Image default
Πρώτο Θέμα

Δουλειά περιμένει την κυβέρνηση το 2016

Δουλειά περιμένει την κυβέρνηση το 2016

Γεμάτο το πρόγραμμα του κυβερνητικού σχήματος για τις πρώτες ημέρες του 2016, καθώς με το πέρας της εορταστικής περιόδου ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να τηρήσει τις προτεραιότητες που έθεσε ο ίδιος στο υπουργικό συμβούλιο του Σεπτεμβρίου και να προχωρήσει, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, σε αξιολόγηση και των υπουργών της κυβέρνησής του.

Κατά συνέπεια, δημιουργείται το ενδεχόμενο με το ξεκίνημα του 2016 να έρθουν και οι πρώτες αλλαγές στη σύσταση της κυβέρνησης, ανάλογα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα των προθέσεών του στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου διαμηνύοντας ότι «οι καθυστερήσεις, πλέον, δεν δικαιολογούνται». Η φράση αυτή, ερμηνεύτηκε ως προάγγελος της αξιολόγησης του υπουργικού έργου, ενώ διευκρίνισε ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου».

Με δεδομένο, άλλωστε, ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι θα επακολουθήσει… ζύγισμα. «Θα φάμε λίγο παραπάνω κουραμπιέδες και μελομακάρονα, αλλά δεν υπάρχουν χειμερινές διακοπές», είπε, ζητώντας κατ’ αυτό τον τρόπο από όλους σκληρή δουλειά, αφήνοντας κατά μέρος τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές μακράς διάρκειας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ.Τσίπρας έδωσε οδηγίες μεταφέροντας στους υπουργούς τα παράπονα και, γενικότερα, την εικόνα που ο ίδιος αποκόμισε από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχε τις προηγούμενες μέρες με τους βουλευτές.

Καλά ενημερωμένες πηγές, άλλωστε, διαβεβαιώνουν ότι είχε κρατήσει τόσο ο ίδιος, όπως και στενοί του συνεργάτες, σημειώσεις με αποτέλεσμα να παρουσιάσει στους υπουργούς αναλυτική λίστα δράσεων.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, «τέθηκε ζήτημα καλύτερου συντονισμού», ενώ και οι υπουργοί προχώρησαν σε μίνι απολογισμό παρουσιάζοντας κι εκείνοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Το θέμα είναι να “σφίξει” το κυβερνητικό σχήμα και να γίνει πιο συμπαγές», παραδέχεται η ίδια πηγή από το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Σε κάθε περίπτωση, και μέχρι να έρθει η «ώρα της κρίσης» για τους υπουργούς, επείγει η άμεση κατάθεση των νομοσχεδίων. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα η ακριβής σειρά κατάθεσης αυτών, κυβερνητικό στέλεχος σημείωνε πως στα πρώτης προτεραιότητας είναι τα εξής:

• Τηλεοπτικές άδειες με δημοπράτηση το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη

• Αναπτυξιακός νόμος

Σχετικα αρθρα

Γερμανία: Κρατικό ταμείο για την προστασία επιχειρήσεων από τον κινέζικο “δράκο”

admin

Alpha Bank: Πού οφείλεται το χαμηλό ποσοστό απορρόφησης των πτυχιούχων από την αγορά εργασίας

admin

Χρέος και χάος

admin

Η εξάρτιση του Τραμπ από το Twitter αποσταθεροποιεί τον κόσμο

admin

Οι αυτονομιστές της Καταλονίας φέρουν χτύπημα στον Ραχόι

admin

Παππάς: Η χώρα δε θα μπορεί να πορεύεται με κυβέρνηση μειοψηφίας για πολύ.

admin

Έρχονται τα «Draghinomics»…

admin

Ζυμώσεις για χρονική μετάθεση του Brexit

admin

Τρεις οικονομολόγοι κρίνουν τη συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα

admin

Η ΕΚΤ επιταχύνει τον ρυθμό της αγοράς ομολόγων

admin

Φοβούνται… «φυλακή» για την αύξηση της Eurobank

admin

Τα χρέη που πνίγουν Ιταλία και Ελλάδα αυξάνουν τις ανησυχίες για την τύχη του ευρώ

admin

ΔΝΤ : «Υπογράφει» ότι η Ελλάδα θα πετύχει πλεονάσματα 3,5% ως το 2022

admin

«Μπαζούκα» Draghi 1,1 τρισ. Ε – Η Ελλάδα στο «ψυγείο»

admin

Το ΔΝΤ μπλοκάρει οριστικά τη συμφωνία!

admin

120 δόσεις: Τα κριτήρια για την ένταξη των οφειλετών – Πότε θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση

admin

Συρία: Η αμερικανική απόσυρση εξυπηρετεί τα τουρκικά σχέδια

admin

Εμπόριο και κεντρικές τράπεζες θα κάνουν δύσκολη τη ζωή των επενδυτών

admin