Image default
Πρώτο Θέμα

Οι δαπάνες για υποδομές της Ευρώπης σε «χρόνια» χαμηλά

Autodesk QatarConstructionΟι χώρες της ΕΕ θέτουν σε κίνδυνο την ευημερία τους αφιερώνοντας ελάχιστες δαπάνες για την ψηφιακή και την υποδομή των μεταφορών μετά από χρόνια υποεπενδύσεων, όπως ανέφερε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην ετήσια έκθεση για τις επενδύσεις.

Η τράπεζα ανέφερε ότι, παρόλο που οι επιχειρηματικές επενδύσεις ανέκαμψαν, οι δημόσιες επενδύσεις παρέμειναν σε ένα χαμηλό 20 ετών στο 2,7% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της ΕΕ. Οι συνολικές επενδύσεις αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 3,2% από το 2013, πολύ πάνω από το μέσο όρο της περιόδου 1995-2005 στο 2,8%.

«Βλέπουμε μια ανάκαμψη, βλέπουμε την ενίσχυση των επενδύσεων. Αλλά αυτή είναι ακριβώς η στιγμή που πρέπει να εξετάσετε τις μακροπρόθεσμες προκλήσεις», δήλωσε η Ντέμπορα Ρεβολτέλα, επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΤΕπ. «Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα για να τεθεί το ζήτημα των δαπανών υποδομής στο πολιτικό αφήγημα, να εξηγηθεί ότι είναι προς όφελος της μακροπρόθεσμης υγείας της οικονομίας.»

Οι αδύναμες υποδομές περιορίζουν την ανάπτυξη εμποδίζοντας τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις οικονομικές ευκαιρίες. Χωρίς επενδύσεις για τη διατήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων, η ικανότητα παραγωγής αγαθών συρρικνώνεται, καθιστώντας την ανάπτυξη βραδύτερη σε μακροπρόθεσμη βάση.

Αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο για τις φτωχότερες οικονομίες της περιοχής – η Γερμανία πάσχει από ένα από τα φτωχότερα δίκτυα ψηφιακών υποδομών στις οικονομίες του ΟΟΣΑ.

Ωστόσο, οι χώρες που χτυπήθηκαν σκληρά από την κρίση δημόσιου χρέους της περιοχής, όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία, πραγματοποίησαν βαθιές περικοπές στις επενδύσεις υποδομής για να εξισορροπήσουν τα βιβλία τους.

Οι δαπάνες για την υποδομή για την περιοχή ως σύνολο δεν μειώνονται πλέον, αλλά παραμένουν 20% κάτω από το επίπεδο πριν από την κρίση και οι διαφορές μεταξύ των καλύτερων και των χειρότερων επιδόσεων της Ευρώπης φαίνεται ότι θα διευρυνθούν. Η υποδομή των μεταφορών, όπως οι δρόμοι και οι γέφυρες και οι σιδηροδρομικές συνδέσεις, επηρεάζονται χειρότερα.

Η έκθεση ζητούσε να δοθεί προτεραιότητα σε δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές σε όλα τα επίπεδα, είτε σε ευρωπαϊκό, εθνικό είτε σε δημοτικό επίπεδο.

Το πενήντα τοις εκατό των δαπανών πραγματοποιείται σε δημοτικό επίπεδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΤΕπ. Από τους δήμους που ερωτήθηκαν, πάνω από το ένα τρίτο δήλωσαν ότι είχαν επενδύσει πολύ λίγα τα τελευταία πέντε χρόνια, έναντι λιγότερου από 1% που δήλωσαν ότι είχαν δαπανήσει πάρα πολλά.

Ωστόσο, οι επιχειρηματικές επενδύσεις έχουν επιστρέψει. Το επίπεδο των εταιρικών επενδύσεων επέστρεψε στο επίπεδο πριν από την κρίση στις αρχές του τρέχοντος έτους και η δημοσκόπηση της ΕΤΕπ έδειξε ότι η ανάκαμψη πιθανόν να συνεχιστεί, καθώς οι εταιρείες παραμένουν αισιόδοξες για τις οικονομικές προοπτικές.

Η έκθεση ανέφερε ότι οι επενδύσεις το 2016 ξεπέρασαν τις προσδοκίες και ότι περισσότερες εταιρείες της ΕΕ αναμένεται να αυξήσουν τις επενδύσεις φέτος από αυτές που αναμένεται να τις μειώσουν, ενώ οι συνολικές μειώσεις ιδιωτικών επενδύσεων αναμένονται μόνο στη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

Σε ένα σημάδι της βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών, το σημαντικότερο εμπόδιο για περισσότερες επενδύσεις δεν είναι πλέον η έλλειψη χρηματοδότησης ή η αβεβαιότητα για το μέλλον, αλλά το κύριο μέλημα είναι η έλλειψη εργαζομένων να προσληφθούν.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των εταιρειών δήλωσαν ότι η έλλειψη προσωπικού με τις κατάλληλες δεξιότητες ήταν το κύριο εμπόδιο στις επενδύσεις, ξεπερνώντας την αβεβαιότητα, την πιο συχνή απάντηση σε προηγούμενες ετήσιες έρευνες. Το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα έντονο στις οικονομίες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως η Πολωνία και η Τσεχία, καθώς και μέρη με χαμηλή ανεργία όπως η Γερμανία, η Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Περισσότερο από το 60% δήλωσε ότι οι κανονισμοί για τις επιχειρήσεις και την αγορά εργασίας ήταν μεγάλοι φραγμοί στις επενδύσεις. Οι επιχειρήσεις ζήτησαν επίσης από τις κυβερνήσεις να δαπανήσουν περισσότερα για την εκπαίδευση και την κατάρτιση του εργατικού δυναμικού.  

Σχετικα αρθρα

ΤτΕ: Αναγκαία η διατήρηση μετά την πανδημία των μέτρων επιλεκτικής οικονομικής στήριξης

admin

Alpha Bank: Σταδιακή άρση περιοριστικών μέτρων – Η συγκυρία και η μεσοπρόθεσμη προοπτική

admin

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι των μεταλλάξεων

admin

ΧΑ:Προσοχή στο κενό

admin

Ο σεμνός δισεκατομμυριούχος CEO της BioNTech μιλά για την νέα εποχή των mRNA εμβολίων

admin

2021: Αρχή του τέλους της πανδημίας και νέα οικονομική πραγματικότητα

admin

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: 8 στις 10 επιχειρήσεις αναφέρουν επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης

admin

Tο Ταμείο Ανάκαμψης,η πολιτική στήριξη και το πρόβλημα με το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο

admin

Τρ.Πειραιώς: Εγκρίθηκε η πρόταση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου -Τι ειπαν οι κ.κ. Χατζηνικολάου και Μεγάλου

admin

Το τρίτο κύμα πανδημίας σαρώνει την Τουρκία

admin

ΤτΕ: Γιατί αυξήθηκαν οι καταθέσεις – Που θα κατευθυνθούν μετά το τέλος της πανδημίας

admin

ICAP:Αύξηση του κύκλου εργασιών και σημαντική διεύρυνση της καθαρής κερδοφορίας 21.349 επιχειρήσεων

admin