Image default
Πρώτο Θέμα

Bloomberg: Οι χειρότερες οικονομίες του κόσμου- 6η η Ελλάδα

Bloomberg: Οι χειρότερες οικονομίες του κόσμου- 6η η Ελλάδα

Πιο απειλητική για την παγκόσμια οικονομία είναι η άνοδος των τιμών απ’ ότι η ανεργία σύμφωνα με τον Δείκτη Δυστυχίας του αμερικανικού πρακτορείου - που συνοψίζει τις προβλέψεις του πληθωρισμού και της ανεργίας για 66 οικονομίες.

Σύμφωνα με αυτόν, η Βενεζουέλα κατέχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την πρωτιά της χειρότερης οικονομίας του κόσμου. Ο υπερπληθωρισμός στη λατινοαμερικανική χώρα κάνει τους οικονομολόγους να σηκώνουν τα χέρια ψηλά, η μαύρη αγορά ανθεί ενώ μεταβάλλει διαρκώς τις τιμές των αγαθών, καθιστώντας τους κατοίκους της χώρας τον πιο δυστυχισμένο λαό παγκοσμίως. Στη δεύτερη θέση έρχεται η οικονομία της Αιγύπτου, τρίτη ακολουθεί η Αργεντινή, τέταρτη η Νότια Αφρική και πέμπτη η Ουκρανία.

Έκτη χειρότερη οικονομία του κόσμου η Ελλάδα

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυο βασικές παραμέτρους, δηλαδή τα υψηλά ποσοστά του πληθωρισμού και της ανεργίας στον οποίο βασίζεται ο Δείκτης Δυστυχίας, η χώρα μας έρχεται στην έκτη χειρότερη θέση από τις 66 οικονομίες του κόσμου για το 2017, με πρόβλεψη ότι το τρέχον έτος θα βρεθεί στην πέμπτη θέση.

Στον αντίποδα, οι ασιατικές οικονομίες όπως αυτή της Ταϊλάνδης, της Σιγκαπούρης, της Ιαπωνίας, της Μαλαισίας, της Ταϊβάν και της Κίνας δείχνουν να κινούνται προς μια θετική κατεύθυνση, με ακόμη καλύτερες προοπτικές για το 2018.

Ο Δείκτης Δυστυχίας του πρακτορείου - βασίζεται στην παραδοσιακή αντίληψη ότι ο χαμηλός πληθωρισμός κι η χαμηλή ανεργία γενικά αντικατοπτρίζουν την καλή ποιότητα ζωής των κατοίκων κάθε μιας οικονομίας.

Ωστόσο μερικές φορές ένας χαμηλός βαθμός ενδέχεται να είναι παραπλανητικός, για οποιονδήποτε δείκτη, αναφέρει το πρακτορείο. Οι επίμονα χαμηλές τιμές των αγαθών λόγου χάρη, μπορεί να είναι ένδειξη χαμηλής ζήτησης και η πολύ χαμηλή ανεργία μπορεί να «κρύβει» από τα πραγματικά στοιχεία, τους εργαζόμενους που θέλουν να στραφούν σε καλύτερες θέσεις εργασίας.

Τα αποτελέσματα συνολικά σηματοδοτούν ένα ευοίωνο μέλλον, ενώ οι οικονομολόγοι προβλέπουν ετήσια αύξηση του ΑΕΠ παγκοσμίως στο 3,7% για το τρέχον έτος. Το εν λόγω ποσοστό είναι ίδιο με αυτό του προηγούμενου έτους και το αμέσως καλύτερο από αυτό του 2011.Σχετικα αρθρα

FT: «Κούρεμα» τουλάγχιστον 30% στις καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ

admin

40.000 ιταλικές επιχειρήσεις στο κενό λόγω της κατάρρευσης 2 τραπεζών

admin

Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας μπορεί να είναι παράνομη σύμφωνα με τον ΟΗΕ

admin

Φουκουσίμα, 7 χρόνια μετά

admin

Ερχονται deals στην ακτοπλοΐα

admin

Τι θα έκαναν οι τρεις υποψήφιοι το 2015 με την Ελλάδα;

admin

Ένα παράλληλο νόμισμα για την Ελλάδα (ΙΙ)

admin

Ν.Roubini:10 λόγοι για την επικείμενη «τέλεια» ύφεση

admin

Kαμπανάκι Moody’s για Ευρωζώνη: Ευάλωτη απέναντι σε ενδεχόμενο σοκ

admin

«Γιατί χαμογελά ο κόσμος πατέρα;»

admin

Tο Brexit προβληματίζει τους εξαγωγείς

admin

ALPHA BANK: Δεδομένη η έξοδος στις αγορές

admin

Τουρκία: Σε νέο χαμηλό η λίρα-Τα «πέτσινα δάνεια» του Ερντογάν μείωσαν την ύφεση

admin

Για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης, η ανάπτυξη είναι ο εχθρός

admin

Ντάισελμπλουμ: οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος μπορούν να ξεκινήσουν σύντομα

admin

Όχι, η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη να διαλυθεί

admin

Το ΔΝΤ αλλάζει την προσέγγισή του ως προς τις διασώσεις

admin

ΗΠΑ: Ο ζάπλουτος πρόεδρος και τα φτωχαδάκια υπάλληλοί του

admin