Image default
Πρώτο Θέμα

Ούτε η Ελλάδα θα σώσει το βαυαρικό CSU…

Ούτε η Ελλάδα θα σώσει το βαυαρικό CSU...Ο Χ. Ζεεχόφερ επικαλείται τη διακυβέρνηση της Ελλάδας από τους Βαυαρούς για να ζητήσει την ψήφο των πολιτών την Κυριακή. Μεγάλες απώλειες για τους Χριστιανοκοινωνιστές στη Βαυαρία. Αναζήτηση αποδιοπομπαίου τράγου.

Απώλειες ως και 15% θα πρέπει να αναμένουν την Κυριακή σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωστές. Προκειμένου να κινητοποιήσει τους οπαδούς του κόμματος η ηγεσία του CSU καταβάλει κάθε προσπάθεια για να δώσει την εντύπωση ότι είναι ενωμένη. Εκτός αυτού προβάλει τα επιτεύγματα των κυβερνήσεών της για τη Βαυαρία τις τελευταίες δεκαετίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, δηλαδή για να τονίσει πόσο αποτελεσματική είναι η διακυβέρνηση του κρατιδίου από τους Χριστιανοκοινωνιστές, ο πρόεδρος του CSU και υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ αναφέρθηκε σε προεκλογική εκδήλωση στο Ίνγκολσταντ χθες το βράδυ στην Ελλάδα.

Ενώ υπενθύμισε ότι για ένα διάστημα οι Βαυαροί κυβέρνησαν τη χώρα επεσήμανε ότι “θα ήταν ίσος καλό αν αυτό δεν ήταν μόνο προσωρινό.” Στα γερμανικά ΜΜΕ αυτή η δήλωση προκάλεσε ειρωνικά σχόλια. Για παράδειγμα η Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει λόγο για ένδειξη “βαυαρικής κοσμοπολίτικης συμπεριφοράς”.

Ποιος θα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της ήττας;

Όπως και να ‘χει, οι ημέρες του κ. Ζεεχόφερ, τουλάχιστον ως προέδρου του βαυαρικού CSU, φαίνεται να είναι μετρημένες. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το ποσοστό των Xριστιανοκοινωνιστών την επόμενη Κυριακή θα είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 60 χρόνων. Ενώ το 2013 το CSU είχε κερδίσει τις εκλογές με 47,7% των ψήφων, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις του δίνουν ποσοστά μεταξύ 33% και 35%.

Αν και συγκαλυμμένα η συζήτηση για το ποιος φέρει την ευθύνη για την αναμενόμενη ήττα έχει ήδη ξεκινήσει. Ο κ. Ζεεχόφερ παραπέμπει στον επιστήθιο εσωκομματικό του αντίπαλο και πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ ως υπεύθυνο για τον προεκλογικό αγώνα, υπονοώντας κατά αυτό τον τρόπο ότι αυτός θα ευθύνεται για τις εκλογικές απώλειες.

Ο δε Μάρκους Ζέντερ αποδίδει την ευθύνη στο “Βερολίνο”, με άλλα λόγια στις αντιπαραθέσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό με πρωταγωνιστή τον κ. Ζεεχόφερ. Την άποψη του κ. Ζέντερ φαίνεται να συμμερίζεται και η πλειοψηφία των μελών και στελεχών του CSU.

Σχετικα αρθρα

Ο Σόιμπλε ηρέμησε… λόγω Τσακαλώτου

admin

Η παγκόσμια οικονομία το 2020

admin

Νέο χαστούκι Draghi: Μόλις 500 εκ. € στις τράπεζες

admin

Αναλυτικός οδηγός για την προστασία της α’ κατοικίας – Παραδείγματα

admin

Δυναμικές και με ισχυρά αντανακλαστικά οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας

admin

Πώς η Τουρκία εκβίασε την ΕΕ

admin

Στη Βρετανία του Brexit, το οικονομικό βάρος θα έχει το τίμημά του

admin

Η Ευρώπη χρειάζεται 2,4 τρισεκατομμύρια ευρώ …

admin

Οι τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν σε περίπτωση άτακτου Brexit

admin

Πώς αποτιμά η Moody’s τις ελληνικές τράπεζες

admin

Χρυσές μπίζνες με μεταχειρισμένα ρούχα

admin

Το ευρώ σε υψηλά οκτώ ετών σε σχέση με τη λίρα

admin

Διορθώστε τη δομή του ευρώ – Η Ευρωζώνη δεν θα αντέξει μια νέα δομική κρίση

admin

Η Μαφία του ποδοσφαίρου

admin

Οι φόβοι αυξάνονται για το ράλι των ομολόγων της ευρωζώνης

admin

Panama Papers: 1,2 δισ. δολάρια ανακτήθηκαν από 22 κράτη

admin

Η Ελλάδα πρέπει να αντισταθεί στην επιστροφή στις κεφαλαιαγορές

admin

Το sequel της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι εδώ

admin