Image default
Πρώτο Θέμα

Η γερμανική βιομηχανική καταιγίδα χτυπά την οικονομία της Ευρώπης

Germany EU 847867Η βιομηχανική κάμψη της Γερμανίας επιδεινώθηκε στις αρχές του 2019, μεταφέροντας την οικονομία της ζώνης του ευρώ στις χειρότερες επιδόσεις της σε περισσότερα από πέντε χρόνια.

Ο μηνιαίος δείκτης της IHS Markit έδειξε ότι η παραγωγή στη Γερμανία συρρικνώθηκε για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια.

Οι αναγνώσεις θα ενισχύσουν τους φόβους για την υγεία τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της παγκόσμιας οικονομίας. Αυτό ήταν ένα βασικό σημείο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός αυτή την εβδομάδα, όπου το ΔΝΤ μείωσε τις προοπτικές του και είπε ότι η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων θα μπορούσε να προσθέσει περαιτέρω ζημιές.

Αυτές οι ανησυχίες θα διαδραματίσουν επίσης ρόλο στη συζήτηση μεταξύ των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίοι θα συναντηθούν την Πέμπτη στη Φρανκφούρτη.

Οι μεγάλοι παράγοντες που επηρεάζουν την παγκόσμια ανάπτυξη είναι η επιβράδυνση της Κίνας και η εμπορική διαφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Η Ευρώπη δέχεται επίσης χτυπήματα από την αδυναμία της αυτοκινητοβιομηχανίας, τις διαμαρτυρίες στη Γαλλία και την αβεβαιότητα του Brexit. Ορισμένοι οικονομολόγοι αναμένουν από τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Mario Draghi να το αναγνωρίσει αυτό, υποβαθμίζοντας την εκτίμησή του για την οικονομία.

“Έχει ξεσπάσει μια βαθύτερη αδιαθεσία”, δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit. “Οι εταιρείες ανησυχούν για μια ευρύτερη οικονομική επιβράδυνση που συγκεντρώνει δυναμική, με την αυξανόμενη πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα να επηρεάζει όλο και περισσότερο την όρεξη και τη ζήτηση κινδύνου”.

Ο δείκτης για τη γερμανική βιομηχανία έπεσε στο 49,9 από 51,5. Οι αναγνώσεις κάτω των 50 δείχνουν συρρίκνωση και οι προβλέψεις ήταν να παραμείνει αμετάβλητη. Οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν με τον πιο έντονο ρυθμό από το 2012, με την αυτοκινητοβιομηχανία και την ασθενέστερη ζήτηση στην Κίνα να αποτελουν τις βασικες αιτιες.

Η Γαλλία ανέφερε επίσης ζοφερές αποδόσεις την Πέμπτη, με το σύνθετο μέτρο της μεταποίησης και των υπηρεσιών να μειώνεται στα χαμηλότερα σε περισσότερο από τέσσερα χρόνια.

Το ευρώ έπεσε μετά από τους απογοητευτικούς αριθμούς μειώθηκε κατά 0,2% φθάνοντας στα 1,1357 δολάρια στις 10:07 μ.μ. Η απόδοση 10 ετών της Γερμανίας υποχώρησε δύο μονάδες βάσης στο 0,21%.

Σχετικα αρθρα

To πολιτικό χάος της Ευρώπης

admin

Η Ευρώπη θα πρέπει τώρα να ανησυχήσει για τις υψηλότερες αποδόσεις στις ΗΠΑ

admin

Αναβρασμός σε SPD και CDU

admin

Πιθανός ένας νέος κύκλος νομισματικής χαλάρωσης…

admin

Η αναβίωση του μεγάλου ηγέτη

admin

Κλιμάκωση από την Τουρκία, το πρώτο τέστ για τον ΥΠΕΞ Τσίπρα!

admin

Δημοκρατική αντίσταση σε μια εποχή λαϊκισμού

admin

Η Απατηλή Συναίνεση Ανάπτυξης στην Ευρώπη

admin

Ζήτημα χρόνου ένας συμβιβασμός Ρώμης-Βρυξελλών

admin

ΕΚΤ: Περαιτέρω δράση για την τόνωση της οικονομίας της ευρωζώνης

admin

Πρώτη απόπειρα εξόδου στις αγορές για την Ελλάδα

admin

Πώς τα καταφέρνει η Merkel;

admin

ΧΑ:Τι δείχνουν τα αποτελέσματα εξαμήνου

admin

Τι κάνει τους λαϊκιστές τόσο ελκυστικούς;

admin

Πρόσφυγες: η ΕΕ μετεγκαθιστά 0,17% του στόχου μέσα σε τέσσερις μήνες

admin

Η ανάπτυξη της ευρωζώνης σε υψηλά 10 ετών

admin

Ελβετικό φράγκο:Εξώδικο στην ΤτΕ από τον ΣΥΔΑΝΕΦ

admin

Οι 100 δόσεις και η… εξέγερση των υποζυγίων!

admin