Image default
Πρώτο Θέμα

Στα πρόθυρα της διάσπασης ο ΣΥΡΙΖΑ

Στα πρόθυρα της διάσπασης ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που η Αριστερή Πλατφόρμα συνεχίζει τις «προεκλογικού τύπου» συγκεντρώσεις, μέσω του iskra.gr, τα «όπλα» παίρνουν και οι «προεδρικοί», όσοι πρόσκεινται στην πολιτική Τσίπρα δηλαδή, αλλά και οι «πασοκογενείς», και ζητούν ξεκάθαρα από τον Λαφαζάνη να συστήσει το δικό του κόμμα.

Στα πρόθυρα της διάσπασης ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «από δυο χωριά», έχουν γίνει πλέον οι σύντροφοι, με το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης να ανεβαίνει στα ύψη και τις δύο παρατάξεις που πλέον έχουν απροκάλυπτα συσταθεί, να απευθύνονται με βαριές κουβέντες η μία προς την άλλη.

Την ίδια ώρα, βουλευτές και στελέχη της «απέναντι» πλευράς, καλούν την Αριστερή Πλατφόρμα να διαχωρίσει τη θέση της, να αποχωρήσει «οικειοθελώς» από το ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργήσει νέο κόμμα. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μάλιστα σε τηλεοπτική συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης, είπε επανειλημμένως πως με τη στάση τους «κάνουν λάθος για άλλη μια φορά», ενώ σκληραίνοντας το ύφος του χαρακτήρισε «απίστευτο που μια ιστοσελίδα κάνει πολιτικές συγκεντρώσεις» και τέλος «προκάλεσε» την ομάδα των βουλευτών αυτών «να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα».

Οι πρόσφατες ανοιχτές ομιλίες Λαφαζάνη – Στρατούλη σε Θεσσαλονίκη και Βόλο, όπου διεμήνυσαν προς πάσα κατεύθυνση και σε όλους τους τόνους πως οι ίδιοι και οι βουλευτές που τους ακολουθούν δεν πρόκειται να ψηφίσουν το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, έριξαν περισσότερο λάδι στη φωτιά. Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή Στρατούλη κατά την ομιλία του στην ανοιχτή συγκέντρωση στο Βόλο, όπου αναφέρθηκε στο μνημόνιο ως «πολιτική ταφόπετρα», και πιστός στη γραμμή Λαφαζάνη, όπως είχε εκφραστεί σχεδόν 24 ώρες νωρίτερα, συνέχισε: «Σε κάθε περίπτωση, εγώ ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανα και με το προμνημόνιο και τα προαπαιτούμενα μέτρα, δεν πρόκειται να ψηφίσω ένα νέο μνημόνιο».

Ακόμα σκληρότερους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, που έκανε λόγο για «φράξια»,  που «εγκαταλείπει τους κομματικούς συνεταίρους» και η οποία «ανεξαρτητοποιείται όταν έρχεται η στιγμή να διαχειριστεί το σύστημα».

Την εκτίμηση ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης και τα υπόλοιπα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας θα προχωρήσουν στη δημιουργία κόμματος εξέφρασε, ένα ακόμα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ο ΓΓ Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Τσουκαλάς: «Πιστεύω ότι ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης και οι άλλοι δεν είναι άνθρωποι που θα κάτσουν στο σπίτι τους. Είναι πολιτικά όντα και θα το εκφράσουν, προφανώς με νέο κόμμα» δήλωσε και παράλληλα τόνισε αναφερόμενος στη στάση της πλευράς Λαφαζάνη ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί η τακτική στηρίζω ολίγο».

Σχετικα αρθρα

Δεν υπάρχουν νικητές στη Συρία

admin

Με το… πιστόλι στον κρόταφο η ελληνική κυβέρνηση

admin

Τρεις ριζοσπαστικές ιδέες για τη μεταμόρφωση της οικονομίας μετά την κρίση

admin

Βαρόμετρο οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τουρκία

admin

Μήπως να αφήσουμε τον Joker και να πιάσουμε τον J.Walker ;

admin

FT: Τι άλλαξε η κρίση στην Ελλάδα και τι όχι

admin

Ενότητα, το βασικό στοιχείο της Ευρώπης

admin

Το NATO δεν πρέπει να αφήσει την τελευταία πρόκληση της Τουρκίας αναπάντητη

admin

Τα χρέη έχουν πνίξει τα νοικοκυριά – Πώς να προστατευτείτε από τις κατασχέσεις

admin

Το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών είναι στην πραγματικότητα παραδοσιακό

admin

DW: Τι απέμεινε από τα “κίτρινα γιλέκα”;

admin

Σε ελεύθερη πτώση η Wall Street ξυπνά εφιαλτικές μνήμες του 1929

admin

ΟΤΕ:Η μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία και ο και ο πόλεμος με το …παρελθόν

admin

Τουρισμός και εισαγόμενη κατανάλωση τροφοδοτούν τον τζίρο του λιανεμπορίου

admin

Η οικονομική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη σε υψηλά 16 ετών

admin

IOBE: «Ο τομέας μεταποίησης στην Ελλάδα: Τάσεις και Προοπτικές»

admin

Χρέoς κατά της ύφεσης στη Γερμανία;

admin

Γιατί οι ελληνικές μετοχές προσελκύουν τους ξένους επενδυτές

admin