Image default
Πρώτο Θέμα

Αλλάζει άρδην το τηλεοπτικό τοπιό ενώ η Forthnet «αργοπαιθαίινει»…

alphaaaaaΑλλάζουν οι συσχετισμοί στο τηλεοπτικό τοπίο. Οι συζητήσεις του ΟΠΑΠ με τον ιδιοκτήτη του Action 24, Διονύση Φιλιππάκη είναι σε προχωρημένο στάδιο. Το 50% συν δύο μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού Alpha αποκτά η θυγατρική της Motor Oil, Seilla Enterprises Limited.

 Το ύψος της συναλλαγής για τη Motor Oil ανέρχεται σε 33 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 21,477 εκατ. ευρώ αφορούν στην εξαγορά του 50% συν δύο μετοχές της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ και 11,523 εκατ. ευρώ αφορούν στη συμμετοχή της MOH στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της NEVINE HOLDINGS LTD. Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα συμμετάσχει και η Alpha Media Group (Δ. Κοντομηνάς) με 11,477 εκατ. ευρώ.

Το δικαίωμα ψήφου θα το διατηρήσει ο Δημήτρης Κοντομηνάς (καθώς θα του εκχωρηθούν προσωπικά τα δικαιώματα ψήφου 2 μετοχών), ενώ τον διευθύνοντα σύμβουλο θα τον ορίσει η πλευρά της Motor Oil.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα υπάρξει καμία συνεργασία μεταξύ του Star και του Alpha και θα πρόκειται για δυο χωριστές εταιρείες, με χωριστές διοικήσεις, αλλά και χωριστή ιδιοκτησία. Υπενθυμίζεται ότι το Star ανήκει σε μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ενώ οι μετοχές του Alpha θα ανήκουν σε θυγατρική της Motor Oil. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση του ομίλου εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής για διεύρυνση του επιχειρηματικού αποτυπώματος της Motor Oil και η είσοδος στον Alpha (έναν “καθαρό” τηλεοπτικό σταθμό από πλευράς οικονομικών βαρών όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά) δημιουργεί σημαντικές συνέργειες για τις δραστηριότητες της Motor Oil.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Motor Oil Hellas ενέκρινε αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας και συγκεκριμένα στον εταιρικό σκοπό, ώστε να συμπεριλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (logistics, πράσινη ενέργεια, χρηματοοικονομικός τομέας, αειφόρος ανάπτυξη, πράσινη οικονομία, κοινωνικές δράσεις κλπ). Κατά τη ΓΣ η διοίκηση είχε αναφέρει ότι ο όμιλος με τις κινήσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα, δηλώνει την πρόθεσή του να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την κρίση στην Ελλάδα.

Η επίσημη ανακοίνωση

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, η Motor Oil αναφέρει:

“H ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η κατά 100% θυγατρική της κυπριακή εταιρεία SEILLA ENTERPRISES LIMITED σύναψε με την κυπριακή εταιρεία ALPHA MEDIA GROUP LIMITED, την κυπριακή εταιρεία NEVINE HOLDINGS LIMITED, την κυπριακή εταιρεία SIXOMEN LIMITED και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά το ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2018.

Με το εν λόγω ιδιωτικό συμφωνητικό συμφωνείται η απόκτηση κοινού ελέγχου επί των εταιρειών:

ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA)

ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98,9 στην Αττική ) και

ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 96.5 στην Θεσσαλονίκη) μέσω των κατωτέρω ενεργειών:

1. Η SEILLA ENTERPRISES LIMITED θα καταβάλλει στην ALPHA MEDIA GROUP LIMITED 21,477,000 ευρώ για την απόκτηση ποσοστού 50% του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της NEVINE HOLDINGS LIMITED κατά ποσό 23.000.000 ευρώ, ως εξής:

η ALPHA MEDIA GROUP LIMITED θα καταβάλλει 11.477.000 ευρώ και

η SEILLA ENTERPRISES LIMITED θα καταβάλλει 11.523.000 ευρώ.

Στην συνέχεια η NEVINE HOLDINGS LIMITED θα καταβάλλει το ποσόν των 23.000.000 ευρώ προς αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών: ΑΛΦΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε., ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. και ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.

Παράλληλα, η ALPHA MEDIA GROUP LIMITED θα καταβάλλει 6.580.000 ευρώ για εξόφληση υφισταμένων υποχρεώσεων της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

2. Κατόπιν των ως άνω μεταβιβάσεων και αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου των παραπάνω εταιρειών, η μετοχική σύνθεση τους θα διαμορφωθεί ως εξής:

Στην εταιρεία NEVINE HOLDINGS LIMITED:

η SEILLA ENTERPRISES LIMITED θα κατέχει 1.002 ονομαστικές μετοχές. Τα δικαιώματα ψήφου 2 εκ των ανωτέρω μετοχών θα εκχωρηθούν προσωπικά στον κ. Δημήτρη Κοντομηνά.

η ALPHA MEDIA GROUP LIMITED θα κατέχει 998 ονομαστικές μετοχές.

Η NEVINE HOLDINGS LIMITED θα είναι κύριος μετοχών ποσοστού 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ. Εκάστη εκ των ALPHA MEDIA GROUP LIMITED και SEILLA ENTERPRISES LIMITED θα έχει μετοχές ποσοστού 24,95% της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε..

Η NEVINE HOLDINGS LIMITED θα κατέχει το 99,95% του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΕ και το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.

