds.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις, μάλιστα, υπολογίζουν ότι περισσότερα από 300 funds (και hedge funds) από Ευρώπη και ΗΠΑ θα δηλώσουν συμμετοχή, καθώς παραμένει ισχυρό το ενδιαφέρον για την πορεία των ελληνικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, αναμένεται να σημειωθεί ρεκόρ «one to one meetings». Μάλιστα, λέγεται ότι ο μεγαλύτερος όγκος διεθνών funds που έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για συναντήσεις με τους Έλληνες επιχειρηματίες προέρχεται από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Και μπορεί σε κάθε τέτοια διοργάνωση οι αναλυτές, οι συμμετέχοντες, οι άνθρωποι της αγοράς γενικότερα να κάνουν λόγο για μια «κρίσιμη συγκυρία», ωστόσο είναι αλήθεια ότι και αυτή τη φορά η διεξαγωγή του road show έχει έναν κομβικό χαρακτήρα. Τούτο όχι μόνο γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση είναι στην τελική φάση να ανακοινώσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων των νοικοκυριών, τις ρυθμίσεις για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις κ.λ.π., αλλά και γιατί πραγματοποιείται μια ανάσα πριν από το σημαντικό γεγονός της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της τραπεζικής άσκησης προσομοίωσης.

Σε τρεις εβδομάδες από σήμερα, όταν θα πραγματοποιηθεί το οδοιπορικό παρουσίασης στο Λονδίνο, θα υπάρχουν ήδη αρκετές πληροφορίες για τα ευρωπαϊκά stress tests όπου συμπεριλαμβάνονται και οι 4 ελληνικές τράπεζες που θα συμμετάσχουν στο road show του Λονδίνου. Και αναμφίβολα, αυτές οι πληροφορίες, όσες υπάρχουν, τα capital plans, οι ΑΜΚ κ.λ.π. θα περάσουν από το μικροσκόπιο των ξένων, που παράλληλα θα θέλουν να πάρουν μια γεύση και για την ευρύτερη πορεία της ελληνικής οικονομίας, των εισηγμένων αλλά και για την πολιτική κατάσταση στην χώρα, όσο ανάβει η κουβέντα για τους «180 του Προέδρου της Δημοκρατίας». Επίσης, θα έχει προηγηθεί η συνάντηση στο Παρίσι με την τρόικα αλλά και η ΔΕΘ, οπότεγίνεται αντιληπτό ότι υπάρχουν πολλά θέματα προς συζήτηση μεταξύ εγχώριων στελεχών και διεθνών διαχειριστών.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι το… παρουσιολόγιο για την ώρα, και μεταξύ των άνω των 30 ήδη δηλωθέντων συμμετοχών, δεν εμπεριέχει μόνο τις 4 συστημικές τράπεζες και τα συνήθη blue chips. Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 32 εισηγμένες εκ των οποίων οι 20 ανήκουν στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και οι υπόλοιπες 12 συγκαταλέγονται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Άρα, έχουμε και μια μίνι εξόρμηση της mid cap με ό,τι αυτό θετικό μπορεί να σημαίνει για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, τις σχέσεις τους με τους ξένους fund managers αλλά και γενικότερα για το Χ.Α. και τη διεύρυνση, ενδεχομένως, του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Για να περάσουμε στην ονοματολογία, μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή οι εισηγμένες Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Τράπεζα Αττικής, Aegean Airlines, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελλάκτωρ, Eurobank Properties, Folli Follie, Fourlis, Frigoglass, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, Κρι Κρι, Lamda Development, ΜIG, ΜΕΤΚΑ, MLS, Μότορ Οϊλ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Πλαίσιο, ΔΕΗ, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν, Ελλ. Τεχνοδομική Άνεμος.

Το ενδιαφέρον παραμένει ισχυρό για τις ελληνικές εταιρείες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των τα funds που έχουν δηλώσει συμμετοχή βρίσκονται ονόματα όπως Adelhi Capital, Esemplia, Argonaut, JP MORGAN, Lupus Alpha, Neon Liberty, Υork Capital, Marathon, Henderson, Pimco Lansdowne, Millenium Capital Partners, Wellington, Glasdstone Partners, Centaurus, Renaissance AM, Q Capital, Lansdown, East Capital, More Capital κ.λ.π.

Τέλος, στις 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται το πιο γνωστό και μεγάλο ετήσιο διεθνές χρηματοοικονομικό συνέδριο το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο η Merrill Lynch.

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: Μέτρα Έμφυλου Χάσματος, Επιπτώσεις της Πανδημικής Κρίσης και Προτάσεις Πολιτικής

admin

‘Ολα τα Μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και διευκόλυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων

admin

Aξίζει ή όχι να μπει κανείς στην ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς;

admin

Η Ευρώπη παίρνει τα “σκήπτρα” απο την Γερμανία στην παγκόσμια αγορά ομολόγων

admin

Το αμείλικτο σύστημα του Karl Marx (IV)

admin

Γερμανικός Τύπος: Το “πείραμα της Ρόδου” και το μεγάλο στοίχημα

admin

Τρ.Πειραιώς: 1-1,15€ οι νέες μετοχές – ‘Ολη η απόφαση του Δ.Σ

admin

XA:Τεστ κοπώσεως

admin

Το παγκόσμιο ρίσκο μετά το εμβόλιο – O.Blanchard/Jean Pisani-Ferry

admin

Κίνα:Ανάκαμψη 18%(!) το πρώτο τρίμηνο

admin

ΕΕ εναντίον οργανωμένου εγκλήματος

admin

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ρωσίας

admin