Image default
Πρώτο Θέμα

Δουλειά περιμένει την κυβέρνηση το 2016

Δουλειά περιμένει την κυβέρνηση το 2016

Γεμάτο το πρόγραμμα του κυβερνητικού σχήματος για τις πρώτες ημέρες του 2016, καθώς με το πέρας της εορταστικής περιόδου ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να τηρήσει τις προτεραιότητες που έθεσε ο ίδιος στο υπουργικό συμβούλιο του Σεπτεμβρίου και να προχωρήσει, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, σε αξιολόγηση και των υπουργών της κυβέρνησής του.

Κατά συνέπεια, δημιουργείται το ενδεχόμενο με το ξεκίνημα του 2016 να έρθουν και οι πρώτες αλλαγές στη σύσταση της κυβέρνησης, ανάλογα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα των προθέσεών του στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου διαμηνύοντας ότι «οι καθυστερήσεις, πλέον, δεν δικαιολογούνται». Η φράση αυτή, ερμηνεύτηκε ως προάγγελος της αξιολόγησης του υπουργικού έργου, ενώ διευκρίνισε ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου».

Με δεδομένο, άλλωστε, ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι θα επακολουθήσει… ζύγισμα. «Θα φάμε λίγο παραπάνω κουραμπιέδες και μελομακάρονα, αλλά δεν υπάρχουν χειμερινές διακοπές», είπε, ζητώντας κατ’ αυτό τον τρόπο από όλους σκληρή δουλειά, αφήνοντας κατά μέρος τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές μακράς διάρκειας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ.Τσίπρας έδωσε οδηγίες μεταφέροντας στους υπουργούς τα παράπονα και, γενικότερα, την εικόνα που ο ίδιος αποκόμισε από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχε τις προηγούμενες μέρες με τους βουλευτές.

Καλά ενημερωμένες πηγές, άλλωστε, διαβεβαιώνουν ότι είχε κρατήσει τόσο ο ίδιος, όπως και στενοί του συνεργάτες, σημειώσεις με αποτέλεσμα να παρουσιάσει στους υπουργούς αναλυτική λίστα δράσεων.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, «τέθηκε ζήτημα καλύτερου συντονισμού», ενώ και οι υπουργοί προχώρησαν σε μίνι απολογισμό παρουσιάζοντας κι εκείνοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Το θέμα είναι να “σφίξει” το κυβερνητικό σχήμα και να γίνει πιο συμπαγές», παραδέχεται η ίδια πηγή από το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Σε κάθε περίπτωση, και μέχρι να έρθει η «ώρα της κρίσης» για τους υπουργούς, επείγει η άμεση κατάθεση των νομοσχεδίων. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα η ακριβής σειρά κατάθεσης αυτών, κυβερνητικό στέλεχος σημείωνε πως στα πρώτης προτεραιότητας είναι τα εξής:

• Τηλεοπτικές άδειες με δημοπράτηση το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη

• Αναπτυξιακός νόμος

Σχετικα αρθρα

Η Ευρώπη παίρνει τα “σκήπτρα” απο την Γερμανία στην παγκόσμια αγορά ομολόγων

admin

Το αμείλικτο σύστημα του Karl Marx (IV)

admin

Γερμανικός Τύπος: Το “πείραμα της Ρόδου” και το μεγάλο στοίχημα

admin

Τρ.Πειραιώς: 1-1,15€ οι νέες μετοχές – ‘Ολη η απόφαση του Δ.Σ

admin

XA:Τεστ κοπώσεως

admin

Το παγκόσμιο ρίσκο μετά το εμβόλιο – O.Blanchard/Jean Pisani-Ferry

admin

Κίνα:Ανάκαμψη 18%(!) το πρώτο τρίμηνο

admin

ΕΕ εναντίον οργανωμένου εγκλήματος

admin

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ρωσίας

admin

Εξασφάλιση ισχυρότερης και δικαιότερης παγκόσμιας ανάκαμψης-M.A El Erian

admin

ΤτΕ: Αναγκαία η διατήρηση μετά την πανδημία των μέτρων επιλεκτικής οικονομικής στήριξης

admin

Alpha Bank: Σταδιακή άρση περιοριστικών μέτρων – Η συγκυρία και η μεσοπρόθεσμη προοπτική

admin