3. Η διοίκηση των εταιρειών NEVINE HOLDINGS LIMITED, ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε., ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. και ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. θα ασκείται από κοινού αφενός από την SEILLA ENTERPRISES LIMITED και αφετέρου από την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά για όσο διάστημα το ποσοστό της ALPHA MEDIA GROUP LIMITED στην ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε υπερβαίνει το 33,4%. Την ευθύνη της καθημερινής διαχείρισης θα την έχει ο διευθύνων σύμβουλος ο οποίος θα ορίζεται από την SEILLA ENTERPRISES LIMITED.

Ως αποτέλεσμα των ως άνω συναλλαγών ο έλεγχος των ως άνω εταιρειών θα ασκείται από κοινού αφενός από την SEILLA ENTERPRISES LIMITED και αφετέρου από την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά.

Η ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών εξαρτάται από την λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων ανταγωνισμού”.

Action 24

Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο. Ακόμη διενεργείται οικονομικός έλεγχος στο κανάλι προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ακόμη γρηγορότερα.Στις σχετικές συζητήσεις δεν έχει τεθεί θέμα management, κάτι που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό τον Διονύση Φιλιππάκη.

Σε πρώτη φάση δεν αναμένεται να υπάρξουν μεγάλες μεταβολές. Ενδέχεται βέβαια το κανάλι να ενισχυθεί σε διάφορα επίπεδα.Σε λίγη ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί μια μεγάλη συνεργασία στο χώρο της τηλεόρασης. Μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός εξαγοράζεται από το μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο της χώρας.

Η συνεργασία έχει ξεκινήσει ήδη και θα επεκταθεί σε όλα τα επίπεδα. Η κίνηση αυτή έρχεται σε απάντηση και της αίτησης του Βαγγέλη Μαρινάκη να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια. Όλα αυτά και ενώ το Mega έχει ήδη φύγει από τις οθόνες.

FORTHNET

Την περασμένη Παρασκευή υπέβαλαν δεσμευτική προσφορά οι Vodafone και Wind, που ως γνωστόν κινούνται από κοινού για τη διεκδίκηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, και σύμφωνα με πληροφορίες και ο ΑΝΤ1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή επικράτησε αρχικά η πληροφορία ότι ο τηλεοπτικός σταθμός δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά, με την εικόνα να αλλάζει από πληροφορίες χθες το μεσημέρι, χωρίς πάντως επίσημα να υφίσταται επιβεβαίωση περί της συμμετοχής του, είτε από την πλευρά των τραπεζών είτε από τη διοίκησή του.

Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό του πώς εξελίσσεται η συγκεκριμένη διαδικασία, χωρίς να υπάρχει έστω και το μίνιμουμ μιας επίσημης ενημέρωσης. Ενδεικτικό είναι ακόμη ότι από την πλευρά των τραπεζών (που δεν έχουν όλες την ίδια στόχευση) διαρρέεται ότι είναι μια «ανοιχτή» διαδικασία και ότι οποιαδήποτε στιγμή και αν κατατεθεί μια ενδιαφέρουσα προσφορά θα εξεταστεί.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση εξαιτίας του σημαντικού τραπεζικού δανεισμού της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας και όχι μόνον. Ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός της Forthnet ανέρχεται σε 255 εκατ. ευρώ και ο μακροπρόθεσμος σε 42 εκατ. ευρώ. Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας προς τους προμηθευτές της ανέρχονται σε 96,8 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα οι συνολικές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της να αγγίζουν τα 447,4 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν είχε τη δυνατότητα χρηματοδότησης της δραστηριότητάς της, έχει εκσυγχρονίσει ελάχιστα το δίκτυό της, την ώρα που οι υπόλοιπες τρεις εταιρείες υλοποιούν σημαντικές επενδύσεις σε δίκτυα οπτικών ινών.  

Σχετικα αρθρα

«Sell – off» στο Χ.Α. με-3,80%-Πτώση 8,15% στις Τράπεζες…

admin

Το φθινόπωρο το ραντεβού του ΣΥΡΙZΑ με το τελικό ξεκαθάρισμα

admin

Η ευρωζώνη κινδυνεύει να χάσει τη γοητεία της

admin

Χρέη εκατομμυρίων από τους εκλεκτούς του Ερντογάν

admin

Η προσφυγική κρίση μπορεί να σπείρει τον όλεθρο στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας

admin

Πού υστερεί η Ελλάδα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων

admin

Πως θα ψηφίσουν οι φτωχές περιοχές της βόρειας Αγγλίας;

admin

Η Merkel και η υπεράσπιση της φιλελεύθερης τάξης

admin

Τέλος ο Ματέο Ρέντσι

admin

Ρωγμές εμφανίζονται στις γερμανικές υποδομές

admin

FT: Η Ευρώπη τερματίζει τη λιτότητα

admin

Αυτές είναι οι πιο μίζερες οικονομίες του κόσμου

admin

Τα κρυπτονομίσματα δεν ανήκουν στις κεντρικές τράπεζες

admin

Alpha Bank: Φοροελαφρύνσεις-μεγάλα έργα θα στηρίξουν τις κατασκευές

admin

XA:Προσεχώς ευκαιρίες…

admin

Ψήφιση μέτρων και «κόφτη Σοιμπλε» απαιτούν οι Βρυξέλλες

admin

Γερμανικός Τύπος: Τούρκοι καταφεύγουν στην Ελλάδα

admin

Ο Τραμπ επαναλαμβάνει τα λάθη του Ομπάμα με την Τουρκία

admin