Image default
Πρώτο Θέμα

Πιάνει δουλειά ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Πιάνει δουλειά ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Από τις δάφνες της νίκης σε σηκωμένα μανίκια περνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να χρονοτριβεί στην ανάληψη των καθηκόντων του ως ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έβαλε ήδη μπροστά το χρονοδιάγραμμα των 111 ημερών για την οργανωτική αναδιάταξη του κόμματός του με στόχο την 1η Μαΐου η Νέα Δημοκρατία να είναι απολύτως έτοιμη για να αναλάβει κάθε είδους ευθύνη.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να ασκήσει το κόμμα του πλήρως τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα με την υπευθυνότητα που απαιτεί ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό και συγκάλεσε ήδη για το πρωί της Τρίτης σύσκεψη προκειμένου να προετοιμαστούν οι προτάσεις της ΝΔ για το Ασφαλιστικό ενόψει της συζήτησης που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα στο Κοινοβούλιο.

Και ενώ δεν προγραμματίστηκε ακόμη η συνάντηση που συμφωνήθηκε να έχει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όταν ο τελευταίος του τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής για να τον συγχαρεί, συμβολικά και προκειμένου να σταλεί ενωτικό μήνυμα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά τις επαφές τους με στελέχη και παράγοντες του κόμματός του από τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, τους οποίους συναντά το μεσημέρι στη Βουλή (12.30 και 13.30 αντίστοιχα).

Σε εκκρεμότητα είναι και η συνάντηση του με τον αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο, πρώην πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ, πιθανότατα, την Πέμπτη θα συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στο ενδιάμεσο θα έχει επαφές με κοινοβουλευτικά στελέχη για να ακολουθήσουν οι επιλογές των αξιωματούχων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο (κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, τομεάρχες, γραμματέας και προεδρείο Κ.Ο.) που ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δώσει ιδιαίτερο ρόλο, καθιερώνοντας, όπως είχε εξαγγείλει και προεκλογικά διαδικασίες αξιολόγησης.

«Οι πολίτες ψήφισαν για δημιουργική ανανέωση και ζητούν από τη Νέα Δημοκρατία και πάλι να ανακαλύψει τις βασικές αξίες, που με τόση συνέπεια υπηρέτησε» τόνισε ο νέος πρόεδρος κατά τη σύντομη τελετή παραλαβής των καθηκόντων του στη Συγγρού από τον μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη. «Αυτές οι αξίες θα βρεθούν απέναντι στο λαϊκισμό μιας αναποτελεσματικής κυβέρνησης», πρόσθεσε.

«Χρέος όλων μας είναι η Νέα Δημοκρατία να γίνει πάλι η μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, που θα εκφράσει όλους τους πολίτες της κοινής λογικής, που αντιπαλεύονται το λαϊκισμό και επενδύουν στον ορθό λόγο», συνέχισε. «Η Νέα Δημοκρατία θα έχει, πολύ σύντομα, πειστικό εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση. Και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει απολύτως κανείς. Χρέος δικό μου είναι, όχι απλά να εξασφαλίσω στην πράξη την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας, την οποία θεωρώ απολύτως δεδομένη, αλλά να πετύχω και τη δημιουργική της διεύρυνση».

Σε συνάντηση που είχε ακολούθως με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκο, αποφασίστηκε η παραμονή του τελευταίου μέχρι το τέλος της θητείας του που συμπίπτει με τη διενέργεια του Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο ο κ. Μητσοτάκης προτίθεται να επισπεύσει και αντί για τον Ιούνιο να το συγκαλέσει, όπως έχει δυνατότητα, για τις αρχές Απριλίου.

«Η μεγαλύτερη και η πρώτη πρόκληση για μένα είναι η οργανωτική αναδιάταξη της ΝΔ», είπε ο ίδιος σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους. Από συνεργάτες του, επίσης, έγινε γνωστό ότι το πρώτο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη που σχεδιάζει είναι επίσκεψη στην Κύπρο.   

Σχετικα αρθρα

Η μεγάλη «μάχη» για τις αποκρατικοποιήσεις

admin

Κίνα: Πίσω από το οικονομικό θαύμα 7 δεκαετιών

admin

Η Ευρώπη υπό πολιορκία;

admin

Αυστηρότερη επιτήρηση με το νέο μνημόνιο!

admin

Το ΔΝΤ στέλνει τη χώρα στις κάλπες;

admin

Οι ιαπωνικές κάλπες προμηνύουν συνταγματική αλλαγή

admin

Στη σκιά των διεθνών αγορών το Χ.Α. -0,82%, παρά τα αρχικά κέρδη…

admin

Η Ευρώπη ακόμη μαλώνει για την Ελλάδα

admin

Η BofA, οι πρόωρες εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Τουρκία: Μαγειρεύοντας εκλογικούς καταλόγους

admin

Goldman και Deutsche Bank αναθεωρούν τις προβλέψεις τους για την Τουρκία

admin

Με μετρητά από το στρώμα γεμίζουν τους λογαριασμούς τα νοικοκυριά

admin

Opinion Poll: Προβάδισμα 17 μονάδων για ΝΔ – Κύριο “αγκάθι” το μεταναστευτικό

admin

ΧΑ:Βατήρας ανόδου…

admin

«Podemos» … Σύριζα και άλλες Ευρωπεριπέτειες

admin

To νέο σχέδιο κυριαρχίας της Κίνας

admin

Ποια είναι τα ανοιχτά μέτωπα της τρίτης αξιολόγησης

admin

Όταν ο Warren Buffett πουλά τις μετοχές του στην Goldman Sachs, είναι ώρα να αρχίσουμε να ανησυχούμε

admin