Image default
Πρώτο Θέμα

Τσαμάζ: Αρνούμαι να παραδώσω τα κλειδιά του ΟΤΕ στην ΕΕΤΤ

Δριμύ κατηγορώ κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για τον τρόπο λειτουργίας της εξαπέλυσε σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΟΤΕ κατήγγειλε πως η ΕΕΤΤ με την πολιτική της δεν βοηθά τον υγιή ανταγωνισμό αλλά αποθαρρύνει τους επενδυτές, βάζει εμπόδια στις επενδύσεις του Ομίλου και ζημιώνει με τους χειρισμούς της τόσο τη χώρα όσο και τον πολίτη. «Δεν είναι δουλειά της ΕΕΤΤ να καθορίζει την εμπορική πολιτική του ΟΤΕ. Αρνούμαι να παραδώσω τα κλειδιά του ΟΤΕ στην Επιτροπή», είπε χαρακτηριστικά, και προσέθεσε: «Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ΟΤΕ θέλει να προσφέρει φθηνότερες τιμές αλλά η ΕΕΤΤ δεν τον αφήνει».

Ο πρόεδρος του Ομίλου, σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της ΕΕΤΤ έκανε λόγο για προβλήματα γραφειοκρατίας, για μοντέλο αξιολόγησης παρωχημένο, αλλά και για χρονοβόρες διαδικασίες με σοβαρές καθυστερήσεις στην έγκριση πακέτων και προωθητικών ενεργειών που λειτουργούν προς όφελος του καταναλωτή. «Έχω την εντύπωση ότι στην ΕΕΤΤ δημιουργούν γραφειοκρατία για να αιτιολογήσουν τη λειτουργία τους», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «τον Οκτώβριο εκκρεμούσαν 425 εγκρίσεις για τιμολογιακά προγράμματα του ΟΤΕ και τους τελευταίους οκτώ μήνες εγκρίθηκαν μόνο 65 προγράμματα». «Ο μέσος χρόνος έγκρισης από τον Οκτώβριο του 2017 είναι τέσσερις μήνες, ενώ την ίδια στιγμή ο ανταγωνισμός μπορεί και βγάζει όποιο πακέτο θέλει και όποτε το θέλει. Αυτό που ζητάμε είναι δίκαιη και διαφανής ρύθμιση για όλους», προσέθεσε. Μάλιστα στο σημείο αυτό ανέφερε ως παράδειγμα μία χριστουγεννιάτικη προσφορά που προωθούσε ο Οργανισμός, η οποία όμως δεν μπορεί να προχωρήσει, αφού η ΕΕΤΤ απαιτεί 35-50 εγκρίσεις για κάθε ένα πρόγραμμα που διαθέτει ο ΟΤΕ, δηλαδή χρονικά 4-5 μήνες. «Μιλάμε για βιομηχανία εγκρίσεων που, με τους χρόνους της Επιτροπής, την προσφορά αντί για τα Χριστούγεννα θα τη δώσουμε στην καλύτερη περίπτωση το Πάσχα» είπε ο πρόεδρος του Ομίλου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως για τα ζητήματα αυτά έχει καταθέσει γραπτό υπόμνημα τόσο στον πρόεδρο της Αρχής όσο και στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, ενώ επιφυλάχτηκε και για τη χρήση της νομικής οδού. Σε ό,τι αφορά στις σχέσεις με την Πολιτεία είπε πως είναι πολύ καλές και υπάρχει στενή συνεργασία, ενώ για την οικονομική κατάσταση της χώρας δήλωσε «είμαι αισιόδοξος… Η Ελλάδα ξεπερνά τα προβλήματά της, έρχονται καλύτερες μέρες…».

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Τσαμάζ άφησε αιχμές και για τους ανταγωνιστές του λέγοντας πως «διαφημίζουν τεχνολογία και οπτικές ίνες στην πλάτη του ΟΤΕ». Ωστόσο δεν παρέλειψε να δηλώσει πως ο ΟΤΕ είναι με απόσταση ο μεγαλύτερος επενδυτής στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, με το σύνολο των επενδύσεων που θα υλοποιήσει την περίοδο 2011-2020 να ανέρχεται στα 3,5 δισ. ευρώ. «Ο ΟΤΕ έχει έτοιμες 13 χιλιάδες καμπίνες, ήδη ενεργές 11 χιλιάδες, θα έχουμε άλλες 4 χιλιάδες έως το 2020, όταν οι ανταγωνιστές μας έχουν ενεργοποιήσει 400 καμπίνες», είπε και προανήγγελλε πως μέσα στο 2018 θα υπάρχει τεχνολογία 4G στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας ενώ το 5G θα ξεκινήσει από το 2020 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα εργασιακά και ειδικότερα την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας, σημείωσε πως δυστυχώς οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ έχουν εγκλωβίσει τους εργαζόμενους σε μια ατελέσφορη διεκδίκηση (ζητούν αύξηση 11% στους μισθούς και μονιμότητα). Προσέθεσε, πάντως, πως αν δεν υπογραφεί η νέα σύμβαση, οι εργαζόμενοι θα χάσουν πολλά επιδόματα (περίπου 30 στον αριθμό) και διεκδικήσεις, που δεν τα καλύπτει η σημερινή νομοθεσία και χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι και όχι οι συνδικαλιστές.

Σχετικα αρθρα

Η πραγματικότητα εκδικείται: Τα κόκκινα δάνεια που θα «καταπιούν» τον Ερντογάν

admin

FT: Κούρεμα αλλά και «perpetual bonds» περιλαμβάνει το σχέδιο της Αθήνας για το χρέος

admin

Μάχη Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη στις 10/01/2016

admin

Τράπεζες: Νέα πτώση και… ελπίδες από Μ.Stanley

admin

Ευρωζώνη: Το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται για πέμπτο συνεχόμενο μήνα

admin

DW: Η Ρωσία πίσω από την επίθεση χάκερ κατά του Μακρόν;

admin

Οι πιο πλούσιοι έγιναν ακόμη πλουσιότεροι παρά το Brexit

admin

Η Ελλάδα «παγώνει» καθώς τα συνδικάτα στρέφονται κατά Τσίπρα

admin

Ο κορονοϊός θα «τελειώσει» πρώτα τους αδύναμους…

admin

Ρύθμιση πολλών ταχυτήτων για τις οφειλές προς τα Ταμεία

admin

Σε νέα χαμηλά σχεδόν 2 μηνών το Χ.Α. με βαρίδι την Coca Cola (-6%)-Απώλειες 1,84% στις Τράπεζες

admin

Τα νεύρα της ΕΚΤ φθείρονται με την Ελλάδα

admin

Μετά την ανεργία τι; Οι κλάδοι και οι ειδικότητες με τις μεγαλύτερες προοπτικές

admin

Φιάσκο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί!

admin

Ποιος θα καλύψει τη θέση της Αμερικής;

admin

Στα 25 δισ. ευρώ τα δάνεια στρατηγικών κακοπληρωτών

admin

Γιατί άλλαξε ο Πούτιν;

admin

Χρ. Σταϊκούρας: Παρουσίασε σχέδιο έξι αξόνων στους επενδυτές

admin