Image default
Πρώτο Θέμα

Οι λίγες ώρες που έμειναν και ο «Ντράγκος»…

Λίγες ώρες έμειναν οι οποίες δεν φτάνουν πια… Ο κύβος φαίνεται πως ερρίφθη… Παρά τα όσα έχουν λεχθει και γραφτεί το ένα τρίτο περίπου του εκλογικού σώματος έχει αποφασίσει να δώσει την νίκη στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Φαίνεται μάλιστα πως όσο πιο πολύ τα ΜΜΕ γράφουν για τις επικείμενες επιπτώσεις μια νίκης ΣΥΡΙΖΑ τόσο περισσότερο αυξάνεται η διάφορα του από το δεύτερο κόμμα της Ν.Δ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτυγχάνει προβάδισμα έναντι της ΝΔ που φτάνει ως το 15,12% στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ενώ στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Β΄ Αθηνών, προηγείται με 13,81%.

Την ίδια ώρα ωστόσο, το ποσοστό των αναποφάσιστων προσεγγίζει πρωτοφανή ποσοστά λίγες ημέρες πριν τις κάλπες, καθώς φτάνει ως και το 20,29%, επίσης στη Β΄ Αθηνών. Συνολικά η αδιευκρίνιστη ψήφος σε αυτή την περιφέρεια ξεπερνά το 30%.

Αυτό  είναι απολύτως αναμενόμενο καθώς ένα κομμάτι του ελληνικού λαού έχει θυμώσει παρά πολύ όπως φαίνεται εντέλει, με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και την Ευρώπη.

Και έτσι το έργο τελειώνει … Με ποιο τρόπο μένει να το δούμε τα επόμενα 24ωρα. Φαίνεται πως κάνεις από το 1/3 του ελληνικού λαού που ψηφίζει θυμωμένα δεν κατάλαβε τι θα πει να μείνουμε εκτός ποσοτικής χαλάρωσης ή οι ελληνικές τράπεζες να μην έχουν την στήριξη της ΕΚΤ.

«Τι με νοιάζει εμένα που δεν έχω να πληρώσω την ΔΕΗ μου ο Ντράγκος ;» αναφώνησε χθες το πρωί ένας νέος ταξιτζής που χρησιμοποίησα για να πάω στο κέντρο. Σκέφτηκα να προσπαθήσω μια ακόμα τελευταία φορά να του εξηγήσω τι θα πει αλλά μετά από λίγα λεπτά περίσκεψης σώπασα. «Έχεις δίκιο» του είπα … Τσιπρας λοιπον! Και εύχομαι να πληρώσεις την ΔΕΗ σου….

 Δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να εξηγήσεις τι θα συμβεί στο μέλλον σε κάποιον που μισεί το παρόν του. Και που δεν αποδέχεται το μερίδιο ευθύνης που έχει για την σημερινή του κατάσταση. 

«Η κόλαση είναι πάντα οι άλλοι…» είχε πει ο J.P.Satre κι έτσι τώρα η ελληνική κοινωνία θα δοκιμάσει …τους άλλους. Και η ελπίδα έρχεται να μας σώσει από όλους αυτούς που πέντε χρόνια τώρα προσπαθούν να μας βάλουν στον ίσιο δρόμο.

Δεν ξέρουν αυτοί εμείς, ξέρουμε και εμείς θα πάμε να τους χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι που τόλμησαν να μας δώσουν 240 δις. Ε και έχουν και απαιτήσεις… 

Δεν μπορείς να πεις σε κάποιον που νομίζει ότι έχει φτάσει στον πάτο ότι έχει ακόμα κάτω. Είναι στην φύση του ανθρώπου να μην πιστεύει ότι κάτι θα πάει ακόμα πιο χάλια… Μέχρι να πάει …

Ο καπετάνιος του Τιτανικού κάποια στιγμή είδε το παγόβουνο και επιχείρησε να στρίψει το πλοίο . Ήταν όμως πολύ αργά καθώς το πλοίο ήταν τόσο μεγάλο και πήγαινε με τέτοια ταχύτητα που τελικά πρόσκρουσε στο παγόβουνο με τα γνωστά αποτελέσματα…

Φορέστε τα σωσίβια σας λοιπόν όσοι από εσάς ξέρετε τι είναι και τι κάνει ο «Ντραγκος» και όσο για του υπόλοιπους ας απολαύουν όσο μπορούν πιο πολύ τις λίγες ώρες που έμειναν στο υπέροχο αυτό ευρωπαϊκό μας ταξίδι…

Άλλωστε όπως  έχει πει επίσης ο ίδιος γάλλος φιλόσοφος  «Μόνο αυτός που δεν τραβάει κουπί έχει χρόνο να ταρακουνήσει τη βάρκα.»

Ι.Α.Φ

Σχετικα αρθρα

Δυναμικές και με ισχυρά αντανακλαστικά οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας

admin

H αιτία του «πανικού» σε ΧΑ και ομόλογα

admin

Τα πρώτα «σύννεφα» στην οικονομία της Ευρωζώνης

admin

Τράπεζες : Η αισιοδοξία για την νέα τάξη πραγμάτων και το «κρυφό» μίνι-bankrun

admin

H λύση για τα «κόκκινα» δάνεια

admin

Η γεωπολιιτκή σημασία του East Med

admin

To πολιτικό χάος της Ευρώπης

admin

D-Day: Μια ημέρα με κοινή συλλογική μνήμη;

admin

Πρέπει η AT T να αγοράσει τη Vodafone?

admin

Η αλήθεια για την νέα ανάπτυξη

admin

Πώς το mRNA, που σήμερα νικά τον κορονοϊό, θα νικήσει αύριο τον καρκίνο

admin

Γερμανία: τελειώνει η περίοδος των παχιών αγελάδων

admin

Η μεταρρύθμιση των σιδηροδρόμων είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία του Μακρόν

admin

Ποιος τουρκικός κολοσσός δυσκολεύεται να ξεπληρώσει δάνεια $1,1 δισ.

admin

Η Γερμανία καίει πάρα πολύ κάρβουνο

admin

Απογοητευμένη η Τρόικα, αισιόδοξος ο Στουρνάρας

admin

Η μεταρρύθμιση αυξάνει την πίεση….

admin

Σε φθίνουσα πορεία εμφανίζεται η κατανάλωση πετρελαιοειδών καυσίμων

admin