Image default
Πρώτο Θέμα

Τουρισμός: Έκρηξη αφίξεων εκτός Σέγκεν προμηνύεται το 2017

Myconos Tourists 760x380Νέες προοπτικές φαίνεται ότι ανοίγει η πτώση της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς συμπαρασύρει όλα τα περιφερειακά νομίσματα του πλανήτη με αποτέλεσμα να κάνει τις διακοπές στα νησιά της Μεσογείου πιο προσιτές.

Η νέα τάση σε Αμερική και Ασία θέλει τις διακοπές στην Ευρώπη και ειδικά στη Μεσόγειο, ως το απόλυτο must. Η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού έχει βαλθεί να εκμεταλλευτεί τη νέα αυτή τάση και να προβάλει την Ελλάδα ως έναν ασφαλή προορισμό στην ταραχώδη Ανατολική Μεσόγειο για τουρισμό όλο τον χρόνο. Καθώς, οι στατιστικές δείχνουν ότι οι εκτός Σέγκεν τουρίστες δαπανούν περισσότερα κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα και η πλειοψηφία είναι υψηλού εισοδηματικού προφίλ.

Το 2016 για πρώτη χρονιά παρατηρήθηκε μεγάλη άνοδο των εκτός Σέγκεν αφίξεων με Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία και Ισραήλ να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος με διψήφιες αυξήσεις της τουριστικής κίνησης. Από κοντά όμως ήταν τόσο οι Αραβικές χώρες (Αίγυπτος, Λίβανος, Σαουδ.Αραβία και Εμιράτα), όσο και οι χώρες της Άπω Ανατολής (Κίνα, Νότ.Κορέα).

Ειδικά για τις χώρες της Άπω Ανατολής το 2017 αναμένεται έκρηξη των αφίξεων μετά και την δρομολόγηση νέςα απευθείας low cost σύνδεση Αθήνας-Σιγκαπούρη από την θυγατρική της Singapore Airlines, Scout. Η νέα διασύνδεση της Ελλάδας με τη Σιγκαπούρη πέραν του ότι αποτελεί την μακρινότερη πτήση law cost παγκοσμίως – με απόσταση πτήσης που υπερβαίνει τα 10.000 χλμ. – αντικατοπτρίζει εξαιρετικά και την πίεση που δέχονται από την “αγορά” οι αεροπορικές εταιρείες για οικονομικές και γρήγορες πτήσεις από την Ασία προς την Ελλάδα. Καθώς, το νέο δρομολόγιο αναμένεται να “ανοίξει” περισσότερο τις αγορές της Ν.Κορέας, της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ταϊβαν και της Αυστραλίας.

Επιπλέον, μεγάλες προσδοκίες έχουν δημιουργηθεί από το άνοιγμα των αγορών της Λατινικής Αμερικής, με τη Βραζιλία και την Αργεντινή να αποτελούν ανερχόμενες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό. Μάλιστα, φέτος που το Πάσχα εορτάζεται από κοινού από Καθολικούς και Ορθόδοξους, αναμένονται από τις αρχές Απριλίου μεγάλες ροές από τη Λατινική Αμερική σε προορισμούς θρησκευτικού ενδιαφέροντος, όπως η Πάτμος ή Χαλκιδική (Αγ.Όρος).

Το νέο στοίχημα όμως της Έλενας Κουντουρά είναι η τεράστια αγορά της Ινδίας. Χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότεροι Ινδοί πραγματοποιούν ταξίδια αναψυχής στην Ευρώπη, και στο υπουργείο τουρισμού πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να λάβει μεγάλο μέρος της “πίτας”.  Ήδη ο ΕΟΤ έχει προγραμματιστεί να συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού OSM στη Βομβάη στο τέλος του τρέχοντος μήνα, όπου της ελληνικής αποστολής θα ηγείται η ίδια η υπουργός με σκοπό το κλείσιμο νέων συμφωνιών με tour operators και αεροπορικές εταιρείες της Ινδίας.

Στο πλαίσιο του ανοίγματος των παραπάνω εκτός Σέγκεν αγορών πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για θέματα που αφορούν τις προξενικές θεωρήσεις τουριστικών visa μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και τους αναπληρωτές υπουργούς Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα. Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε να ενισχυθούν με προσωπικό οι προξενικές αρχές σε χώρες όπου διαπιστώνεται αυξημένη ζήτηση για θεωρήσεις εισόδου (visa), όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Αίγυπτος, η Σαουδ.Αραβία, ο Λίβανος, τα Εμιράτα και το Ιράν.

Σχετικα αρθρα

Markit: Η αύξηση της παραγωγής στην Ελλάδα επιταχύνεται με έντονο ρυθμό

admin

Ευρω-πλεόνασμα κατήφειας με την αποδυνάμωση της Γερμανίας

admin

Το προς τα πίσω βήμα της Ευρώπης για την τραπεζική ένωση

admin

Αγώνας δρόμου προς την υποτίμηση

admin

Τι να μην περιμένουμε το 2018

admin

Τα ανοιχτά μέτωπα του Ασφαλιστικού

admin

Τρόικα: Ρίχνει την κυβέρνηση με ένα… email!

admin

Έχει πεθάνει το σχέδιο της May για το Brexit;

admin

«Σαφάρι» ελέγχων σε χιλιάδες φορολογουμένους

admin

Επτακόσιες ελληνικές επιχειρήσεις το 2017 σε πρόγραμμα δεύτερης ευκαιρίας

admin

Πιέσεις από τη βάση του AfD για ριζοσπαστικοποίηση

admin

«Η παγκόσμια οικονομική τάξη καταρρέει και αυτή τη φορά δεν διαφαίνεται διέξοδος»

admin

Ο Ψυχρός Tech-Πόλεμος μόλις άρχισε…

admin

Η κυβέρνηση Τσίπρα κλείνει έναν χρόνο εν μέσω της μάχης για το Ασφαλιστικό

admin

Οι οικονομολόγοι χάνουν την αξιοπιστία τους όταν είναι υπερβολικά σίγουροι

admin

ΔΝΤ: τα νούμερα του ελληνικού χρέους δε βγαίνουν

admin

Που το πάει το ΧΑ;

admin

Ποιο το μέλλον της παγκόσμιας ηγεσίας;

admin