Image default
Must Read

Καζάνι που βράζει η Vodafone, σκληρή μάχη για τη νέα σύμβαση!

Vodafone«Ρίχνουν τα αιτήματά μας στον κουβά, θέλουν να επιλέξουμε αν θα μας σφάξουν ή θα μας πυροβολήσουν», δηλώνει το Σωματείο Εργαζομένων. Στάση εργασίας σήμερα.

«Πόλεμος» με το σωματείο εργαζομένων έχει ξεσπάσει στον όμιλο της Vodafone. Οι εργαζόμενοι επικρίνουν τη διοίκηση της εταιρείας για την τακτική της στη διαπραγμάτευση συλλογικής σύμβασης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τους καλεί να επιλέξουν αν θέλουν να τους σφάξουν ή να τους πυροβολήσουν!

Το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone, την 360 Connect και τις λοιπές θυγατρικές προκήρυξε, σε συνεργασία με το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες και Πληροφορική ν. Αττικής στάση εργασίας στον όμιλο από τις 9.00 π.μ. ως την 1 μ.μ. και συγκαλεί συνελεύσεις σε όλα τα κτίρια του ομίλου για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το επιχειρησιακό Σωματείο, η διοίκηση της Vodafone προσήλθε στη διαπραγμάτευση για νέα συλλογική σύμβαση με αντιπροτάσεις που ακυρώνουν όλα τα αιτήματα των εργαζομένων ενώ επιδιώκει να υπογράψει σύμβαση, η οποία θα καλύπτει μόνο 62 άτομα!

Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός άμεσα και έμμεσα απασχολούμενων στην Vodafone έφθανε τα 2.500 άτομα στις 31/12/2017, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας. Με πιο στενό ορισμό, ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού έφθανε τα 1.636 άτομα, ελαφρώς μειωμένος από το 2016 (1.676 άτομα), παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων αναφέρει, μεταξύ άλλων:

          Για ακόμα μια φορά, η Vodafone μάς κάλεσε να συζητήσουμε την υπογραφή Σύμβασης. Η βάση της διαπραγμάτευσης αφορά την “360 connect”, με αποκλεισμό των επινοικιαζόμενων εργαζόμενων.

          Η εργοδοσία εμφανίστηκε με τη λογική του … κουβά: Σε κάθε δίκαιο αίτημα του σωματείου μας, η πλάστιγγα έγερνε αρνητικά κατά την εργοδοσία: αν μου ζητάτε να μετατρέψω όλους τους εργαζόμενους σε 8ωρους θα κάνω λιγότερες προσλήψεις, αν ζητάτε σύμβαση για όλους θα πρέπει να δώσω λιγότερα.

          Έτσι πήγε να κάνει και με το διάλειμμα, έτσι πήγε να κάνει και με το “standby”.

          Θέλουν εμείς να επιλέξουμε τι προτιμούμε: Να μας σφάξουν ή να μας πυροβολήσουν.

          Κανείς δεν πρέπει να πιστέψει πως θα έχουμε κάποιο κέρδος από την πρόταση της εργοδοσίας, κανείς δεν πρέπει να «τσιμπήσει» στους διαχωρισμούς και στον κανιβαλισμό, αφού η σύμβαση αφορά ένα κομμάτι εργαζομένων, που θα αγγίζει τον «τεράστιο» όγκο των 62 εργαζομένων!

          Επιστρέφουμε πίσω στην εργοδοσία τις προτάσεις της. Δεν τσιμπάμε στους διαχωρισμούς και την κοκορομαχία που θέλουν να στήσουν ανάμεσά μας! Τα προβλήματά μας είναι κοινά, όλοι ανεξαρτήτως τμήματος βιώνουμε την εντατικοποίηση, την πίεση, την αβεβαιότητα, τις απειλές από την εργοδοσία. Κοινός λοιπόν ο αγώνας μας για την υπογραφή μίας σύμβασης στον όμιλο “Vodafone”, που θα εξισώνει τα δικαιώματα όλων μας προς τα πάνω, θα προβλέπει μισθολογικά και θεσμικά το ύψος του μισθού μας, τις ώρες της δουλειάς μας, επιδόματα, κατάλληλες συνθήκες εργασίας, προστασία της μητρότητας.

Η σύγκριση με τον ΟΤΕ

Οι πρακτικές του δεύτερου μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού ομίλου της χώρας στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων προκαλούν αλγεινή εντύπωση, καθώς είναι αναπόφευκτη η σύγκριση με τις αντίστοιχες πρακτικές της διοίκησης του ομίλου του ΟΤΕ, που κατέληξε τον Μάρτιο σε νέα συλλογική σύμβαση, ύστερα από πολύμηνη διαπραγμάτευση με την ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Μεταξύ άλλων, η σύμβαση προβλέπει εισαγωγικό μισθό (για εργαζομένους που προσλήφθηκαν από 01/01/2015) 793 ευρώ για το 2019, με την αύξηση κατά 2% το 2018 και επιπλέον 3% το 2019. Για τους παλιούς εργαζόμενους (πρόσληψη μέχρι 31/12/2014) η αύξηση είναι 1% το 2018 και 0,5% το 2019 και διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας για όσο διαρκεί η Σύμβαση. Παράλληλα, εναρμονίζονται τα εκτός έδρας για παλιούς και νέους καθώς και οι άδειες ασθενείας, ενώ διασφαλίζονται όλες οι προηγούμενες παροχές από το 1982 έως σήμερα, που είχαν κατοχυρωθεί με Συλλογικές Συμβάσεις.

Σχετικα αρθρα

Χ.Σταϊκούρας: «Αλλαγή σελίδας και οικονομικής πολιτικής»

admin

To πολιτικό χάος της Ευρώπης

admin

Πώς η Ελλάδα έγινε το επίκεντρο της κρίσης – Μέρος Ι

admin

Γαλλία εναντίον Γερμανίας

admin

Η Ευρώπη,ο Χάμιλτον,το χρήμα και η εξουσία του…

admin

Το μυστήριο του εξαφανισμένου πληθωρισμού

admin

Η Κίνα διεξάγει ένα νέο είδος πολέμου ενάντια στις ΗΠΑ (I)

admin

Η επιδημία του κορωνοϊού μολύνει την Ευρώπη με το «μικρόβιο του διχασμού»

admin

Οι Έλληνες του… Παναμά

admin

Η ανισότητα των Εθνών

admin

Οι νέοι τρόποι ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών

admin

Αμυδρό φως στο μαύρο τούνελ της παγκόσμιας οικονομίας

admin

Η Τουρκία εγκατέλειψε τη Δύση: ας υποστεί τώρα τις συνέπειες

admin

Nova: Πορεία προς την καταστροφή;

admin

O «γνωστός» άγνωστος κοροναϊός – Dr. Νίκος Καλλιακμάνης

admin

Οι ευθύνες Ομπάμα για τη Συρία και τον κόσμο

admin

Η «μητέρα των μαχών» για επιβίωση του ευρώ!

admin

Covid-19:O οικονομικός αρμαγεδδών μολις ξεκίνησε…

admin