Image default
Πρώτο Θέμα

Οι τράπεζες της Ευρώπης πρέπει να ξαναρχίσουν από την αρχή

banksbigΗ ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά χρειάζεται επαναφορά σε μια αγορά όπου το μέγεθος είναι τα πάντα, λέει ο πρόεδρος της UBS Group AG Axel Weber. Αλλά μην υπολογίζετε στην ελβετική επιχείρηση για να βοηθήσει.

“Το μόνο που έχει σημασία για τον τραπεζικό τομέα είναι το μέγεθος”, δήλωσε ο Weber την Τρίτη σε συνέντευξή του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, επισημαίνοντας πως οι επιχειρήσεις της Wall Street επέστρεψαν πιο δυναμικές από την οικονομική κρίση. “Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να ξανα-ανακαλύψουν τον εαυτό τους.”

Οι δανειστές της ηπείρου έχουν αγωνιστεί για να συμβαδίσουν με τους ομότιμους της Wall Street από την οικονομική κρίση, εν μέρει επειδή μια κατακερματισμένη αγορά δυσκολεύει τις διασυνοριακές συμφωνίες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Bank of America Corp. Brian Moynihan προέβλεψε την Τρίτη έναν ακόμη γύρο ενοποίησης στις ΗΠΑ που θα μπορούσε να οδηγήσει στην εμφάνιση ενός νέου μεγάλου  ανταγωνιστή.

Συγκρίνετε αυτό με την Ευρώπη, όπου μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες της περιοχής – η Deutsche Bank AG – εξακολουθεί να αγωνίζεται να αποκαταστήσει μια ανάκαμψη μετά από χρόνια ζημιών. Είναι δεινά που πυροδότησαν συζητήσεις – μεταξύ άλλων στο επίπεδο της διοίκησης, των ρυθμιστικών αρχών και της κυβέρνησης – σχετικά με πιθανή συγχώνευση. Κατά τη διάρκεια μιας στρατηγικής υποχώρησης το Σεπτέμβριο, τα στελέχη της Deutsche Bank κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια συμφωνία με την UBS ήταν η πιο ευνοϊκή επιλογή μεταξύ δυνητικών Ευρωπαίων εταίρων, αν και διαπίστωσαν ότι ο χρόνος δεν είναι σωστός, ανέφερε το -.

Ο Βέμπερ ανέφερε την Τρίτη ότι υπολόγισε ότι η τράπεζά του μπορεί να έρθει στη διάσωση του γερμανικού αντιπάλου, λέγοντας ότι δεν έχει λάβει τέτοιο αίτημα. Η UBS δεν σχεδιάζει μεγάλες προσφορές, δήλωσε, επειδή έχει εμπλακεί επιτυχώς στην επιχείρηση διαχείρισης περιουσίας, όπου είναι ήδη ο μεγαλύτερος πάροχος στον κόσμο.

“Δεν νομίζω ότι η UBS θα παίξει κάποιο ρόλο σε αυτό”, είπε για την ενοποίηση. “Οι συγχωνεύσεις σας έχουν δεσμεύσει  εδώ και χρόνια.” 

Σχετικα αρθρα

Γ.Ζαββός: Τα νέα κόκκινα δάνεια δεν θα ξεπεράσουν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ

admin

Ερντογάν, πού είναι τα 128 δισεκατομμύρια δολάρια;

admin

ΕΚΤ: Με υψηλότερο ρυθμό οι αγορές ομολόγων στο τρέχον τρίμηνο

admin

Colpo grosso με κρυπτονομίσματα στην Τουρκία

admin

Τρ.Πειραιώς: Υπερκάλυψη 3,5 φορές στο διεθνές βιβλίο

admin

Alpha Bank: Μέτρα Έμφυλου Χάσματος, Επιπτώσεις της Πανδημικής Κρίσης και Προτάσεις Πολιτικής

admin

‘Ολα τα Μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και διευκόλυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων

admin

Aξίζει ή όχι να μπει κανείς στην ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς;

admin

Η Ευρώπη παίρνει τα “σκήπτρα” απο την Γερμανία στην παγκόσμια αγορά ομολόγων

admin

Το αμείλικτο σύστημα του Karl Marx (IV)

admin

Γερμανικός Τύπος: Το “πείραμα της Ρόδου” και το μεγάλο στοίχημα

admin

Τρ.Πειραιώς: 1-1,15€ οι νέες μετοχές – ‘Ολη η απόφαση του Δ.Σ

admin