Image default
Πρώτο Θέμα

Θύμα της δημιουργικής ασάφειας και οι αποκρατικοποιήσεις

Θύμα της δημιουργικής ασάφειας και οι αποκρατικοποιήσεις

Θολό παραμένει το τοπίο για τις αποκρατικοποιήσεις, για τις οποίες υπήρξε συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων Ηγετών της 12ης Ιουλίου.

Παρότι αποτελούν βασικό κομμάτι της συμφωνίας, η συνεχίζομενη διαφωνία μιας μεγάλης μερίδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι αντιφατικές δηλώσεις κορυφαίων υπουργών καθιστούν αβέβαιη την υλοποίησή τους και δημιουργούν εκ νέου προβληματισμό στους υποψήφιους επενδυτές. Την Τετάρτη, ήταν η σειρά του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος εξέφρασε για μία ακόμη φορά την αντίθεσή του στην πώληση του ΟΛΠ σε ιδιώτες επενδυτές.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Δήμου Πειραιά, ο κ. Δρίτσας ανέφερε ότι η πώληση του λιμανιού είναι λάθος, και τόνισε πως «δεν πρέπει να γίνει». Συμπλήρωσε δε ότι πέρα από την τελική κατάληξη του διαγωνισμού ο δήμος Πειραιά θα πρέπει να έχει συμμετοχή καθώς όπως είπε «το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι απλώς λιμάνι, είναι λιμάνι-πόλη και αφορά το μέλλον του Πειραιά στην ολότητά του». Παράλληλα αναφέρθηκε και στη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ, λέγοντας πως «η παλιά σύμβαση παραχώρησης δεν μπορεί να έχει εφαρμογή».

«Μια νέα σύμβαση παραχώρησης προετοιμάζεται, για να επικυρωθεί και για να γίνει και νόμος του κράτους» σημείωσε και προσέθεσε: «Αυτό είναι ένα πεδίο οροθέτησης και της πόλης και των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και των παραγωγικών της δραστηριοτήτων κάθε είδους, σε όλο το μήκος από τη Σαλαμίνα μέχρι την πόλη του Πειραιά. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεργήσει και η κοινωνία του Πειραιά και ο Δήμος Πειραιά. Και στα ζητήματα της αρχής λιμένων ή του master plan που πρέπει να γίνει για το λιμάνι του Πειραιά και που αυτά πρέπει να γίνουν είτε έτσι είτε αλλιώς, όποια κατάληξη και αν έχουν τα πράγματα…».

Ολα αυτά συμβαίνουν την ώρα που όλοι πίστεψαν πως ύστερα από καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα, η διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ είχε οριστικοποιηθεί μετά την αλλαγή των όρων που αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίοι προέβλεπταν την πώληση του 51% των μετοχών του Οργανισμού, αντί του 67% που προβλεπόταν αρχικά, με σταδιακή όμως αύξηση του ποσοστού του ιδιώτη επενδυτή στο 67% (ορίζοντα πενταετίας), εφόσον αυτός προχωρήσει σε συγκεκριμένες επενδύσεις για την αναβάθμιση των υποδομών του λιμένα.

Πηγές από το ΤΑΙΠΕΔ διαβεβαίωναν, μάλιστα, πως παρά την αλλαγή των όρων δεν πρόκειται να χρειαστεί επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, αλλά θα συνεχισθεί ο υφιστάμενος, και ανέφεραν ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα καλούνταν οι υποψήφιοι επενδυτές να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές. Να σημειωθεί πως ανάμεσα στα σχήματα που διεκδικούν τον ΟΛΠ είναι η κινέζικη Cosco και ο δανέζικος ναυτιλιακός κολοσσός Maersk.

Δημιουργική ασάφεια καλύπτει και την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, η οποία είχε προχωρήσει μέχρι τέλους, αναδεικνύοντας μάλιστα τη γερμανική Fraport σε προτιμητέο ανάδοχο. Υστερα από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη για την ανάγκη αναθεώρησης της σύμβασης μέσα από διάλογο με τους Γερμανούς, ήρθαν πριν από μερικές ημέρες 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξουν «λάδι στη φωτιά», εκφράζοντας δημόσια την αντίθεσή τους με την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Η ΝΔ, με ερώτηση που συνυπογράφουν 35 βουλευτές της, κατηγορεί την κυβέρνηση για τη στάση που τηρεί σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, όπως είναι οι αποκρατικοποίησεις, λέγοντας, πως κυβέρνηση και Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ κρύβονται μεταξύ της πραγματικότητας και της ψηφοθηρικής λογικής, με αποτέλεσμα να συσκοτίζουν την κοινή γνώμη αναφορικά με την τύχη των αεροδρομίων αλλά και να καλλιεργούν αντιεπενδυτικό κλίμα στη χώρα.

Σχετικα αρθρα

Στα όρια του κραχ οι χαλυβουργικές

admin

“Μάχη των μαχών” για τον κοινοτικό προϋπολογισμό 2021-2027

admin

Bloomberg: Aνεμος ελπίδας στο ελληνικό χρηματιστήριο ενόψει των εκλογών

admin

Νέες αλλαγες στο ασφαλιστικό ζηταει το ΔΝΤ

admin

Τι θα πει απόψε ο κ.Α.Σαμαράς;

admin

Η εποχή του Τραμπ μπορεί να αναγκάσει την Ευρώπη να αποφασίσει τι ρόλο θέλει

admin

Προκαλώντας τις ΗΠΑ, η Αργεντινή στρέφεται προς την Κίνα πριν από την πτώχευση

admin

FAZ: Η Αθήνα πιέζει για χαμηλότερους στόχους

admin

Λήξη της ενισχυμένης εποπτείας με την αναβάθμιση της χώρας

admin

Στα όρια του «κραχ» το «κόκκινο» ιδιωτικό χρέος

admin

Πολυνομοσχέδιο – Οι διατάξεις για, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή συντάξεων, ΣΣΕ, ομαδικές απολύσεις…

admin

Ο John Paulson σκέφτεται το κλείσιμο του hedge fund του

admin

Σε μεγαλύτερο κίνδυνο το ευρώ σήμερα από ό,τι στο αποκορύφωμα της κρίσης

admin

Ποιον εξυπηρετεί η συμφωνία Τουρκίας-Ρωσίας για τη Βόρεια Συρία

admin

Αργός θάνατος στο X.A

admin

Σε κίνδυνο το Eurogroup λόγω κρίσης στο Βερολίνο!

admin

Ο Μακρόν ζητά περισσότερα και καλύτερα από την Ευρώπη

admin

Η γαλλο-γερμανική Dream Team της Ευρώπης

admin