Image default
Πρώτο Θέμα

Ελάφρυνση χρέους και μεταρρυθμίσεις στην ατζέντα Ομπάμα

  • Written by Super User
  • Published in TOP STORY

Ελάφρυνση χρέους και μεταρρυθμίσεις στην ατζέντα Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα αναγνωρίσει τις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός στα χρόνια της κρίσηςΜήνυμα με το οποίο θα δηλώνει ευθέως τη στήριξή του στις προσπάθειες της Ελλάδας να ξεπεράσει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και να προχωρήσει το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους της, αναμένεται να στείλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. 

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Ομπάμα αναγνωρίζει τις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός στα χρόνια της κρίσης. Μάλιστα, τονίστηκε ότι το ελληνικό ζήτημα είναι ένα θέμα με το οποίο έχει ο ίδιος ασχοληθεί προσωπικά καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας του. Σύμφωνα με τον Μπεν Ρόουζ, αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Ομπάμα «ο Πρόεδρος θα επαινέσει την ελληνική κυβέρνηση για την πρόοδο που έχει κάνει στη νομοθέτηση και εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων».

Ο κ.  Ρόουντς επισήμανε, ωστόσο, ότι υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει: «Συμφωνούμε με το ΔΝΤ ότι  διευθέτηση του χρέους είναι καθοριστική για να επανέλθει η βιωσιμότητα στην ελληνική οικονομία». Παράλληλα, ο κ. Ρόουνς εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει αν συνεχίσει να εστιάζει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και εάν οι δανειστές της διασφαλίσουν μεταξύ άλλων την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες μέχρις ότου πρόεδρος να φύγει από τη θέση του» είπε ο ίδιος. Αποκάλυψε δε, ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος ήθελε χρόνια να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι δεδομένης της βαθιάς φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών, της ταύτισης απόψεων για οικονομική σταθερότητα, τη συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. 

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της επίσκεψης, ο κ. Ομπάμα θα αφιχθεί την Τρίτη το πρωί και θα μεταβεί κατευθείαν στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου. Το βράδυ θα παραβρεθεί σε επίσημοι δείπνο προς τιμή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και την Τέταρτη θα επισκεφτεί τον Παρθενώνα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ομιλία του, την μοναδική που θα δώσει και θα είναι η αποχαιρετιστήρια. Σύμφωνα με τον κ. Ρόουντς, η ομιλία αυτή θα επικεντρωθεί στις προσπάθειες που έχουν γίνει για αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων σε Ελλάδα, Ευρώπη και κόσμο ενώ θα εφαρμοστεί καις τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης όπως αυτές αποτυπώνονται σε εκλογικές αναμετρήσεις και δημοψηφίσματα.

Σχετικα αρθρα

Politico: Οι καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη… ακυρώθηκαν

admin

Ο κίνδυνος μιας αδύναμης Ευρώπης

admin

Αποχωρεί από την προεδρία του CDU η Μέρκελ

admin

Οι Podemos, o ΣΥΡΙΖΑ και οι τριγμοί στην Ε.Ε.

admin

Ε.Ε – Ελλάδα στην κόψη του ξυραφιού…

admin

Πότε το ευρώ θα φτάσει στο 1:1 με το δολάριο;

admin

Η Ισπανία επεξεργάζεται συνταγματική αλλαγή ως λύση στην κρίση

admin

Το 16,5% δεξιότερα της … Ν.Δ.

admin

Ο Μακρόν δε θα ντραπεί να χρησιμοποιήσει γαλλική δύναμη

admin

Το lockdown θα έχει πιο δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία από τον ιό!

admin

Τι σημαίνει ο Trump για την Ευρώπη

admin

Ιταλία: Κλυδωνισμοί στην κυβέρνηση πριν τις Ευρωεκλογές

admin

Η Wall Street και το «ράλι των κορόιδων»

admin

Γερμανικά ΜΜΕ: Ιδέες Μακρόν για τη νέα Ευρώπη στο πνεύμα Μέρκελ

admin

Τί πραγματικά συμβαίνει με τις τραπεζικές μετοχές;

admin

Οι 4 λόγοι που οδήγησαν στις πρόωρες εκλογές την Τουρκία

admin

FAZ: Πιο πιθανό ένα σκληρό Brexit

admin

Η ελπίδα φεύγει, η αναποφασιστικότητα έρχεται…

admin