Image default
Πρώτο Θέμα

Το Ελληνικό, η Χαλκιδική και ο κ. Τσίπρας

tsiprassssΜετά από μια ομολογουμένως καλή παρουσία στην πρόσφατη ΔΕΘ για τον κ.Α.Τσιπρα, και σχεδόν απροειδοποίητα, ένας περίεργος επενδυτικός τυφώνας χτύπησε το Μέγαρο Μάξιμου. Τι πραγματικά συμβαίνει ;

Στην Χαλκιδική το ερώτημα πλέον είναι εάν η εταιρεία θα περιμένει 3 μήνες τουλάχιστον για να λάβει την άδεια για τις Σκουριές εάν και εφόσον κερδίσει την διαιτησία.

Η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας είναι πλήρης και ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες, διαβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με εργαζομένους των μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και, όπως σημείωσε, “καταλήξαμε σε ένα κοινό πλαίσιο μέσα από το οποίο θα κινηθούμε” και διευκρίνισε ότι έως αύριο “δίνονται τρεις άδειες στην Ολυμπιάδα που επιτρέπουν την πλήρη λειτουργία της”.

Σχετικά με  την αδειοδότηση των Σκουριών που συνδέεται με το επίμαχο ζήτημα της μεταλλουργικής μεθόδου που θα χρησιμοποιηθεί, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι θα υπαχθεί στη διαδικασία της διαιτησίας.

“Η διαδικασία θα είναι τρίμηνης διάρκειας και φιλοδοξούμε να λύσει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν” τόνισε.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η συνολική κατάσταση βαίνει προς εκτόνωση.

Ελληνικό

Αυτοψία στην περιοχή του Ελληνικού για την εξακρίβωση της ύπαρξης ή μη δάσους αποφάσισε το πρωί της Τετάρτης η αρμόδια δασική υπηρεσία, η οποία συζήτησε την ένσταση της «Ελληνικό Α.Ε.» και του ΤΑΙΠΕΔ κατά σχετικής απόφασης του δασάρχη Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος το δασαρχείο Πειραιά, με απόφασή του, χαρακτήρισε δασική μια μικρή αλλά καίρια για τη σχεδιαζόμενη επένδυση, έκταση στον χώρο του παλιού αεροδρομίου.Η απόφαση αφορά επιφάνεια 37 στρεμμάτων ή περί το 0,6% του συνολικού ακινήτου.

Βρίσκεται όμως πολύ κοντά στην παραλιακή ζώνη όπου έχει σχεδιαστεί η κατασκευή πολυόροφου κτιρίου που σχεδιάζεται να φιλοξενήσει και το καζίνο.Κλιμάκιο της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας αναμένεται να κάνει αύριο Πέμπτη επίσκεψη στον χώρο πριν εκδώσει την τελική της απόφαση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα καθώς ένα τεράστιο σχήμα αντικρουόμενων συμφερόντων «παλεύει» για την τύχη του μεγαλυτέρου φιλέτου στην Αττική.

Συμπέρασμα

Τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση; Είναι προφανές ότι υπάρχουν αντικρουόμενες δυνάμεις σε πολλά μέτωπα αλλά τι επιρροή ασκούν αυτές στον κ.Τσιπρα ; Αποφασίζει τελικά μονός του η έχει αγκυλώσεις με διάφορες ομάδες ;

Κάνεις δεν μπορεί να γνωρίζει αυτήν την στιγμή καθώς φαίνεται ότι παρά τα όποια εμπόδια η κατάσταση τελικά κινείται προς την κατεύθυνση που τελικά επιλεγεί ο πρωθυπουργός.

 Για ποσό όμως ακόμα; Ποσά αποθέματα έχει η εικόνα του κ.Τσιπρα ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την σύγκρουση με τα συμφέροντα ;

Και να ολοκληρώσει την πλήρη μεταστροφή προς την αριστερά με ευρωπαϊκό προσανατολισμό όπως είπε ο ίδιος  στην συνέντευξη τύπου στην ΔΕΘ ;

Την απάντηση θα την ξέρουμε σίγουρα όταν θα δούμε την πρώτη μπουλντόζα να μπαίνει στο Ελληνικό… 

Σχετικα αρθρα

Τι κρύβεται πίσω από τα σχέδια της Αγγελα Μέρκελ για μια Ευρώπη «πολλών ταχυτήτων»

admin

Οι λαϊκοί αντάρτες της Ιταλίας καταρρέουν

admin

Η κρίση έριξε τον τζίρο στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, όχι όμως και την ελπίδα

admin

Γιατί οι αγορές αδιαφορούν για την πολιτική αναταραχή

admin

Ανάπτυξη με αστερίσκους στην Ελλάδα

admin

Το γκρέμισμα της λίρας πνίγει την Τουρκία στον πληθωρισμό

admin

Πώς η influencer Emily Ratajkowski κερδίζει από τους ακολούθους της

admin

Μαύρη Πρωτοχρονιά για τους κόκκινους δανειολήπτες

admin

Γερμανικά ΜΜΕ: H Τουρκία θέλει να επιβάλει το δίκαιο του ισχυρότερου

admin

«Σφίγγουν κι άλλο τα λουριά» οι βόρειες χώρες στην ΕΕ

admin

Τα ελληνικά ομόλογα τιμωρούνται από τους επενδυτές

admin

Η ΕΚΤ δέχεται μήνυση από 200 επενδυτές για το ελληνικό χρέος

admin

DW: Σε αναζήτηση φόρμουλας για την ελάφρυνση του χρέους

admin

Η μεταναστευτική κρίση της Ιταλίας είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα

admin

Πώς σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος την παραίτηση Καμμένου

admin

Panama Papers: Πώς οι πλούσιοι και διάσημοι του κόσμου κρύβουν τα λεφτά τους

admin

Για 15 ημέρες υπό την.. ομπρέλα του ELA οι τράπεζες

admin

O Floyd,η Κίνα, ο Trump και το Χόνκ Κόγκ

admin