Image default
Πρώτο Θέμα

Novartis,Cohen και… Trump

trumpΟ Γενικός Εισαγγελέας της Ελβετίας βρίσκεται σε συζητήσεις με τους τοπικούς εισαγγελείς στη γενέτειρα της Novartis AG σχετικά με τις πληρωμές που έκανε ο φαρμακοποιός σε έναν από τους δικηγόρους του Donald Trump.

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα και του Εισαγγελέα της Βασιλείας γνωρίζουν για τις πληρωμές και έχουν έρθει σε επαφή με το θέμα, δήλωσαν οι εκπρόσωποι των δύο οργανισμών σε ξεχωριστές δηλώσεις τη Δευτέρα. Ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι δεν έχει ξεκινήσει κάποια ποινική διαδικασία σε σχέση με το θέμα.

Ο γενικός διευθυντής της Novartis, Vas Narasimhan δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο φαρμακοποιός «έκανε λάθος» υπογράφοντας στον δικηγόρο Michael Cohen να δώσει μια εικόνα της εταιρίας όσον αφορά τα σχέδια υγείας του Trump. Οι πληρωμές έχουν περάσει από εξωγχυνιστικούς ελέγχους επειδή έγιναν σε εταiρία του Delaware, μέσω της οποίας ο Cohen πλήρωσε τα χρήματα σε μία πορνοστάρ, η οποία δήλωσε ότι είχε δεσμό με το Trump.

Το ζήτημα αποτελέι πολιτικό σημείο για τις ΗΠΑ και ο γερουσιαστής Ρον Γουάινν, Δημοκρατικός του Όρεγκον, ζήτησε από τον Narasimhan να εξηγήσει τι ήλπιζε να επιτύχει η Novartis με πληρωμές ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων στον Cohen. Η Novartis προσέλαβε την εταιρεία του Cohen το 2017, όταν ο Joe Jimenez διαχειριζόταν την φαρμακοβιομηχανεία στη Βασιλεία. Η εταιρεία δήλωσε ότι γρήγορα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επιχείρηση του Cohen δεν ήταν σε θέση να παρέχει τις υπηρεσίες που είχε προβλέψει, αλλά ήταν συμβατικά υποχρεωμένη να συνεχίσει να πληρώνει την επιχείρηση του Cohen μέχρι το Φεβρουάριο του 2018. Τον ίδιο μήνα, ο Narasimhan ανέλαβε ανέλαβε τη θέση του Jimenez ως CEO.

Η Novartis δήλωσε ότι συνεργάστηκε πλήρως στην παροχή πληροφοριών που ζήτησε ο ειδικός σύμβουλος των ΗΠΑ, Robert Mueller, καθώς διερευνά ύποπτα ρωσικά εμπόδια στις προεδρικές εκλογές του 2016 που κέρδισε ο Trump. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν ανταπορκίθηκαν άμεσα στις τηλεφωνικές κλήσεις και στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ζητώντας σχόλια τη Δευτέρα.

Άλλες ομάδες που πλήρωσαν χρήματα στην Essential Consultants LLC του Cohen περιλαμβάνουν την AT & T Inc. και την Columbus Nova. Αυτή είναι μια μονάδα της Renova, ένα μέσο επένδυσης για το ρωσικό μεγιστάνα Viktor Vekselberg, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των κυρώσεων από τις ΗΠΑ, ώστε να τιμωρηθεί η Ρωσία για την εικαζόμενη παρενόχληση και επιθετικότητα στις εκλογές στην Ουκρανία και την Κριμαία.

Σχετικα αρθρα

Η ώρα των χρεοκοπιών εταιρειών στην Ευρώπη πλησιάζει

admin

ALPHA BANK:Η γιγάντωση του παγκόσμιου χρέους, εν μέσω της πανδημίας, αιτία έντονου προβληματισμού

admin

Η Ιταλία στοχεύει στην κορυφή της Ευρώπης

admin

Τουρκία: Ποινικοποίηση της δημοσιογραφίας

admin

Η Ευρώπη χρειάζεται νέους δημοσιονομικούς κανόνες – Jean Pisani-Ferry

admin

Alpha Bank:Εξωτερικές Συναλλαγές και Υφεσιακή Διαταραχή

admin

XA: Κέρδη 5,24% τον Απρίλιο – Στο +14,5% οι τράπεζες

admin

Η UEFA νίκησε την Super League αλλά η καταιγίδα δεν έχει τελειώσει…

admin

Γιατί οι ευρωπαϊκές τράπεζες φοβούνται λιγότερο τα Covid-NPls

admin

“Φώς στο τούνελ” της οικονομίας της Δύσης μετα τον Covid-19

admin

Δύο εφιαλτικά σενάρια για το Bitcoin

admin

Το λυκόφως της Vodafone…

admin