Image default
Πρώτο Θέμα

Ελβετικό φράγκο:Στην Βουλή οι δανειολήπτες

swiss banksΑφορμή αποτέλεσε η από 21/3/2017 κατατεθειμένη Τροπολογία με Γενικό Αριθμό 982 και Ειδικό Αριθμό 144 του Ανεξάρτητου Βουλευτή κου Καρρά Γεώργιου- Δημήτριου που αφορά χιλιάδες οικογένειες δανειοληπτών και πρόκειται να αποφασιστεί την Τέταρτη 29/3 εάν θα ενταχθεί προς συζήτηση.

Έτσι λοιπόν την 27/3 εκ μέρους των Δανειοληπτών ο Πρόεδρος, κος Παντελής Αντωνιάδης, προσήλθε στην Βουλή ώστε να καταθέσει στις Κοινοβουλευτικές ομάδες φάκελο με σχετικό αίτημα που έχει υιοθετηθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμοι και Περιφέρειες) .

   Πρόκειται για φάκελο που περιέχει Αποφάσεις και ψηφίσματα Περιφερειακών – Δημοτικών Συμβουλίων που πρόεκυψαν μετά από παρεμβάσεις του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ) σε όλη την Ελλάδα.  Μάλιστα το αίτημα που πηγάζει από την κοινωνική συμμαχία, όπως την ονομάζουν, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πλησιάζει το 90% του καταγεγραμμένου πληθυσμού της Χώρας, αφού οι βαρυσήμαντες αποφάσεις Περιφερειών και Δήμων αναλογούν σε αυτό το ποσοστό εκπροσώπησης πολιτών – Δημοτών της Χώρας. Αιτούνται την άμεση νομοθέτηση της δικαστικής απόφασης – σταθμό υπ’ αριθμ. 334/2016 Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αποτέλεσμα ασκηθείσας Συλλογικής αγωγής με χιλιάδες ενάγοντες μέλη ΣΥΔΑΝΕΦ – ΙΝΚΑ. Πρωτόδικη Απόφαση που μεταξύ άλλων διατάζει τον επανυπολογισμο των δανείων  με βάση την ισοτιμία εκταμίευσης και με αναδρομική ισχύ.

   Υπενθυμίζεται πως ιδιαίτερα ευαίσθητη – ειδική κατηγορία αποτελούν τα στεγαστικά δάνεια τα οποία έχουν συναφθεί με ρήτρα ελβετικού φράγκου καθώς λόγω της μεταβολής της ισοτιμίας των δύο νομισμάτων (ευρώ – ελβετικό φράγκο) χιλιάδες δανειολήπτες βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση αφού διαπίστωσαν πως οι οφειλές τους σε μια περίοδο τεράστιας οικονομικής κρίσης αυξήθηκαν σημαντικά όσον αφορά και τις καταβληθείσες μηνιαίες δόσεις, αλλά και το άληκτο κεφάλαιο που συνεχώς αυξάνεται.

   «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο για την Κυβέρνηση και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης…» ,καταλήγουν σε ανακοίνωση τους, «…όταν την ίδια στιγμή κινδυνεύουν να χαθούν κατοικίες των Ελλήνων από ξένα και εγχώρια funds που έχουν ως αποκλειστικό σκοπό το κέρδος.»

  Εξάλλου είναι κοινώς αποδεκτό πως θετική θα είναι μια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία αφού αυτόματα  θα τονωθεί η αγορά, εφόσον το καπέλο των δόσεων (έως και 57% επιπλέον) που καλούνται τώρα τα χιλιάδες νοικοκυριά να καταβάλλουν αυτόματα θα μετακυλήσει στην καθημερινότητα του πολίτη, δηλαδή στην αγορά δίνοντας την ένεση τόνωσης που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Σχετικα αρθρα

Η Ιταλία και το φάντασμα των μνημονίων

admin

Βόμβα ΔΝΤ: Θέλει μέτρα 9 δισ. ευρώ

admin

Πώς οι λαϊκιστές μπορούν να καταστρέψουν την παγκόσμια ανάκαμψη

admin

Άγριος πετρελαϊκός πόλεμος στον Πούτιν!

admin

Euromoney: Το κύμα αισιοδοξίας των ελληνικών τραπεζών

admin

Ο υβριδικός πόλεμος του Πούτιν κατά της Δύσης

admin

DW: Στενές επαφές Τσίπρα – Ερντογάν σε όλα τα επίπεδα

admin

Οι ιταλικές εκλογές θα είναι η επόμενη δοκιμασία για την ευρωπαϊκή ανάκαμψη

admin

Πάνω από χίλιοι Γερμανοί στα Paradise Papers

admin

Η Ιταλία απορρίπτει έκτακτα οικονομικά μέτρα

admin

S&P: Από τι εξαρτάται νέα αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας -Οι εκτιμήσεις του οίκου αξιολόγησης

admin

Η υποτιμημένη οικονομική απειλή από τον Λευκό Οίκο

admin

Markit: Η αύξηση της παραγωγής στην Ελλάδα επιταχύνεται με έντονο ρυθμό

admin

Στον αστερισμό της λιτότητας

admin

Η κρίση του χρέους έχει αφήσει τη Γερμανία ευάλωτη

admin

Τουρκικές κυρώσεις, ευρωπαϊκά διλήμματα

admin

Οι διαπραγματεύσεις Brexit αποτυγχάνουν – κάποιος πρέπει να δώσει σημασία

admin

Πώς οι Ολλανδοί σταμάτησαν να αγαπούν την ΕΕ

admin