Image default
Πρώτο Θέμα

Ποιοι κλάδοι ανθούν μέσα στην κρίση

Ποιοι κλάδοι ανθούν μέσα στην κρίση

Μπορεί η ελληνική οικονομία να διάγει πέτρινα χρόνια, ωστόσο υπάρχουν και κλάδοι, όπως η ναυτιλία και ο τουρισμός που  διασώθηκαν και απογειώθηκαν μέσα στην κρίση.

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNBC, το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί το 2015 κατά 0,5%, όπως πρόσφατα προέβλεψε η Κομισιόν και βασική αιτίας της αποφυγής της ύφεσης είναι η εντυπωσιακή πορεία του τουρισμού.

Ο τουρισμός

Η Μαρία Δασκαλαντωνάκη, διευθύντρια της Grecotel, σε συνέντευξή της στο CNBC, τονίζει ότι, αν και η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που θα μπορούσε κανείς να περιγράψει ως παράδεισο για τις επιχειρήσεις, η εταιρεία της παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη και βρίσκεται στη διαδικασία μεγάλων ανακαινίσεων σε πολλά ξενοδοχεία, ενώ ένας αριθμός νέων καταλυμάτων είναι στα σκαριά.

«Προφανώς είναι πολύ δύσκολη η χρηματοδότηση μέσω του τραπεζικού τομέα, το κόστος της χρηματοδότησης είναι πολύ μεγαλύτερο τώρα, αλλά στις επιχειρήσεις αυτό είναι αναμενόμενο κάποιες φορές. Υποστηρίζουμε τη χώρα μας, προσπαθούμε να επενδύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε σε όσα περισσότερα πράγματα μπορούμε, προσπαθούμε επίσης να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας και να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο και θα πρέπει να πω ότι ο ευρωπαϊκός επιχειρηματικός κόσμος μας υποστηρίζει σημαντικά», δήλωσε η Δασκαλαντωνάκη στο CNBC.

«Έχουν προστεθεί πολλές πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς και είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες και για αυτό», συμπλήρωσε.

Το πιο αδύναμο ευρώ βοήθησε επίσης στην αύξηση της ζήτησης, ιδιαίτερα από τις πρώην σοβιετικές και ρωσικές αγορές, καθώς το ρούβλι έπεσε επίσης δραματικά. Τα τρέχοντα σχέδια για επέκταση πάντως έπρεπε να μπουν στην αναμονή εξ’ αιτίας του σημερινού οικονομικού κλίματος, αλλά η κ. Δασκαλαντωνάκη απέρριψε οποιουσδήποτε υπερβολικούς φόβους σχετικά με την κυβέρνηση και τις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ευρωζώνης.

Εφοπλιστές

Ένας άλλος τομέας συνώνυμος με τη ελληνική οικονομία – και μάλιστα τομέας, στον οποίο η Ελλάδα έχει εδώ και καιρό παγκόσμια φήμη –  είναι η εμπορική ναυτιλία. Ο ελληνικός στόλος έχει τη μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα από οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο, σύμφωνα με αναλυτές του κλάδου της Lloyd’s List Intelligence.

Ενώ όμως η ναυτιλία προσφέρει μια όαση καλοπληρωμένων και διεθνώς ενεργών θέσεων εργασίας, ο κλάδος παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει και σε όλον τον κόσμο, όπως ανέφερε στο CNBC, o ανταποκριτής της Lloyd’s List στην Αθήνα, Nigel Lowry.

«Σε γενικές γραμμές», είπε, «οι ναυτιλιακές αγορές δεν τα πάνε και πολύ καλά από την κρίση του 2008 και μετά. Η ναυτιλιακή αγορά τείνει να είναι αρκετά ευμετάβλητη – έτσι υπάρχουν περίοδοι και κλάδοι όπου αυτό δεν ισχύει απαραίτητα – αλλά γενικά τα πράγμαστα είναι δύσκολα».

