Image default
Πρώτο Θέμα

Η αρχή του τέλους των ψευδαισθήσεων

Η αρχή του τέλους των ψευδαισθήσεων

Όλα δείχνουν πως έχουμε μπει στην τελική φάση της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας μας. Η νέα κυβέρνηση της χώρας συνεχίζει για 5ο μήνα στην σειρά να «διαπραγματεύεται με του πιστωτές». Ακόμα και οι πλέον αφελείς και καλόπιστοι έχουν αρχίσει να υποψιάζονται τι πραγματικά συμβαίνει…

Απόψε το βράδυ συνεδριάζει εκτάκτως το Δ.Σ του ΔΝΤ για να εξετάσει την κατάσταση καθώς η τελευταία δόση πληρώθηκε μεν αλλά από το έκτακτο αποθεματικό που υπήρχε για πληρωμές στο ΔΝΤ ως τελευταία δικλείδα ασφάλειας ! Και βάσει του κανονισμού τα χρήματα θα πρέπει να επανέλθουν στην θέση  του μέσα σε ένα μήνα. Μαζί με τις συντάξεις και τους μισθούς που πρέπει να πληρωθούν στα τέλη Μαΐου…  

Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα το ΔΝΤ να αποχωρήσει εντελώς από το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας κάτι που αναπόφευκτα θα σημάνει την αρχή του τέλους των ψευδαισθήσεων.

Ταυτόχρονα κατά την αυριανή μέρα η Moody’sθα ανακοινώσει κατά πάσα πιθανότητα μια νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας η οποία, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να δημιουργήσει νέα μεγάλα ανυπέρβλητα εμπόδια και προβλήματα…

Η ελληνική κυβέρνηση όμως συνεχίζει την «σκληρή διαπραγμάτευση» με στόχο «συμφωνία» μέσα στον Μάιο.

Την πιθανή συμφωνία θα πρέπει να την εγκρίνουν τα κοινοβούλια της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης από τη μία πλευρά και το ελληνικό κοινοβούλιο από την άλλη.

Οποιαδήποτε νέα συμφωνία θα χρειάζεται για τα επόμενα χρόνια μια χρηματοδότηση της τάξης των 30-50 δισ. ευρώ. Η Συμφωνία αυτή θα πρέπει να περάσει σχεδόν από 28 κοινοβούλια της ΕΕ και 19 κοινοβούλια της Ευρωζώνης. Με το αρνητικό κλίμα και τη διεθνή απομόνωση της χώρας που έχει πετύχει η κυβέρνηση Τσίπρα, αυτό μοιάζει αδύνατο, ακόμη και για μια πολύ ετεροβαρή σε βάρος μας συμφωνία.

Από τη δική μας πλευρά η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των 162 βουλευτών είναι δύσκολο να ψηφίσει στο σύνολό της οποιαδήποτε συμφωνία μπορεί να ψηφιστεί από τα υπόλοιπα 18 κοινοβούλια στο σύνολό τους. Αν οποιαδήποτε συμφωνία περάσει στη Βουλή με τις ψήφους της αντιπολίτευσης δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις επιτείνοντας την πολιτική και οικονομική αστάθεια.

Το αποτέλεσμα ποιο είναι; Πως πάει το «μαγαζί»; Ποια είναι η οικονομική δραστηριότητα; Ποια τα φορολογικά έσοδα; Ποιος ο σχεδιασμός για το μέλλον; Την απάντηση την ξέρουμε: Η καταστροφή έχει ήδη γίνει! Δύσκολα θα αποφύγουμε το μοιραίο…

Η ζημιά που έγινε στην Οικονομία από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα είναι ανυπολόγιστη. Με το που έγινε φανερό ότι η χώρα πάει σε εκλογές εξ αιτίας του ΣΥΡΙΖΑ  , πάγωσε η αγορά. Τον Σεπτέμβριο είχε ξεκινήσει ένα κύμα αύξησης της κατανάλωσης. Ο κόσμος είχε ξεθαρρέψει και το κλίμα είχε αρχίσει σιγά – σιγά να βελτιώνεται.

Η Οικονομία είχε και τότε σοβαρά προβλήματα, με το σοβαρότερο όλων την κόπωση του κόσμου από μία αδιέξοδη φορομπηχτική πολιτική. Κι αυτό ακριβώς καταδίκασαν οι ψηφοφόροι στις εκλογές του Ιανουαρίου.

 Αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα είναι ότι η περίφημη ασάφεια του ΣΥΡΙΖΑ και η απερίγραπτη πολιτική τους σε όλα τα επίπεδα έσπρωξαν το όχημα με μεγαλύτερη ταχύτητα προς τον τοίχο!

Το μόνο που μας μένει τώρα είναι να καθίσουμε αναπαυτικά και να απολαύσουμε το… μεγάλο «μπάμ» …

Ι.Α.Φ

Σχετικα αρθρα

Γερμανός αναλυτής: Μόνη λύση για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ

admin

ΗΠΑ: Ρεκόρ ανεργίας 14,7% από τον 2ο παγκοσμιο πολεμο

admin

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή… ατυχήματος!

admin

Δυναμική είσοδος της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά ιατρικού τουρισμού

admin

Στο απόγειο η δημοτικότητά της Μέι

admin

Η Ελλάδα φτάνει σε συμφωνία για τη δόση

admin

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας θέλει να γίνει λιγότερο ιταλική…

admin

Ζημίες, αλλά σημαντικά περιορισμένες, εμφάνισε ο ιδιωτικός τομέας, πλην των τραπεζών, το 2012

admin

Στουρνάρας: Να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη του παρελθόντος- Τα δύσκολα έχουν περάσει

admin

Μη φοβού το ΔΝΤ

admin

Ανάλυση ισολογισμών 14.223 ελληνικών επιχειρήσεων από την Icap

admin

Σημάδια «μαρασμού» στο ΧΑ

admin

Θα διασχίσει η Ιταλία τον ανελεύθερο Ρουβίκωνα;

admin

Πως η Unicredit δείχνει τον δρόμο για την «άνοιξη» των ελληνικών τραπεζών

admin

ΔΝΤ: Το τριπλό σοκ για τις αναδυόμενες

admin

Toυρκία: Ο Ερντογάν ορκίζεται ότι δεν θα «γονατίσει» μπροστά στο ΔΝΤ

admin

«Κυκλώνας» εξ Αμερικής στο Χρηματιστήριο

admin

Ισπανία: H Ανδαλουσία και η άνοδος του ακροδεξιού Vox

admin