Image default
Πρώτο Θέμα

Μίνι κραχ στις τράπεζες λόγω… Βερολίνου

xaaaaaΜεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει τα εκλογικά αποτελέσματα στην Γερμάνια στο ΧΑ.

Η διαφαινόμενη σε κάθε περίπτωση «σκλήρυνση» της στάσης της  Γερμανίας απέναντι στην χώρα μας αλλά και η πιθανότητα μιας νέας ανακεφαλαιοποιησης των τραπεζών οδηγούν σήμερα σε νέο μίνι κραχ στις τιμές των μετοχών τους στο ΧΑ.

Στην ελληνική αγορά λοιπόν, με φόντο το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, φαίνεται πως κυριαρχεί η ανησυχία ότι η χώρα – leader της Ευρώπης, θα… σκληρύνει τη στάση της προς όλες τις κατευθύνσεις και ασφαλώς προς τη χώρα μας, πιέζοντας για ακόμη πιο «πιστή» εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Μοιραία σήμερα οι πωλητές επιστρέφουν στον τραπεζικό κλάδο, με αιχμή τις Πειραιώς και Εθνική που έφτασαν να υποχωρούν άνω του 4%, ενώ σημαντικές είναι και οι πιέσεις στην Alpha Bank που υποχωρεί άνω του 3%. Η Eurobank χάνει 3,62%. (12.30 μ.μ )

Ομόλογα

Μικρή άνοδος των spreads των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης σημειώνεται μετά το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, καθώς η απόδοση των 10ετών γερμανικών τίτλων παραμένει σταθερή στο 0,44%, ενώ οι αποδόσεις των αντίστοιχων ιταλικών, ισπανικών και πορτογαλικών τίτλων αυξάνονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, τα spreads αυξάνονται καθώς οι επενδυτές λαμβάνουν υπόψη την προοπτική μίας σκληρότερης γραμμής από τη νέα γερμανική ηγεσία όσον αφορά τις δημοσιονομικές πολιτικές στην Ευρωζώνη. Η πιθανή παρουσία των Φιλελεύθερων (FDP) στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό κάνει πιθανότερο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου σημείωνε άνοδο 2,7 μονάδων βάσης στο 2,186% και του 10ετούς πορτογαλικού άνοδο 2,6 μονάδων βάσης στο 2,45%, ενώ του ισπανικού αυξανόταν 1,7 μονάδες βάσης στο 1,641%,

Το ευρώ υποχωρεί 0,3% λίγο πάνω από τα 1,19 δολάρια. «Αν και είναι πιθανό ότι το ευρώ (αντανακλά) την απογοήτευση για το ότι δεν θα υπάρξει ο μεγάλος συνασπισμός, η παρουσία των Φιλελεύθερων στην κυβέρνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισχυρότερη γερμανική πίεση για δημοσιονομική πειθαρχία στις χώρες της Περιφέρειας, κάτι που είναι μακροπρόθεσμα θετικό για το νόμισμα», δήλωσε ο Μαρκ Χέφελε, επικεφαλής επενδύσεων της UBS.

Σχετικα αρθρα

Η χρηματιστηριακή αγορά μπορεί να έχει δίκιο -στο περίπου

admin

Η Βρετανία έχει εξάγει το πολιτικό χάος στη Γερμανία

admin

Αυτόματο κούρεμα οφειλών σε δημόσιο και τράπεζες το Νοέμβριο

admin

ΧΑ:Χωρίς αντισώματα

admin

Η Βόρεια Μακεδονία , η ένταξη στο ΝΑΤΟ και η επόμενη μέρα

admin

Ιταλία και συντάξεις «τρελαίνουν» τις αγορές – Μεγάλου: Κανένα πρόβλημα με την Τρ. Πειραιώς

admin

Ο «κρυφός» νομισματικός πόλεμος € vs $

admin

120 δόσεις: Τα 32 μυστικά της ρύθμισης

admin

Εντείνεται η ανησυχία για τις καταθέσεις

admin

Άλμα στο κενό… Σε ρήξη οδηγούνται Ελλαδα – ΕΕ

admin

Πως ο κορωνοϊός αναδιαμορφώνει την παγκόσμια τάξη

admin

Η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι και πάλι ευάλωτη

admin

Οι ευρωπαίοι πρέπει να σταματήσουν να διαμαρτύρονται για την άνοδο του νομίσματός τους

admin

Η Πορτογαλία επιστρέφει πλήρως στις αγορές το 2014

admin

Πιέσεις από τη βάση του AfD για ριζοσπαστικοποίηση

admin

Έρχεται η νέα μεγάλη σύγκρουση Σαουδικής Αραβίας – Ρωσίας για το πετρέλαιο

admin

Ο Τσίπρας δε θα βρει τη σωτηρία στη Μόσχα

admin

Η ώρα της αλήθειας για την Deutsche Bank!

admin