Image default
Πρώτο Θέμα

Μίνι κραχ στις τράπεζες λόγω… Βερολίνου

xaaaaaΜεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει τα εκλογικά αποτελέσματα στην Γερμάνια στο ΧΑ.

Η διαφαινόμενη σε κάθε περίπτωση «σκλήρυνση» της στάσης της  Γερμανίας απέναντι στην χώρα μας αλλά και η πιθανότητα μιας νέας ανακεφαλαιοποιησης των τραπεζών οδηγούν σήμερα σε νέο μίνι κραχ στις τιμές των μετοχών τους στο ΧΑ.

Στην ελληνική αγορά λοιπόν, με φόντο το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, φαίνεται πως κυριαρχεί η ανησυχία ότι η χώρα – leader της Ευρώπης, θα… σκληρύνει τη στάση της προς όλες τις κατευθύνσεις και ασφαλώς προς τη χώρα μας, πιέζοντας για ακόμη πιο «πιστή» εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Μοιραία σήμερα οι πωλητές επιστρέφουν στον τραπεζικό κλάδο, με αιχμή τις Πειραιώς και Εθνική που έφτασαν να υποχωρούν άνω του 4%, ενώ σημαντικές είναι και οι πιέσεις στην Alpha Bank που υποχωρεί άνω του 3%. Η Eurobank χάνει 3,62%. (12.30 μ.μ )

Ομόλογα

Μικρή άνοδος των spreads των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης σημειώνεται μετά το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, καθώς η απόδοση των 10ετών γερμανικών τίτλων παραμένει σταθερή στο 0,44%, ενώ οι αποδόσεις των αντίστοιχων ιταλικών, ισπανικών και πορτογαλικών τίτλων αυξάνονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, τα spreads αυξάνονται καθώς οι επενδυτές λαμβάνουν υπόψη την προοπτική μίας σκληρότερης γραμμής από τη νέα γερμανική ηγεσία όσον αφορά τις δημοσιονομικές πολιτικές στην Ευρωζώνη. Η πιθανή παρουσία των Φιλελεύθερων (FDP) στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό κάνει πιθανότερο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου σημείωνε άνοδο 2,7 μονάδων βάσης στο 2,186% και του 10ετούς πορτογαλικού άνοδο 2,6 μονάδων βάσης στο 2,45%, ενώ του ισπανικού αυξανόταν 1,7 μονάδες βάσης στο 1,641%,

Το ευρώ υποχωρεί 0,3% λίγο πάνω από τα 1,19 δολάρια. «Αν και είναι πιθανό ότι το ευρώ (αντανακλά) την απογοήτευση για το ότι δεν θα υπάρξει ο μεγάλος συνασπισμός, η παρουσία των Φιλελεύθερων στην κυβέρνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισχυρότερη γερμανική πίεση για δημοσιονομική πειθαρχία στις χώρες της Περιφέρειας, κάτι που είναι μακροπρόθεσμα θετικό για το νόμισμα», δήλωσε ο Μαρκ Χέφελε, επικεφαλής επενδύσεων της UBS.

Σχετικα αρθρα

Η Κύπρος είναι μικρή, αλλά η επανένωσή της θα έχει παγκόσμιες συνέπειες

admin

Η Μόσχα έχει τον έλεγχο στις μάχες της Συρίας

admin

Ποιοι τα… δίνουν όλα για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

admin

Η εμφάνιση του λαϊκιστικού δεξιού κόμματος Vox έχει αναστατώσει το πολιτικό σκηνικό στην Ισπανία

admin

Το προβάδισμα του Τσίπρα στενεύει… H αστάθεια έρχεται…

admin

Τι άλλαξε στην παγκόσμια οικονομία το 2019 σε πέντε γραφήματα

admin

Η Αργεντινή, οι «καρχαρίες» και η χρεοκοπία

admin

Το σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας

admin

Η Βενεζουέλα βυθίζεται βαθύτερα σε κρίση μετά τη χρεοκοπία

admin

Γιατί οι επενδυτές αποφεύγουν τη Σαουδική Αραβία

admin

Η αργή ανάπτυξη θα δοκιμάσει τις αντοχές των ψηφοφόρων

admin

Μέρκελ:Στροφή 180 μοιρών λόγω Ελλάδας

admin

Σωτηρία για το χρέος από την ΕΚΤ!

admin

XA:Βάσεις για υψηλότερα επίπεδα

admin

FAZ: Προεκλογικός ελιγμός η απαίτηση επανορθώσεων

admin

H Goldman Sachs, οι εκλογές και οι τρεις εκπλήξεις

admin

Ευκαιρίες ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών παρέχει στη νέα γενιά το Reload Greece (RG)

admin

Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος θα επισπεύσουν τις συζητήσεις για τα θαλάσσια σύνορα

admin