Image default
Πρώτο Θέμα

Η κρυφη βομβα των 200 δισ. Ε στην Ευρωπη λεγεται Volkswagen

volksΟ Joerg Boche είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό πρόσωπο στην ευρωπαϊκή αγορά εταιρικού χρέους αυτή τη στιγμή μετα τον Mario Draghi. Ως επικεφαλής Treasury του ομίλου της Volkswagen AG, οι αποφάσεις του σχετικά με τη χρηματοδότηση της εταιρείας είναι κρίσιμες όχι μόνο για τον Γερμανό γίγαντα αυτοκινήτων, αλλά και για τα ευρωπαϊκά ομάλογα στο σύνολό τους.

Η VW αναγκάστηκε να διατηρήσει τα ομόλογα μετά το σκάνδαλο Dieselgate, αλλά φέτος τα πραγματα ειναι δυσκολα. Όπως και με τη General Electric Co στις Η.Π.Α…

Με τα ομόλογα που θα διαχειριστεί στα 82 δισ. Ευρώ (93,6 δισ. Δολάρια) και περίπου το συνολικό χρέος σε 175 δισ. Ευρώ (200 δισ. Δολ.), ο ρόλος του Μπότσε θα ήταν δύσκολος και στις καλύτερες εποχές. Ωστόσο, ο επικεφαλής συμμόρφωσης της εταιρείας του προειδοποίησε ότι το 2019 θα είναι “το πιο δύσκολο έτος του VW ποτέ”. Αυτό φέρνει τα πράγματα σε άλλο επίπεδο.

Ο Boche, πρώην επενδυτικός τραπεζίτης με την Goldman Sachs Group Inc και την Dresdner Bank – της οποίας η φιλική και προσιτή συμπεριφορά είναι απολύτως χαρακτηριστική στις ανώτερες βαθμίδες της VW – ανέλαβε το ρόλο του Treasury πριν από μια δεκαετία. Σίγουρα είχε δφυσκολεψει το έργο του μετά την εμφάνιση του σκανδάλου εκπομπών τον Σεπτέμβριο του 2015. Από τη στιγμή που ήταν ένας από τους πιο παραγωγικούς εκδότες ομολόγων στην Ευρώπη, η VW αναγκάστηκε να αλλάξει τις ανάγκες έκδοσής της σε βραχυπρόθεσμο εμπορικό ομόλογο, καθώς η πρόσβαση στην αγορά ομολόγων έγινε πιο δύσκολη.

Όλα αυτά άλλαξαν το 2018. Ο Boche έκανε μια μεγάλη δήλωση το Νοέμβριο, αναλαμβάνοντας μια χρηματοδότηση ύψους 13 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη προσφορά στην αγορά του ευρώ φέτος, βοηθώντας τον να αυξήσει πέντε φορές περισσότερο σε ευρώ αυτό το έτος το χρεος.

Με το χρέος των 12 δισ. Ευρώ του χρέους VW που λήγει το 2019, θα είναι πιο δύσκολο για τον Boche να κρατήσει όλα τα χρηματοοικονομικά προιόντα που περιστρέφονται τώρα που τα επιτοκια σε ευρώ αυξάνονται. Δεν βοηθά καθολου και το τελος του QE. Η VW επωφελήθηκε σημαντικά από αυτό το σύστημα, με περισσότερα από 15 από τα ομόλογα της που κατέχει η ΕΚΤ. Οι πρόσφατες εκδόσεις του VW έγιναν πριν από την προθεσμία.

Ο Boche σχεδιάζει να κινηθεί όταν θα προκύψει η ευκαιρία το επόμενο έτος, κάτι που θα απαιτήσει ιδιαίτερη εξυπνάδα δεδομένου ότι αναμένει μια παγκόσμια κυκλική ύφεση και αυξημένη μόχλευση για να ωθήσει τις πιστώσεις να αυξάνονται σταθερά ούτως ή άλλως. Έχει αποδείξει ότι η VW είναι πίσω ως μεγάλος εκδότης ομολόγων, σε δολάρια καθώς και σε ευρώ. Το υβριδικό χρέος μειωμένης εξασφάλισης της VW προσφέρει ένα φτηνό, μη διυλισμένο τρόπο σταθεροποίησης της κεφαλαιακής βάσης.

Σίγουρα χρειάζεται τα χρήματα. Η Dieselgate έχει οδηγήσει σε κυρώσεις και καταμέτρηση ύψους 28 δισ. Δολαρίων, ενώ η αντιπαράθεση επιδεινώνεται στην Ευρώπη. Εξίσου ενδιαφέρουσα για τη Boche είναι η χρηματοδότηση των αναγκών της VW σε μια εποχή τεράστιας αλλαγής στη βιομηχανία της, εξαιτίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, της αυτόνομης οδήγησης, της κατανομής επιδόσεων και της ανόδου της Κίνας. Η εταιρεία χρειάζεται μερικές σημαντικές συμμαχίες ή μεγάλες εξαγορές και αυτό πρέπει να πληρωθεί. Θα μπορούσε να σπάσει κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία του βραβείου, αλλά μέχρι στιγμής αποδείχθηκε απρόθυμα.

Η Boche βοήθησε στην κακοκαιρία της ευρωπαϊκής αγοράς χρέους στην καταιγίδα του dieselgate. Αυτό το έτος θα είναι η αληθινή δοκιμή του.

Σχετικα αρθρα

Η Αυστρία εκλέγει ευρωπαϊστή πρόεδρο

admin

Η Ιταλία είναι ένα ατύχημα που περιμένει να συμβεί

admin

Ο μονόδρομος των ιδιωτικοποιήσεων

admin

Το πρωινό της Δευτέρας 26-1-2015…

admin

Οι «μαύροι κύκνοι» που απειλούν τις αγορές

admin

Ποιος μίκρυνε τελικά την Ε.Ε.;

admin

Η νίκη του Ερντογάν δεν είναι και νίκη για τη λίρα

admin

Θα έχει οικονομικό όφελος η Ρωσία από το Μουντιάλ;

admin

Η περίεργη προσφορά Λάτση για το Ελληνικό!

admin

«Κόκκινος» πυρετός στα χρηματιστήρια

admin

120 δόσεις: Τα κριτήρια για την ένταξη των οφειλετών – Πότε θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση

admin

Το ΤΑΙΠΕΔ και οι «πονηροί» όροι υπέρ του Σπ. Λάτση

admin

EUROBANK: Ανάπτυξη 1,8% το 2018

admin

Ο Τσίπρας επιδιώκει τη βοήθεια της Γαλλίας για να απελευθερώσει τα χρήματα της διάσωσης

admin

Κυριάκος vs Αλέξης: Ένα νέο Déjà vu…

admin

Οι γέφυρες του Λονδίνου στο πουθενά

admin

Η απώλεια λογικής της Ευρώπης

admin

Η ευρωζώνη προειδοποιεί την Αθήνα για τη δίωξη Γεωργίου

admin