Image default
Πρώτο Θέμα

Πόσο μέλλον έχει το ράλι του 1 τρισ.$ των ευρωπαϊκών μετοχών;

620x 1

Οι στρατηγικοί αναλυτές αρχίζουν να αμφισβητούν το ισχυρό νέο ράλι ανόδου στις ευρωπαϊκές μετοχές.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 αναμένεται να χάσει 6% από τα επίπεδα κλεισίματος της Τετάρτης σε 358 μονάδες μέχρι το τέλος του 2019, σύμφωνα με τη μέση προβολή της τελευταίας δημοσκόπησης του -. Πρόκειται για βελτίωση 1,4% σε σύγκριση με την έρευνα του περασμένου μήνα. Ο δείκτης Euro Stoxx 50, που είναι ο τόπος των μεγαλύτερων εταιρειών της ευρωζώνης, φαίνεται να μειώνεται κατά 4% από τα σημερινά επίπεδα σε 3.238, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση της έρευνας.

Οι τεχνικοί δείκτες σηματοδοτούν ότι ευρωπαϊκές μετοχές μπορεί να είναι έτοιμες για μια υποχώρηση.

Οι μετοχές της περιφέρειας αυτής της εβδομάδας σχεδόν διαγράψαν τον αντίκτυπος από το τέλος του 2018 ως αποτέλεσμα της στάσης των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών και της αισιοδοξίας ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα επιτύχουν μια φιλική εμπορική συμφωνία. Τα γεγονοτα αυτά τροφοδότησαν μια ανάκαμψη 13%, προσθέτοντας πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στην αγοραία αξία. Ωστόσο, η φετινή ανοδος δείχνει σημεία χαμηλής πεποίθησης, καθώς οι εκροές από τα ευρωπαϊκά μετοχικά κεφάλαια συνεχίζουν να είναι σχεδόν αμείωτες και η μηνιαία έρευνα διαχείρισης των αμοιβαίων κεφαλαίων της Bank of America Merrill Lynch έδειξε ότι η ύπαρξη μικρών ευρωπαϊκών μετοχών είναι το πιο δημοφιλές εμπόριο παγκοσμίως.

Η ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή αγορά παραμένει θύμα ακατάλληλης πολιτικής, αποτρέποντας πολλούς ξένους επενδυτές, με όλα τα μάτια επικεντρώνονται στις συζητήσεις Brexit του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες δείχνουν λίγα σημάδια προόδου. Η Βρετανία και οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι οι πιο ανυπόμονες περιφέρειες παγκοσμίως, σύμφωνα με την έρευνα της BofA.

Παρά ταύτα, μερικοί επενδυτές, όπως οι Evermore Global Advisors, αγοράζουν και όπως οι Morgan Stanley και BofA λένε ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές μπορούν να ξεπεράσουν νεα υψηλά τους επόμενους μήνες. Εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορούν να αυξάνονται περαιτέρω τονίζουν τις φτηνές αποτιμήσεις τους και λένε ότι η πιθανή άνοδος των συναισθημάτων και των οικονομικών στοιχείων θα μπορούσε να προκαλέσει ενδιαφέρον για τους διαχειριστές ξένων χρημάτων.

Ένας άλλος παράγοντας που θα μπορούσε να προωθήσει τις ευρωπαϊκές μετοχές φέτος είναι η αύξηση των κερδών σε σχέση με τις αμερικανικές εταιρείες, των οποίων η άνοδος των κερδών αναμένεται να επιβραδυνθεί το 2019. Αυτή τη στιγμή, η αύξηση των κερδών για τις επιχειρήσεις του δείκτη Stoxx Europe 600 προβλέπεται να φτάσει στο 5,8% από 4,7% το 2018 και σε σύγκριση με 5,1% για τον δείκτη S & P 500. Ωστόσο, οι υποβαθμίσεις των αναλυτών των ευρωπαϊκών κερδών έχουν ξεπεράσει τις αναβαθμίσεις από τον Αύγουστο, σύμφωνα με το δείκτη της Citigroup Inc.

Σχετικα αρθρα

Ρέντσι: Ένας νεαρός που βιάζεται

admin

Η Ελλάδα επιτίθεται στους πιστωτές ,η ΕΚΤ αναλογίζεται το επόμενο βήμα

admin

To πανάκριβο ενοίκιο του ιστορικού Caffe Greco

admin

Πως οι τράπεζες θα διαγράψουν 13 δισ. € κόκκινα δάνεια

admin

Ξεσηκωμός κατά των γαλλικών ελίτ

admin

ΗΠΑ: 53% πιθανότητα ύφεσης εντός 12 μηνών !

admin

Brain drain: To προφίλ των Ελλήνων που έφυγαν και πώς θα επιστρέψουν

admin

Γερμανικά ΜΜΕ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γρήγορη, αποτελεσματική, παραγωγική

admin

Χρόνος εναντίον …Τσίπρα

admin

Η υπόθεση υπέρ της αισιοδοξίας για το 2018

admin

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η νέα οικονομική τάξη

admin

Τι κρύβει η νέα χρεοκοπία της Αργεντινής

admin

Η Μέρκελ προχωρά με σιγουριά προς την τέταρτη θητεία

admin

Αγρια κόντρα Ιρλανδίας – Ε.Ε. για την Αpple

admin

«Μαγική» φόρμουλα για να δοθεί το Ελληνικό στο Λάτση!

admin

Που το πάει το ΧΑ;

admin

Το ιταλικό χρέος αυξάνεται αλλά … οι αγορές δεν ανησυχούν

admin

Νέος πλανητάρχης ο Ντόναλντ Τραμπ

admin