Image default
Editorials

Ο Αλέξης, ο Κυριακός και η «άβυσσος» …

abysssssΣτην κλασική πια πρώτη ταινία Wall Street o προϊστάμενος του μικρού τότε χρηματιστή που χάνει τα πάντα του λέει παραφράζοντας τον Νίτσε : « Όταν ένας άντρας κοιτά την άβυσσο δεν βλέπει απολύτως τίποτα …»

Σε αυτήν την φάση, παρ’ όλες τις αγαθές προθέσεις της, φαίνεται ότι βρίσκεται σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αλλά και ο κ. Α. Τσιπρας.

Καλώς η κακώς οι ξένοι δεν φαίνεται να κάνουν καμιά υποχώρηση που θα επέτρεπε στην ελληνική κυβέρνηση να εμφανίσει, με το εξαιρετικό ομολογουμένως επικοινωνιακό της χάρισμα, μια έστω πύρρεια νίκη στο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.

Παρά την όποια κριτική μπορεί να ασκήσει κανείς στον κ.Τσιπρα για τους χειρισμούς του τα τελευταία 2 χρόνια την συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι ξένοι εταίροι μας φαίνεται πως κάνουν ένα λάθος !

Θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να βρεθεί μια οδός συνέχισης του τρίτου μνημονίου με την παρούσα ελληνική κυβέρνηση ώστε η Ευρώπη να δώσει μια ψευδαίσθηση συνέχειας και συνοχής…

Αντιθέτως  αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι πια εξαιρετικά επικίνδυνο για το μέλλον της χώρας: Το τρίτο μνημόνιο των 86 περίπου δις. € αποτελείται από 5(!) αξιολογήσεις έως το 2018 που θα βγαίναμε στις αγορές … Σήμερα έχουμε Μάρτιο του 17 και έχουμε κλείσει μόλις μια 1 (!).

Δεν έχει σημασία αυτήν την στιγμή να αναζητηθούν ευθύνες. Ας επικεντρωθούμε στην ουσία του θέματος. Το τρίτο μνημόνιο εκτροχιάζεται …

Είναι μαθηματικώς βέβαιον πλέον οτι είναι  αδύνατον να ολοκληρωθεί! Άρα τι μέλλει γενέσθαι;

Δυστυχώς χωρίς την στήριξη της Ευρώπης βαδίζουμε στην «άβυσσο» της πτώχευσης και του Grexit. Άρα δυο τινά θα συμβούν : Η Ελλάδα είτε θα πτωχεύσει και θα πάει στην δραχμή με οδυνηρές συνέπειες για τους έλληνες, είτε θα συρθεί σε ένα τέταρτο μνημόνιο πολύ πιο χειρότερο από όσα ζητούν σήμερα οι δανειστές μας που πιθανώς θα κληθεί να υπογράψει ο κ.Μητσοτακης…

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκλωβισμένος στα στενά κομματικά κριτήρια  αλλά και στις δημοσκοπήσεις ζητά συνεχώς εκλογές υπονοώντας σαφώς ότι εκείνος θα μπορέσει να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο. Ίσως και μακάρι!  Αλλά υπάρχει ο χρόνος για κάτι τέτοιο ; 

Μάλλον όχι καθώς φαίνεται ότι η οικονομία αλλά και κυρίως το τραπεζικό σύστημα δεν φαίνεται να αντέχουν για πολύ ακόμα…

Συνεπώς οι κ.κ. Τσιπρας και Μητσοτάκης θα πρέπει ίσως να αναλογιστούν την αυθεντική ρήση του Νίτσε:  «Ιf you stare into the abyss, the abyss stares back at you…»

Ι.Α.Φ

Σχετικα αρθρα

Το τέλος της Ευρώπης ( όπως την ξέραμε!)

admin

2011: Από το Αέραααα στον αέρα !

admin

Η Alpha Bank και οι ουτοπίες του παρελθόντος μας…

admin

Η νέα κρίση που έρχεται από την Ανατολή…

admin

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο ΠΑΣΟΚ;

admin

Η πιστωτική ασφυξία συνεχίζεται …στην «πιάτσα»

admin

Τοξικά δάνεια, τοξικοί άνθρωποι, τοξικά ψέματα…

admin

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΊΣΗ-Α.Ανδριανόπουλος

admin

Τι θα γίνει με την 3η αξιολόγηση;

admin

Τελικά Υπάρχει Διέξοδος;

admin

Ελλάδα: Too Big To Fail;

admin

Ιησούν ή Βαραβάν;

admin

Φτάνουμε τελικά στην Ιθάκη;

admin

MIG : Tα επικοινωνιακά λάθη και η κόντρα με το σύστημα…

admin

Ο συμβιβασμός , η διαπραγμάτευση και ο … Λένιν

admin

Αντώνης Σαμαράς: Η Μοίρα της Σχολής Αβέρωφ ;

admin

Η εκδίκηση του παράλογου

admin

Το νέο εθνικό μας όπιο

admin