«Συμβολικά, αν κάνεις μια βόλτα με το αυτοκίνητο στην Αθήνα, τα περισσότερα μοντέρνα περιουσιακά στοιχεία που υπάρχουν ή χτίζονται τώρα, μπορούν να αναχθούν σε εφοπλιστικά κέρδη και μάλιστα το κερασάκι στην τούρτα είναι η νέα βιβλιοθήκη και η νέα όπερα» τόνισε ο Lowry. Πολλά από αυτά τα κέρδη από τη ναυτιλία επανεπενδύονται σε ακίνητα, στο χρηματιστήριο ή σε κάποιους άλλους τομείς.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το κρατικό ταμείο, η κυβέρνηση της Αθήνας επιβάλλει όλο και πιο αυστηρά φορολογικά μέτρα στη ναυτιλία. Τα τελευταία δύο χρόνια, τα ελληνόκτητα πλοία, και όχι αυτά που απλώς φέρουν την ελληνική σημαία, έχουν φορολογηθεί. Το ποσό του φόρου έχει επίσης διπλασιαστεί, πράγμα που σημαίνει ότι τα έσοδα από τη ναυτιλιακή βιομηχανία στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί εκθετικά.

 Η μεγαλύτερη ανησυχία για τον εφοπλιστικό κλάδο που παραμένει στην Ελλάδα είναι αν η χώρα μπορεί να διατηρήσει ένα σταθερό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, και ειδικά όταν πρόκειται για φόρους. Τα χρήματα που προέρχονται στην Ελλάδα από τη ναυτιλία ισοδυναμούν με 7 έως 8% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τη Lloyd’s List Intelligence, πράγμα που σημαίνει ότι για την Ελλάδα ο τομέας αυτός είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

«Το ποσοστό του ΑΕΠ που αντιπροσωπεύει η ναυτιλία στην Ελλάδα πηγαίνει όλο και ψηλότερα, ακόμα και σε κακή περίοδο για την αγορά, ενώ και σε μία φτωχή για τη ναυτιλία εποχή, στην Ελλάδα η σχετική του σημασία για την ελληνική οικονομία ανέβηκε», αναφέρει ο Lowry.

«Η Ελλάδα έχει πολλά προβλήματα, το βασικό εκ των οποίων είναι η κυβέρνηση. Ως παρατηρητές και μετέχοντες, (οι εφοπλιστές) θέλουν το καλύτερο για τη χώρα. Η ελληνική επιχειρηματική και ναυτιλιακή κοινότητα θέλει απελπισμένα να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, γιατί πιστεύουν ότι αυτό είναι το καλύτερο για τη χώρα», καταλήγει.

Σχετικα αρθρα

Τα ανατρεπτικά σταυροδρόμια της ενδιάμεσης «έκθεσης Πισσαρίδη»…

admin

Πώς είδαν τα διεθνή ΜΜΕ την αναβάθμιση της Ελλάδας από τον Fitch

admin

Μετά το Brexit και τον Τραμπ, οι λαϊκιστές ψάχνουν τον επόμενο στόχο

admin

Το πολύπλοκο παιχνίδι των ιταλικών ομολόγων πριν από τη θύελλα

admin

Τρεις εβδομάδες μόνο…

admin

Πως μια νίκη Macron θα (;) ανανεώσει την Ευρώπη

admin

Οι ΗΠΑ, η Τουρκία και ο Γκιουλέν

admin

Οι αναδυόμενες φούσκες της Ευρώπης

admin

DW: Γαλλογερμανικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο με ερωτηματικά

admin

Αχίλλειος πτέρνα της Γερμανίας η εξάρτησή της από τις εξαγωγές

admin

Η πορεία της βιομηχανίας που έχτισε την Ελλάδα

admin

Τι γυρεύουν τα distress funds στην Αθήνα;

admin

Η Κίνα κάνει αυτό που δεν έκανε Ελλάδα

admin

Γιατί υπάρχει κόσμος που στηρίζει ακόμη τον Trump;

admin

Ολονύχτιο θρίλερ στις Βρυξέλλες για τους ηγέτες της ΕΕ

admin

Το Χ.Α. το πισωγύρισμα και τα νέα δεδομένα

admin

Η Βρετανία αντιμέτωπη με μείωση εισοδημάτων μετά το Brexit

admin

Στον «πάγο» και πάλι η ελληνική οικονομία…

admin