Image default
Πρώτο Θέμα

Οι δαπάνες για υποδομές της Ευρώπης σε «χρόνια» χαμηλά

Autodesk QatarConstructionΟι χώρες της ΕΕ θέτουν σε κίνδυνο την ευημερία τους αφιερώνοντας ελάχιστες δαπάνες για την ψηφιακή και την υποδομή των μεταφορών μετά από χρόνια υποεπενδύσεων, όπως ανέφερε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην ετήσια έκθεση για τις επενδύσεις.

Η τράπεζα ανέφερε ότι, παρόλο που οι επιχειρηματικές επενδύσεις ανέκαμψαν, οι δημόσιες επενδύσεις παρέμειναν σε ένα χαμηλό 20 ετών στο 2,7% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της ΕΕ. Οι συνολικές επενδύσεις αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 3,2% από το 2013, πολύ πάνω από το μέσο όρο της περιόδου 1995-2005 στο 2,8%.

«Βλέπουμε μια ανάκαμψη, βλέπουμε την ενίσχυση των επενδύσεων. Αλλά αυτή είναι ακριβώς η στιγμή που πρέπει να εξετάσετε τις μακροπρόθεσμες προκλήσεις», δήλωσε η Ντέμπορα Ρεβολτέλα, επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΤΕπ. «Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα για να τεθεί το ζήτημα των δαπανών υποδομής στο πολιτικό αφήγημα, να εξηγηθεί ότι είναι προς όφελος της μακροπρόθεσμης υγείας της οικονομίας.»

Οι αδύναμες υποδομές περιορίζουν την ανάπτυξη εμποδίζοντας τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις οικονομικές ευκαιρίες. Χωρίς επενδύσεις για τη διατήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων, η ικανότητα παραγωγής αγαθών συρρικνώνεται, καθιστώντας την ανάπτυξη βραδύτερη σε μακροπρόθεσμη βάση.

Αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο για τις φτωχότερες οικονομίες της περιοχής – η Γερμανία πάσχει από ένα από τα φτωχότερα δίκτυα ψηφιακών υποδομών στις οικονομίες του ΟΟΣΑ.

Ωστόσο, οι χώρες που χτυπήθηκαν σκληρά από την κρίση δημόσιου χρέους της περιοχής, όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία, πραγματοποίησαν βαθιές περικοπές στις επενδύσεις υποδομής για να εξισορροπήσουν τα βιβλία τους.

Οι δαπάνες για την υποδομή για την περιοχή ως σύνολο δεν μειώνονται πλέον, αλλά παραμένουν 20% κάτω από το επίπεδο πριν από την κρίση και οι διαφορές μεταξύ των καλύτερων και των χειρότερων επιδόσεων της Ευρώπης φαίνεται ότι θα διευρυνθούν. Η υποδομή των μεταφορών, όπως οι δρόμοι και οι γέφυρες και οι σιδηροδρομικές συνδέσεις, επηρεάζονται χειρότερα.

Η έκθεση ζητούσε να δοθεί προτεραιότητα σε δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές σε όλα τα επίπεδα, είτε σε ευρωπαϊκό, εθνικό είτε σε δημοτικό επίπεδο.

Το πενήντα τοις εκατό των δαπανών πραγματοποιείται σε δημοτικό επίπεδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΤΕπ. Από τους δήμους που ερωτήθηκαν, πάνω από το ένα τρίτο δήλωσαν ότι είχαν επενδύσει πολύ λίγα τα τελευταία πέντε χρόνια, έναντι λιγότερου από 1% που δήλωσαν ότι είχαν δαπανήσει πάρα πολλά.

Ωστόσο, οι επιχειρηματικές επενδύσεις έχουν επιστρέψει. Το επίπεδο των εταιρικών επενδύσεων επέστρεψε στο επίπεδο πριν από την κρίση στις αρχές του τρέχοντος έτους και η δημοσκόπηση της ΕΤΕπ έδειξε ότι η ανάκαμψη πιθανόν να συνεχιστεί, καθώς οι εταιρείες παραμένουν αισιόδοξες για τις οικονομικές προοπτικές.

Η έκθεση ανέφερε ότι οι επενδύσεις το 2016 ξεπέρασαν τις προσδοκίες και ότι περισσότερες εταιρείες της ΕΕ αναμένεται να αυξήσουν τις επενδύσεις φέτος από αυτές που αναμένεται να τις μειώσουν, ενώ οι συνολικές μειώσεις ιδιωτικών επενδύσεων αναμένονται μόνο στη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

Σε ένα σημάδι της βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών, το σημαντικότερο εμπόδιο για περισσότερες επενδύσεις δεν είναι πλέον η έλλειψη χρηματοδότησης ή η αβεβαιότητα για το μέλλον, αλλά το κύριο μέλημα είναι η έλλειψη εργαζομένων να προσληφθούν.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των εταιρειών δήλωσαν ότι η έλλειψη προσωπικού με τις κατάλληλες δεξιότητες ήταν το κύριο εμπόδιο στις επενδύσεις, ξεπερνώντας την αβεβαιότητα, την πιο συχνή απάντηση σε προηγούμενες ετήσιες έρευνες. Το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα έντονο στις οικονομίες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως η Πολωνία και η Τσεχία, καθώς και μέρη με χαμηλή ανεργία όπως η Γερμανία, η Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Περισσότερο από το 60% δήλωσε ότι οι κανονισμοί για τις επιχειρήσεις και την αγορά εργασίας ήταν μεγάλοι φραγμοί στις επενδύσεις. Οι επιχειρήσεις ζήτησαν επίσης από τις κυβερνήσεις να δαπανήσουν περισσότερα για την εκπαίδευση και την κατάρτιση του εργατικού δυναμικού.  

Σχετικα αρθρα

Σταθεροποίηση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα το 2014

admin

Οι τράπεζες και η μάχη των funds

admin

Ο ξαφνικός θάνατος αποφεύχθηκε, όχι όμως και ο… αργός

admin

ΕΚΤ: Λήξη συναγερμού για τις ελληνικές τράπεζες!

admin

Αυξήσεις αντικειμενικών στο 60% των ζωνών, μειώσεις στο 23% -Αλλαγές σε τουριστικές περιοχές

admin

FAZ για μεταναστευτικό: Κίνδυνος για ένα δεύτερο 2015

admin

Η IPO της Saudi Aramco είναι εντελώς ευάλωτη έναντι της Ρωσίας

admin

Εκρηξη στις πωλήσεις ελληνικών καλλυντικών στην Κύπρο

admin

Φθίνουσα πορεία για το εργατικό δυναμικό της χώρας

admin

Μείωση παραγωγικής δραστηριότητας 30% η βιομηχανία ξυλείας

admin

Η κρίσιμη νέα συνάντηση της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο

admin

Έξι τράπεζες… σε μία Πειραιώς

admin

Αλλάζει σελίδα η Fed

admin

Alpha Bank :Πέντε δις.ευρώ επενδύσεις στον τουρισμό και 22,5 εκατ. τουρίστες το 2014

admin

Τους δίνεις την ευκαιρία η όχι;

admin

Η ΕΚΤ μάς παρασύρει βαθύτερα στην τρέλα

admin

Ο Ερντογάν σπρώχνει τη λίρα στον πάτο

admin

ΚΕ.ΦιΜ:O ΕΝΦΙΑ στους Δήμους

admin