Image default
Πρώτο Θέμα

Κόκκινη κάρτα από MarketWatch στα ελληνικά ομόλογα

Κόκκινη κάρτα από MarketWatch στα ελληνικά ομόλογα

Δεν είναι μια έξυπνη επενδυτική κίνηση για τους αμερικανούς επενδυτές τα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας υποστηρίζει MarketWatch, το οποίο βλέπει ρίσκο στα ομόλογα Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας.

Καθώς συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης χρέους στις προβληματικές χώρες της ευρωζώνης έρχονται και πάλι στην επιφάνεια, το MarketWatch θεωρεί ριψοκίνδυνο στοίχημα τα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου.

Το πρακτορείο συμβουλεύει τους αμερικανούς επενδυτές να προσέξουν τις επιλογές τους λέγοντας οι τίτλοι δεν αποτελούν έξυπνες αγορές για τους Αμερικανούς λέγοντας ότι οι επενδυτές μετατρέπουν τα δολάρια τους σε ευρώ πριν επενδύσουν σε αυτά τα ομόλογα, γεγονός που τους επιβαρύνει με ένα επιπλέον ρίσκο από την αγορά συναλλάγματος.

Εάν το ευρώ συνεχίσει να υποχωρεί, όπως πιστεύουν πολλοί αναλυτές, θα πρέπει να αποδώσουν μεγαλύτερα κέρδη για να καταστήσουν κερδοφόρα την επένδυση , εξηγεί η Kathy Jones, αντιπρόεδρος το Schwab Center for Financial Research.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, την Δευτέρα η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου υποχώρησε χαμηλότερα του 2% στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Και αυτό διότι οι επενδυτές σπεύδουν να αγοράσουν ομόλογα σε ορισμένες από τις πιο «risky» χώρες της ευρωζώνης, αφότου η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει τις αγορές ABS, στο δεύτερο σκέλος του προγράμματός της ποσοτικής χαλάρωσης.

Έχει ανακύψει, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, μια bull αγορά των περιφερειακών κρατικών ομολόγων, που αποτελείται από τα ελληνικά, πορτογαλικά, ιρλανδικά, ισπανικά και ιταλικά. Ωστόσο, θεωρεί ότι οι αγορές τέτοιων τίτλων, δεν αποτελούν έξυπνη επιλογή για τους Αμερικανούς επενδυτές.

Η πολιτική αβεβαιότητα παραμένει ένας παράγοντας αστάθειας και ανησυχίας. Ο Michala Marcussen της Societe Generale αναφέρει ότι η Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερο βραχυπρόθεσμο ρίσκο καθώς οι διαπραγματεύσεις της με την τρόικα για τους όρους της τελευταίας δόσης διάσωσης, παραπαίουν εν όψει του deadline της 8ης Δεκεμβρίου.

Αναφέρει ακόμη ότι τα κόμματα κατά της λιτότητας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και το Podemos της Ισπανίας, τάσσονται υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους, που θα στείλει στα ύψη τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων. «Αυτή η συζήτηση είναι ανάθεμα για τα κρατικά ομόλογα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σχετικα αρθρα

Η Κίνα διεξάγει ένα νέο είδος πολέμου ενάντια στις ΗΠΑ(II)

admin

IOBE: Νέα ανάκαμψη στον δείκτη οικονομικού κλίματος

admin

Η Μέρκελ συσπειρώνει το κόμμα της…

admin

Σε τροχιά για κάλπες η χώρα

admin

Κοιτώντας πέρα από τον Γιούνκερ

admin

«Podemos» … Σύριζα και άλλες Ευρωπεριπέτειες

admin

Γιατί η Apple και η Microsoft είναι πιο υγιείς από το Facebook

admin

Ορατός ο κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού

admin

Διευρύνεται το spread των ελληνικών ομολόγων

admin

Η ανεπιτυχής διάσωση της Ελλάδας

admin

Η Γραφειοκρατική Οικονομία της Ευρώπης

admin

Κοκτέιλ κινδύνων

admin

Η μονόπλευρη «ειδική» σχέση της Βρετανίας με την Αμερική

admin

Η οφθαλμαπάτη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων

admin

Η Κίνα στα Βαλκάνια και την Ελλάδα

admin

Η τελευταία… ζαριά του Τσίπρα

admin

Τα σκληρά μέτρα που έρχονται και ο δύσκολος Νοέμβριος

admin

Η οικονομία σημείωσε +0,3% ανάπτυξη λόγω τουρισμού το 2016

admin