Image default
Πρώτο Θέμα

DW: ΗΠΑ και Β. Κορέα μπλοφάρουν

Κατηγορηματικός στην απάντησή του ο καθηγητής Διαστημικής Τεχνολογίας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου Ρόμπερτ Σμούκερ. “Πρόκειται για πολιτική μπλόφα. Κανείς τους δεν θέλει να ξεκινήσει πόλεμο”, όπως εκτίμησε μιλώντας στη Deutsche Welle.

H Βόρεια Κορέα βέβαια συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Μόνον τους τελευταίους 14 μήνες η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στην εκτόξευση επτά διαφορετικών πυραύλων, εξηγεί ο καθηγητής.

“Αυτό απαιτεί μεγάλη προετοιμασία. Χρειάζεσαι επτά διαφορετικές ομάδες και εγκαταστάσεις για την κατασκευή των πυραύλων, διαφορετικά υλικά, καύσιμα και μεγέθη. Απαιτείται επίσης ένας απίστευτος αριθμός από εργαλεία, μηχανήματα και προδιαγραφές. Χρειάζεται λοιπόν τεράστια προετοιμασία προκειμένου να γίνονται όλα παράλληλα και πόσο μάλλον για να στεφθούν οι δοκιμές με επιτυχία. Αυτό δεν το έχει καταφέρει κανείς, εκτός κι αν οι πύραυλοι προέρχονται εν τέλει από αλλού”.

Ρωσική εμπλοκή;

Για παράδειγμα από τη Ρωσία ή μάλλον από κάποιες όμορες χώρες. “Δεν πρέπει απαραίτητα να είναι η ρωσική κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση προέρχονται από τη Ρωσία ή τις διάδοχες χώρες της Σοβιετικής Ένωσης. Υπάρχουν εγκληματικά στοιχεία που θέλουν να βγάλουν χρήματα. Επαναλαμβάνω συνειδητά ότι δεν μιλάμε για όλες τις κυβερνήσεις. Μιλάμε για οργανισμούς, πρόσωπα και ομάδες. Δεν γνωρίζω αν πρόκειται και για επιχειρήσεις. Αλλά μιλάμε για ανθρώπους που προμηθεύονται τα οπλικά συστήματα και οι οποίοι βοηθούν στη συνέχεια επί τόπου στη Βόρεια Κορέα προκειμένου και να λειτουργούν καλά. Πρόκειται όμως φυσικά για τεχνολογίες από τις δεκαετίες του 1960 και 1970”.

Άνευ σημασίας απειλές

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε εν τω μεταξύ ότι έως τα μέσα Αυγούστου θα έχει εκπονήσει ένα σχέδιο για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, επικράτειας των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, και θα το παρουσιάσει στον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν, ώστε αυτός να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει περαιτέρω, όπως ανέφερε είπε το επίσημο πρακτορείο της χώρας, KCNA.

“Δεν είμαι καν σίγουρος ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να χτυπήσει τη Γκουάμ αν προσπαθήσει. Το νησί βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση και οι ΗΠΑ μακριά. Είναι όμως άνευ σημασίας. Πρόκειται και πάλι για λόγια του αέρα”.

Σχετικα αρθρα

Ο πληθωρισμός δεν είναι μυστήριο για τις αγορές ομολόγων

admin

Για … 11 ψήφους μείναμε (προς το παρόν) στην Ευρωζώνη

admin

4% έως 6,5% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

admin

Morgan Stanley: Οι τιμές-στόχοι για τις τράπεζες

admin

ICAP: Σημαντική αύξηση της κερδοφορίας των ελληνικών επιχειρήσεων το 2016

admin

Η γαλλο-γερμανική Dream Team της Ευρώπης

admin

Eurogroup: Θετική ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης αναμένει η κυβέρνηση

admin

Η ίδρυση μιας κυρίαρχης Ευρώπης

admin

Διχάζει τους βουλευτές η συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου

admin

Τι μήνυμα στέλνουν οι επιθέσεις των ΗΠΑ στη Συρία

admin

ΙΟΒΕ : Στο 2% το ταβάνι για την ανάπτυξη φέτος, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν

admin

Ερευνα της MRB: Τι πιστεύουν οι Ελληνες για το ίντερνετ -To 55% ανησυχεί για κινδύνους

admin

Reuters: Πέντε ερωτήματα των επενδυτών προς της Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

admin

Πώς αποτιμά η Moody’s τις ελληνικές τράπεζες

admin

ΕΚΤ: Τελευταία συνεδρίαση υπό τον Ντράγκι – Ποια τα πέντε βασικά ερωτήματα

admin

Sentix: Mειώθηκε δραστικά ο κίνδυνος Grexit

admin

Washington Group: Το ΔΝΤ εκτός ελληνικού προγράμματος; Σκληραίνει τη στάση του το Βερολίνο

admin

Η Γερμανία είναι έτοιμη να ηγηθεί της Ευρώπης

admin