Image default
Πρώτο Θέμα

Τι δείχνουν τα μεγαλύτερα καθαρά shorts στο € από το 2016

euro rate graph

Η συσσώρευση των στοιχημάτων της αγοράς έναντιον του ευρώ μπορεί να σηματοδοτήσει την προοπτική μιας δοκιμαστικής ανάκαμψης για το αγωνιζόμενο νόμισμα.

Τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου και οι άλλοι κερδοσκόποι αύξησαν τις ηδη υψηλές θέσεις για το ευρώ από τον Δεκέμβριο του 2016, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία από την Commodity Futures Trading Commission.

Με καθαρές shorts θέσεις 78.166 συμβόλαια έως τις 5 Μαρτίου, ίσως είναι καιρός να επανεξετάσουμε αν αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε περισσότερες απώλειες ή εάν τα περισσότερα από τα αρνητικά είναι ήδη στην τιμή, σύμφωνα με τον Valentin Marinov, επικεφαλής της νομισματικής στρατηγικής στην Credit Agricole SA.

“Οι υπερβολικές shorts θεσεις της αγοράς υπογραμμίζουν ότι μπορούμε να πλησιάζουμε σε μια καμπή”, δήλωσε ο Marinov με έδρα το Λονδίνο. “Ωστόσο, για να έχουμε μια πραγματική ανάκαμψη στο ευρώ, θα χρειαζόμασταν πιο απτές ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης στη ζώνη του ευρώ.

Το νόμισμα μειώθηκε κατά 2% έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους, καθώς τα οικονομικά στοιχεία της περιοχής έκαναν μια χειρονομία και ώθησαν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ανακοινώσει μεγαλύτερη χαλάρωση και απομάκρυνση από την εξομάλυνση της πολιτικής της.

Το ευρώ ήταν στα 1,1242 δολάρια στις 2:40 μ.μ. στο Λονδίνο τη Δευτέρα. Το κοινό νόμισμα φαίνεται να ανέρχεται σε 1,18 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους σε μια έρευνα του -, ενώ η Credit Agricole βλέπει να φτάνει τα 1,20 δολάρια. Οι ανατροπές των κινδύνων, ένα εύρος της τοποθέτησης και του αισθήματος στην αγορά δικαιωμάτων προτίμησης, εξακολουθούν να είναι υπέρ της θέσης του ευρώ τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και πάνω από ένα χρόνο.

Τα μέτρα της ΕΚΤ θα μπορούσαν να συμβάλουν στη σταθεροποίηση των προοπτικών της περιοχής και να “αντισταθμίσουν τις προκλήσεις για την ανάπτυξη που προέρχεται από το εξωτερικό”, δήλωσε ο Μαρίνοφ. “Οι πολιτικοί κίνδυνοι που συνδέονται με την Brexit και τις εκλογές του κοινοβουλίου θα αρχίσουν να υποχωρούν τους επόμενους τρεις μήνες”.

Σχετικα αρθρα

Πως η ΕΕ θα ελέγξει τις κινέζικες επενδύσεις

admin

Τα προβλήματα που δείχνουν οι αγορές για την Ευρωπαϊκή οικονομία

admin

Ανοδικά για τέταρτο συνεχές έτος, οι ελληνικές εξαγωγές φρούτων και λαχανικών

admin

Οι απαραίτητες εκλογές της Ελλάδας

admin

Τι θα σημαίνει ο Trump για την Ευρώπη

admin

«Πόλεμος» για το «κούρεμα» επιχειρηματικών δανείων;

admin

UBS: Mείνετε μακριά από τις μετοχές

admin

DW: Για πόσο ο Ντράγκι θα διατηρήσει το «0» στα επιτόκια -Ποιοι ωφελούνται και ποιοι χάνουν από το φθηνό χρήμα

admin

To νέο σχέδιο κυριαρχίας της Κίνας

admin

Πόσο εύκολα θα εφαρμοστεί τελικά το Brexit

admin

Τράπεζες:Σωτηρία …made in Italy;

admin

Πτώση… δίχως φρένα για την τουρκική λίρα

admin

Η στιγμή της αλήθειας για την Άγκελα Μέρκελ

admin

Η Μέρκελ συσπειρώνει το κόμμα της…

admin

Η Τράπεζα της Αγγλίας σε αναζήτηση «κανονικότητας» στην εποχή του Brexit

admin

Τέσσερα σενάρια για το Brexit

admin

HARD Brexit:40 δισ.$ το πιθανό κόστος για τις εξαγωγές της Ευρώπης!

admin

Η Ελλάδα περιμένει αναθεωρημένη πρόταση την Τρίτη

admin