Image default
Αγορές

Σε ιστορικά χαμηλά τα ευρωπαϊκά yields [penci_related_posts title="ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:" number="8" style="grid" align="none" displayby="cat" orderby="random"]

Σε πολύ χαμηλό σημείο διατηρούνται την Τρίτη οι αποδόσεις πολλών κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, εν αναμονή της ομιλίας του επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος δέχεται μεγάλη πίεση από τον Ντόναλντ Τραμπ για μείωση των επιτοκίων.

«Παρά το γεγονός ότι η Αμερικανική Ομοσποδιακή Τράπεζα δεν ξέρει τι κάνει -αύξησε τα επιτόκια πάρα πολύ γρήγορα (πολύ χαμηλός πληθωρισμός, σε άλλα μέρη του κόσμου επιβράδυνση, μειώσεις και χαλάρωση), και προχώρησε σε σύσφιξη μεγάλου μεγέθους, $50 δισ./μήνα-, είμαστε σε πορεία για να έχουμε έναν Ιούνιο από τους καλύτερους στην αμερικανική ιστορία», έγραψε μόλις χθες στο Twitter, ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Despite a Federal Reserve that doesn’t know what it is doing – raised rates far to fast (very low inflation, other parts of world slowing, lowering & easing) & did large scale tightening, $50 Billion/month, we are on course to have one of the best Months of June in U.S. history..

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 24, 2019

Καθώς οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες διεθνώς στρέφονται προς μία πιο χαλαρή νομισματική πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από τη Fed.

Οι επενδυτές θα αναζητήσουν στα σχόλια του Πάουελ οποιεσδήποτε ενδείξεις για μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο, ιδιαίτερα αφότου ο Τραμπ άσκησε έντονη κριτική κατά της τράπεζας, τη Δευτέρα.

«Η αγορά τιμολογεί τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης μείωση επιτοκίων. Αν ο Πάουελ δώσει κάποια ένδειξη ότι αυτό θα γίνει, θα πάρουν περαιτέρω ώθηση τα ομόλογα», σημειώνει ο Rainer Guntermann, στέλεχος της Commerzbank.

Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 0,005%, του γερμανικού 10ετούς με πτώση κατά δύο μονάδες βάσης, κυμαίνεται στο μείον 0,33% -σε νέο ιστορικό χαμηλό, του ιταλικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά στο 2,16%, ενώ του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου με καθοδική πορεία κατά 1,4 μονάδα βάσης, διαμορφώνεται στο 0,39%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ενισχύεται 3,3 μονάδες βάσης, στο 2,48%, ενώ του 5ετούς με άνοδο κατά 5,4 μονάδες βάσης, φτάνει στο 1,35%. Προηγήθηκε χθες μεγάλη πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχωρεί 1,2 μονάδα βάσης, στο 2,007%, αφότου προηγουμένως πέρασε χαμηλότερα από το 2%. Η απόδοση του 30ετούς διολισθαίνει 1,5 μονάδα βάσης, στο 2,534%.

Η αρχική αισιοδοξία για τη συνάντηση Τραμπ-Σι εξασθενεί καθώς το - μετέδωσε ότι «οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα είναι βολικό» για τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Την ίδια ώρα, το κλίμα επιβαρύνεται από τον νέο γύρο αμερικανικών κυρώσεων κατά ηγετών του Ιράν, ενώ οι επενδυτές είναι εν αναμονή της σημερινής ομιλίας του Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Σχετικα αρθρα

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές, άνοδος 1,3% στη Φρανκφούρτη

admin

Δεύτερη μέρα απωλειών στη Wall Street-Ανησυχία και έντονη μεταβλητότητα

admin

Wall Street: Απώλειες λόγω αύξησης της ανεργίας

admin

Αρνητικά γύρισε η καμπύλη των γερμανικών yields

admin

Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές- Τα βλέμματα στην αναζωπύρωση των κρουσμάτων

admin

Σε ανοδικό τέμπο η Wall Street

admin

Μικρή πτώση στις ασιατικές αγορές

admin

Σε υψηλό δύο μηνών οι ευρωαγορές μετά την ανακωχή ΗΠΑ-Κίνας

admin

Τρίτη μέρα ανόδου στις ευρωαγορές

admin

Ανοδικές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια-Ισχυρά κέρδη σε Τόκιο, Χονγκ Κονγκ

admin

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

admin

Wall Street: Ανοδικό ξεκίνημα με ώθηση από τραπεζικά αποτελέσματα τριμήνου

admin

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές

admin

Wall Street: Ανοδικό ξεκίνημα με ώθηση από τις λιανικές πωλήσεις

admin

Ανεβαίνουν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

admin

Με μικρές απώλειες έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια

admin

Ενισχύεται η Wall Street από την εκτίναξη των θέσεων εργασίας

admin

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

admin