Image default
Πρώτο Θέμα

Ούτε η Ελλάδα θα σώσει το βαυαρικό CSU…

Ούτε η Ελλάδα θα σώσει το βαυαρικό CSU...Ο Χ. Ζεεχόφερ επικαλείται τη διακυβέρνηση της Ελλάδας από τους Βαυαρούς για να ζητήσει την ψήφο των πολιτών την Κυριακή. Μεγάλες απώλειες για τους Χριστιανοκοινωνιστές στη Βαυαρία. Αναζήτηση αποδιοπομπαίου τράγου.

Απώλειες ως και 15% θα πρέπει να αναμένουν την Κυριακή σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωστές. Προκειμένου να κινητοποιήσει τους οπαδούς του κόμματος η ηγεσία του CSU καταβάλει κάθε προσπάθεια για να δώσει την εντύπωση ότι είναι ενωμένη. Εκτός αυτού προβάλει τα επιτεύγματα των κυβερνήσεών της για τη Βαυαρία τις τελευταίες δεκαετίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, δηλαδή για να τονίσει πόσο αποτελεσματική είναι η διακυβέρνηση του κρατιδίου από τους Χριστιανοκοινωνιστές, ο πρόεδρος του CSU και υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ αναφέρθηκε σε προεκλογική εκδήλωση στο Ίνγκολσταντ χθες το βράδυ στην Ελλάδα.

Ενώ υπενθύμισε ότι για ένα διάστημα οι Βαυαροί κυβέρνησαν τη χώρα επεσήμανε ότι “θα ήταν ίσος καλό αν αυτό δεν ήταν μόνο προσωρινό.” Στα γερμανικά ΜΜΕ αυτή η δήλωση προκάλεσε ειρωνικά σχόλια. Για παράδειγμα η Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει λόγο για ένδειξη “βαυαρικής κοσμοπολίτικης συμπεριφοράς”.

Ποιος θα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της ήττας;

Όπως και να ‘χει, οι ημέρες του κ. Ζεεχόφερ, τουλάχιστον ως προέδρου του βαυαρικού CSU, φαίνεται να είναι μετρημένες. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το ποσοστό των Xριστιανοκοινωνιστών την επόμενη Κυριακή θα είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 60 χρόνων. Ενώ το 2013 το CSU είχε κερδίσει τις εκλογές με 47,7% των ψήφων, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις του δίνουν ποσοστά μεταξύ 33% και 35%.

Αν και συγκαλυμμένα η συζήτηση για το ποιος φέρει την ευθύνη για την αναμενόμενη ήττα έχει ήδη ξεκινήσει. Ο κ. Ζεεχόφερ παραπέμπει στον επιστήθιο εσωκομματικό του αντίπαλο και πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ ως υπεύθυνο για τον προεκλογικό αγώνα, υπονοώντας κατά αυτό τον τρόπο ότι αυτός θα ευθύνεται για τις εκλογικές απώλειες.

Ο δε Μάρκους Ζέντερ αποδίδει την ευθύνη στο “Βερολίνο”, με άλλα λόγια στις αντιπαραθέσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό με πρωταγωνιστή τον κ. Ζεεχόφερ. Την άποψη του κ. Ζέντερ φαίνεται να συμμερίζεται και η πλειοψηφία των μελών και στελεχών του CSU.

Σχετικα αρθρα

Αισιόδοξα τα μηνύματα για την πορεία της απασχόλησης από τους Έλληνες εργοδότες

admin

Ένα κομματικό σύστημα σε συνεχή μετάλλαξη

admin

Ποιες αλλαγές έρχονται σε πέντε τομείς της οικονομίας μετά τις συστάσεις του ΟΟΣΑ

admin

Γερμανία: Οι μεγάλοι χορηγοί προτιμούν CDU και FDP

admin

Η Βενεζουέλα διχάζει τη διεθνή κοινότητα

admin

Στη Γερμανία δίνουν αυξήσεις

admin

Τα πολλά πρόσωπα του Κινήματος Πέντε Αστέρων κερδίζουν ψήφους σε όλη την Ιταλία

admin

Η υποτιμημένη οικονομική απειλή από τον Λευκό Οίκο

admin

Eκτεταμένες παραχωρήσεις προς την Αθήνα από το Βερολίνο

admin

ΕΕ: Οι ψηφοφόροι θεωρούν ότι η χώρα τους οδεύει σε λάθος κατεύθυνση

admin

Έτσι αποφεύγει την πτώχευση η Ελλάδα;

admin

ΕΚΠΑ:Κίνδυνος λουκέτου για 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

admin

Κι όμως η Μέρκελ συμπαθεί τον Τσίπρα…

admin

«Κόφτης» σε μισθούς και συντάξεις

admin

Αναβολή για το 2014 και πιέσεις από την τρόικα

admin

Ήρθε η ώρα για αγορά ή πώληση μετοχών;

admin

Δυναμική είσοδος της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά ιατρικού τουρισμού

admin

Η προσφυγική κρίση ρίχνει τα ποσοστά της Μέρκελ σε χαμηλά τεσσάρων ετών

admin