Image default
Πρώτο Θέμα

Το «άλλο» μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας: η ναυτιλία

Το «άλλο» μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας: η ναυτιλία

Για να το θέσουμε απλά – η ελληνική οικονομία ακόμη καταναλώνει περισσότερα από όσα παράγει. Παρά την κατά 25% συστολή της οικονομίας, τον καταποντισμό στην εγχώρια κατανάλωση και μία απότομη μείωση στις εισαγωγές, η Ελλάδα ακόμη εξάγει λιγότερα απ’ όσα εισάγει, κάτι που σημαίνει πως ο ισολογισμός εξακολουθεί να είναι αρνητικός. Και ο λόγος… η ναυτιλία.

Η Ελλάδα έχει αρκετά προβλήματα, από έλλειψη τροφίμων και έλλειψη χρημάτων έως ανεργία και αυτοκτονίες, αλλά όπως σημειώνει το blog της Wall Street Journal, χωρίς ένα μεγάλο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών, η ελληνική κυβέρνηση και οι ελληνικές επιχειρήσεις θα δυσκολευτούν πολύ να ξεπληρώσουν τα χρέη τους προς τους πιστωτές στην ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Γιατί δεν έχουν πραγματοποιηθεί αυτά τα πλεονάσματα; Ένας λόγος είναι το τεράστιο μέγεθος του υπάρχοντος ελλείμματος: είχε φτάσει το 16,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το 2008. Χωρίς τη δυνατότητα να  υποτιμήσει το νόμισμά της μέσα στην ευρωζώνη, η μείωση αυτού του ελλείμματος μέσω περικοπών μισθών και τιμών δε θα μπορούσε παρά να είναι μακροχρόνια και επώδυνη διαδικασία.

Οι μισθοί σε όλη την ελληνική οικονομία έχουν μειωθεί σημαντικά, όμως η απόδοση της Ελλάδας στην εξαγωγή αγαθών και υπηρεσιών ήταν η πιο αδύναμη στην ευρωζώνη τα τελευταία επτά χρόνια.

Δε χρειάζεται να ψάξουμε πέρα από τη ναυτιλία για να βρούμε μια εξήγηση σε αυτό.

Μία από τις σημαντικότερες εξαγωγές υπηρεσιών στην Ελλάδα είναι η μεγάλη της ναυτιλιακή βιομηχανία. Και ύστερα από το 2008, η οικονομική κρίση και ένας κορεσμός σε νέα πλοία στην αγορά οδήγησαν τα παγκόσμια ποσοστά της ναυτιλίας σε κατάρρευση. Οι τιμές δεν έχουν πραγματικά επανέλθει από τότε.

Οι ελληνικές εξαγωγές υπηρεσιών μετακίνησης, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν θαλάσσιες μεταφορές, έπεσαν από τα 19 δισεκατομμύρια ευρώ το 2008 σε 12 δισεκατομμύρια ευρώ το 2013.

Και τέλος, για να δούμε πόσο μη ανταγωνιστική ήταν η Ελλάδα το 2008, ακόμη και με τα υψηλότερα ποσοστά ναυτιλίας, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της χώρας ήταν κοντά στο 16% του ΑΕΠ.

Συνεπώς, ενώ ο κόσμος δείχνει με τα δάχτυλο τους «τεμπέληδες» έλληνες, φαίνεται πως το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται στη διεθνή ανάπτυξη και την αδύναμη ζήτηση… όπως και οπουδήποτε αλλού.  

Σχετικα αρθρα

Το γερμανικό «βάρος» της Ευρώπης

admin

Ράλι $23 τρισ. από τα χαμηλά Μαρτίου στα διεθνή χρηματιστήρια – Τι έρχεται τώρα

admin

Handelsblatt: Η Toυρκία εξελίσσεται σε απειλή για την Ευρώπη

admin

Το νόμισμα που μετρά περισσότερο είναι το αμερικανικό δολάριο

admin

Η σημασία των εξαγωγών

admin

Eπέκταση της πιστοποίησης με το «Ελληνικό Σήμα» επιδιώκει το υπουργείο Οικονομίας

admin

Handelsblatt: Σχέδιο ελάφρυνσης χρέους από τον ESM και τη Γαλλία -Με ρήτρα ανάπτυξης

admin

Γιάννης Στουρνάρας (ΤτΕ): Βιώσιμο έως το 2023 το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας παρά την αύξησή του ως ποσοστό του ΑΕΠ

admin

Αποσοβήθηκε η κρίση – Παραμένει ο Ζέεχοφερ

admin

Γερμανία: Συντροφικά μαχαιρώματα στην ακροδεξιά AfD

admin

Ο υπέροχος κόσμος του Adam Smith(IΙ)

admin

Το κρίσμο Eurogroup για το χρέος

admin

Ψευδής αυγή στην Αμερική

admin

Η Ελλάδα προσβλέπει στη γραμμή βοήθειας εν μέσω αμφιβολιών για τη δημοσιονομική αναβίωση

admin

Bloomberg: Όσο ανεβαίνει το € θα πέφτουν οι μετοχές – Τι λένε οι γκουρού της αγοράς

admin

Σε διπλή παγίδα αγορών και τρόικας!

admin

XA: Κέρδη +3% σε… θολά νερά

admin

Μείωση φόρων ζητούν οικονομολόγοι από τον Σόιμπλε

admin