Image default
Πρώτο Θέμα

Η Μέι έχει δίκιο να είναι επιφυλακτική με την Κίνα

may in chinaΜόλις εγκαταλείψει την ΕΕ και ιδιαίτερα αν αποσυνδεθεί από την ευρωπαϊκή τελωνειακή ένωση και την ενιαία αγορά, το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αισθανθεί ότι έχει ανάγκη φίλων στο παγκόσμιο εμπορικό σύστημα.

Αυτή την εβδομάδα η Τερέζα Μέι επισκέπτεται έναν πιθανό εταίρο, την Κίνα. Αλλά τα σημάδια είναι ότι, παρά την οικονομική και στρατηγική επιταγή της σφυρηλάτησης των παγκόσμιων δεσμών, η πρωθυπουργός θα διατηρήσει μεγαλύτερη απόσταση από τις κινεζικές εμπορικές και επενδυτικές πρωτοβουλίες από ό, τι η προκάτοχός της, ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Συγκεκριμένα, έχει εκφράσει επιφυλάξεις για την ολόψυχη στήριξη της πρωτοβουλίας Belt and Road, την προσπάθεια της Κίνας να αναδιαμορφώσει την παγκόσμια οικονομία κατά μήκος ενός ευρασιατικού άξονα. Η κ. Μέι έχει δίκιο. Το BRI είναι εξαιρετικά φιλόδοξο, αλλά και ασαφές και άμορφο. Η παροχή πολιτικής στήριξης θα σημαίνει ότι θα συνδεθεί με κάθε είδους έργα που μπορεί να μη συμβούν ποτέ, να πάνε πολύ στραβά ή να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση στρατηγικών συμφερόντων της Κίνας αντί για ελευθέρωση και επέκταση του παγκόσμιου εμπορίου.

Η επίσημη περιγραφή και οι στόχοι της πρωτοβουλίας έχουν μετατοπιστεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής της – μεταξύ άλλων, δεδομένου ότι ξεκίνησε ως One Belt, One Road, το όνομά της – και περιλαμβάνει πολλή προπαγάνδα. Μέχρι στιγμής, καταλήγει σε μια σειρά έργων υποδομής, τα οποία εστιάζουν, αλλά δεν περιορίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Ασία. Αυτό από μόνο του θα μπορούσε να είναι προβληματικό. Παρόλο που η Κίνα έχει πραγματοποιήσει πολλές καλές υποδομές μεταφορών, ιδίως στην υποσαχάρια Αφρική, είναι συχνά αδιαφανής για τη χρηματοδότηση και τη διαχείριση. Το BRI προκάλεσε ανησυχία σε χώρες όπως η Σρι Λάνκα, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει χρέη προς την Κίνα για έργα υποδομής αμφισβητήσιμης αξίας.

Η Κίνα έχει επίσης επανειλημμένα επιδείξει προθυμία να αγνοήσει τις περιβαλλοντικές και ανθρωπιστικές ανησυχίες όταν υποστηρίζει έργα. Επιπλέον, δεν ντράπηκε ποτέ να ρίξει το βάρος της στην τοπική πολιτική των ξένων χωρών για να προωθήσει τα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών που εξάγουν ή επενδύουν στην οικονομία – για να μην αναφέρουμε την οικοδόμηση της νέας έδρας της Αφρικανικής Ένωσης για να γεμίσει με συσκευές υποκλοπής.

Ως εκ τούτου, άλλες κυβερνήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να συγκρατήσουν την παροχή ευρείας βάσης έγκριση στο BRI, όπως φαίνεται να θέλει το Πεκίνο. Η Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων Υποδομών, για παράδειγμα, έχει πει με σύνεση ότι θα χρηματοδοτήσει τα έργα του BRI κατά περίπτωση και σύμφωνα με τα δικά της πρότυπα για περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα. Αυτό είναι εντυπωσιακό, δεδομένου ότι η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της AIIB και θεωρείται ευρέως ως όχημα για τα κινεζικά συμφέροντα.

Χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, είτε μέσω της συμμετοχής τους σε θεσμούς όπως το AIIB είτε διμερώς, θα πρέπει να είναι προσεκτικές όταν συμμετέχουν σε οποιοδήποτε κινεζικό σχέδιο και να διατηρούν τα πρότυπα διαφάνειας που θα εφάρμοζαν σε οποιαδήποτε από τις επιχειρήσεις βοήθειας. Όταν προσπαθούν να ενθαρρύνουν τις κινεζικές επενδύσεις στις χώρες τους, όπως έκανε και το Ηνωμένο Βασίλειο με τον πυρηνικό σταθμό του Hinkley Point, πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι θα καταβάλουν καλύτερη προσπάθεια να εφαρμόσουν αυστηρά τις αναλύσεις κόστους-οφέλους και να υπακούουν σε κανόνες σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις.

Το Πεκίνο λέει ότι έχει μεγάλες φιλοδοξίες να αναδιαμορφώσει το παγκόσμιο εμπόριο. Όμως, όσο απορρίπτει έναν σημαντικό ρόλο στη θέσπιση κανόνων (οι εμπορικές συμφωνίες που προσφέρονται στο Πεκίνο είναι στενές και ρηχές), οι προσπάθειες όπως το BRI θα περιοριστούν στην εξαγωγή της βιομηχανικής ικανότητας της Κίνας και θα επεκτείνουν μονομερώς τη στρατηγική της επιρροή. Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να συνεργαστεί με την Κίνα. Αλλά το Πεκίνο δεν ενδιαφέρεται για το εμπόριο βασισμένο σε κανόνες και είναι μια κλειστή αγορά για τις βασικές εξαγωγικές υπηρεσίες της Βρετανίας. Δεν υπάρχει λόγος το Ηνωμένο Βασίλειο να κάνει τον επαίτη. 

Σχετικα αρθρα

Η χρηματιστηριακή αγορά μπορεί να έχει δίκιο -στο περίπου

admin

Γ. Στουρνάρας: Πώς μπορεί να αποτραπεί η βαθύτερη ύφεση από ένα νέο κύμα της πανδημίας

admin

Τα πρώτα «σύννεφα» στην οικονομία της Ευρωζώνης

admin

Το G-7, η Ελλάδα και η Μέρκελ…

admin

Κι όμως η Μέρκελ συμπαθεί τον Τσίπρα…

admin

Γερμανικός Τύπος: Κοτζιάς, το πρώτο επώνυμο θύμα της ενδοκυβερνητικής διένεξης

admin

Οι απαιτήσεις των δανειστών από την Αθήνα

admin

O Ζούκερμπεγκ κέρδισε μόνο τη μισή μάχη στις Βρυξέλλες

admin

Τα «αρπακτικά» του χρέους και η συσσώρευση

admin

Οι φορολογικές αυξήσεις είναι αντιπαραγωγικές για τη μείωση κρατικού χρέους

admin

Πόσο κοντά είναι η διόρθωση στις αγορές;

admin

Υπέρ του Grexit το 25% των επόμενων γερμανών βουλευτών

admin

Τουρκία, το προβληματικό παιδί του ΝΑΤΟ

admin

Brexit: Ποιος θα λυγίσει πρώτος; Η Βρετανία ή η ΕΕ;

admin

Αρνητικό το spread στα ελληνικα 5ετή ελληνικά ομολογα έναντι των ιταλικών!

admin

Ρέγκλινγκ: Ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα μόνο αν χρειαστεί και μόνο αν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

admin

Οι 20.000 μονάδες του Dow Jones δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης

admin

Ζεστοί οι Ρώσοι για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

admin