Image default
Πρώτο Θέμα

Goldman:Αισιόδοξο μήνυμα για την παγκόσμια οικονομία – Η Ευρώπη ο αδύναμος κρίκος

goldman sachsΗ παγκόσμια οικονομία μπορεί να έχει ήδη ξεπεράσει τον κίνδυνο, σύμφωνα με τον Chief Economist της Goldman Sachs Group Inc. Jan Hatzius.

Ενώ η ανάπτυξη παραμένει ασθενής, ο δείκτης τρέχουσας δραστηριότητας της Goldman τον Φεβρουάριο είναι ελαφρώς υψηλότερος από τον προς τα κάτω αναθεωρημένο αριθμό Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου.

“Κάποιες ελπίδες αναδύονται που υποδηλώνουν ότι η διαδοχική ανάπτυξη θα συνεχιστεί”, γράφει ο Hatzius και ο Sven Jari Stehn σε σημείωμά του στις 26 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο κίνδυνος για την παγκόσμια πρόβλεψη της Goldman για το ΑΕΠ κατά 3,5% για το 2019 παραμένει.

Στις αγορές, η Goldman βλέπει:

  • παραμένει θετικη στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, αν και η άνοδος είναι τώρα πιθανότατα χαμηλότερη καθώς οι αγορές έχουν γίνει “πιο αυστηρές στην ύφεση”
  • αναμένει αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων
  • διατηρεί μια φτωχή για το δολάριο άποψη
  • είναι μέτρια ανήσυχη για το πετρέλαιο τους επόμενους 2-3 μήνες, αλλά βλέπει μια πιο αισιόδοξη προοπτική για το υπόλοιπο του έτους

Ορισμένα στελέχη παραμένουν επιφυλακτικά. Ο Jamie Dimon, Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co., χρησιμοποίησε την ετήσια παρουσίαση της τράπεζας στους επενδυτές για να αναγνωρίσει έναν αυξανόμενο αριθμό ενδεχόμενων εμποδίων στην οικονομία που οδήγησε την εταιρία του να καταγράψει κέρδη πέρυσι.

“Είμαστε έτοιμοι για μια ύφεση”, δήλωσε ο Dimon. “Δεν προβλέπουμε ύφεση. Απλώς επισημαίνουμε ότι είμαστε πολύ συνειδητοί για τους κινδύνους που έχουμε. “

Η Goldman θεωρεί ότι η Ευρώπη μοιάζει με την πιο αδύναμη μείζονα περιοχή, “με την Ιταλία σε ύφεση, τη Γερμανία κοντά της και οι περισσότερες άλλες οικονομίες αναπτύσσονται μόνο με αναιμικό ρυθμό “, σύμφωνα με το σημείωμα. Η Goldman έχει αποκαταστήσει τις προσδοκίες της για την πορεία της ΕΚΤ από τα τέλη του 2019 έως τα μέσα του 2020.

Όσον αφορά τη Fed, η Goldman αναφέρει ότι οι προοπτικές για κινήσεις τους επόμενους 6 έως 9 μήνες έχουν μειωθεί και μια αύξηση προς το τέλος του έτους θα απαιτούσε μια ανάκαμψη τόσο στην ανάπτυξη όσο και στον πυρήνα του πληθωρισμού.

Σχετικα αρθρα

Πώς θα αντιμετωπιστεί η οικονομική επιβράδυνση στην Ευρώπη

admin

Μπορεί ο κορωνοϊός να αλλάξει τον κόσμο;

admin

Καμία ανησυχία (ακόμη) για το ισχυρό ευρώ

admin

ΔΝΤ: Ταχύτερη ανάπτυξη φέτος, αλλά ελλοχεύουν και σημαντικοί κίνδυνοι

admin

Ποιοι σήκωσαν καταθέσεις 4 δισ. σε 15 ημέρες

admin

Βαρόμετρο οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τουρκία

admin

SZ: Ερντογάν, ο αναγκαίος απρόβλεπτος εταίρος

admin

Το «Griesafault» της Αργεντινής

admin

Η τιμή του πετρελαίου το 2015

admin

Μία εναλλακτική λύση για τα σφάλματα του συστήματος

admin

Οι πιστωτές ελπίζουν σε ελληνική κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας

admin

Euromoney: Το κύμα αισιοδοξίας των ελληνικών τραπεζών

admin

Που κάνει πίσω ο κ. Τσίπρας στα μάτια των γερμανών

admin

Χρέος και χάος

admin

Βρετανία και ΕΕ στα πρόθυρα συμφωνίας

admin

ΠΑΣΟΚ, ώρα μηδέν…

admin

Η πτώση των γερμανικών εξαγωγών δημιουργεί ερωτήματα για το ευρώ

admin

Η χαραυγή του εμπορίου

admin