Image default
Πρώτο Θέμα

Novartis,Cohen και… Trump

trumpΟ Γενικός Εισαγγελέας της Ελβετίας βρίσκεται σε συζητήσεις με τους τοπικούς εισαγγελείς στη γενέτειρα της Novartis AG σχετικά με τις πληρωμές που έκανε ο φαρμακοποιός σε έναν από τους δικηγόρους του Donald Trump.

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα και του Εισαγγελέα της Βασιλείας γνωρίζουν για τις πληρωμές και έχουν έρθει σε επαφή με το θέμα, δήλωσαν οι εκπρόσωποι των δύο οργανισμών σε ξεχωριστές δηλώσεις τη Δευτέρα. Ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι δεν έχει ξεκινήσει κάποια ποινική διαδικασία σε σχέση με το θέμα.

Ο γενικός διευθυντής της Novartis, Vas Narasimhan δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο φαρμακοποιός «έκανε λάθος» υπογράφοντας στον δικηγόρο Michael Cohen να δώσει μια εικόνα της εταιρίας όσον αφορά τα σχέδια υγείας του Trump. Οι πληρωμές έχουν περάσει από εξωγχυνιστικούς ελέγχους επειδή έγιναν σε εταiρία του Delaware, μέσω της οποίας ο Cohen πλήρωσε τα χρήματα σε μία πορνοστάρ, η οποία δήλωσε ότι είχε δεσμό με το Trump.

Το ζήτημα αποτελέι πολιτικό σημείο για τις ΗΠΑ και ο γερουσιαστής Ρον Γουάινν, Δημοκρατικός του Όρεγκον, ζήτησε από τον Narasimhan να εξηγήσει τι ήλπιζε να επιτύχει η Novartis με πληρωμές ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων στον Cohen. Η Novartis προσέλαβε την εταιρεία του Cohen το 2017, όταν ο Joe Jimenez διαχειριζόταν την φαρμακοβιομηχανεία στη Βασιλεία. Η εταιρεία δήλωσε ότι γρήγορα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επιχείρηση του Cohen δεν ήταν σε θέση να παρέχει τις υπηρεσίες που είχε προβλέψει, αλλά ήταν συμβατικά υποχρεωμένη να συνεχίσει να πληρώνει την επιχείρηση του Cohen μέχρι το Φεβρουάριο του 2018. Τον ίδιο μήνα, ο Narasimhan ανέλαβε ανέλαβε τη θέση του Jimenez ως CEO.

Η Novartis δήλωσε ότι συνεργάστηκε πλήρως στην παροχή πληροφοριών που ζήτησε ο ειδικός σύμβουλος των ΗΠΑ, Robert Mueller, καθώς διερευνά ύποπτα ρωσικά εμπόδια στις προεδρικές εκλογές του 2016 που κέρδισε ο Trump. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν ανταπορκίθηκαν άμεσα στις τηλεφωνικές κλήσεις και στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ζητώντας σχόλια τη Δευτέρα.

Άλλες ομάδες που πλήρωσαν χρήματα στην Essential Consultants LLC του Cohen περιλαμβάνουν την AT & T Inc. και την Columbus Nova. Αυτή είναι μια μονάδα της Renova, ένα μέσο επένδυσης για το ρωσικό μεγιστάνα Viktor Vekselberg, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των κυρώσεων από τις ΗΠΑ, ώστε να τιμωρηθεί η Ρωσία για την εικαζόμενη παρενόχληση και επιθετικότητα στις εκλογές στην Ουκρανία και την Κριμαία.

Σχετικα αρθρα

«Βουλιάζει» και η αγορά αυτοκινήτου

admin

Η ευρωζώνη μελετά μια πρόταση για τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις

admin

Σφίγγει ο κλοιός για τις ασφαλιστικές

admin

Η παράξενη άνθιση χαμηλόμισθης απασχόλησης της ευρωζώνης

admin

Πως το δολάριο θα υπερασπιστεί τον παγκόσμιο αποθεματικό του ρόλο έναντι της ΕΕ και της Κίνας

admin

Le Monde: Οκτώ χώρες έκαναν κλειστή λέσχη οικονομικών γερακιών στις Βρυξέλλες

admin

Bloomberg: Η οικονομία της Ευρωζώνης θα κόψει πρώτη το νήμα το 2021, σε σχέση με αυτή των ΗΠΑ

admin

Μπορεί το Ισλαμικό Κράτος να ενώσει την Ευρώπη;

admin

Bloomberg: Η Ελλάδα επιστρέφει

admin

Πολυνομοσχέδιο – Οι αλλαγές στον ΚΦΔ, στα πρόστιμα για πλαστά εικονικά, και στους ελέγχους

admin

Στο «κενό» το γαλλο-γερμανικό σχέδιο μεταρρύθμισης της ευρωζώνης

admin

XA:Γεωπολιτικές αναταράξεις…

admin

Γερμανία: Οι μεγάλοι χορηγοί προτιμούν CDU και FDP

admin

Οι πραγματικοί ήρωες της παγκόσμιας οικονομίας

admin

Η Κομισιόν πάγωσε το Σύμφωνο Σταθερότητας !!! -Whatever it takes…

admin

Η διπλή πρόκληση Τσίπρα στους Ευρωπαίους

admin

Χ.Α.:+3,6%- Στο +46,74% από 01/01/09

admin

Τι δείχνουν τα μεγαλύτερα καθαρά shorts στο € από το 2016

admin