Image default
Αγορές

Η προοπτική εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα ανεβάζει τη Wall

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, με στήριξη από τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών και του Αμερικανού προέδρου για τη σινοαμερικανική εμπορική διαμάχη.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,14%, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη κατά 0,2%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει μεγαλύτερη άνοδο, κατά 0,8%.

«Είμαστε στο 90% του δρόμου, όσον αφορά τη συμφωνία (με την Κίνα) και πιστεύω ότι υπάρχει το μονοπάτι για την ολοκλήρωσή της», σημείωσε στο CNBC ο Στίβεν Μνούτσιν.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι σίγουρος πως ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Κινέζος ομόλογός του μπορούν να σημειώσουν πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες κατά τη συνάντησή τους στη Σύνοδο της G-20, το Σάββατο.

«Το μήνυμα που θέλουμε να ακούσουμε είναι ότι επιθυμούν να επιστρέψουν στο τραπέζι (του διαλόγου) και να συνεχίσουν, επειδή πιστεύω ότι το ισορροπημένο εμπόριο και η συνέχιση της οικοδόμησης αυτής της σχέσης θα έχει καλό αποτέλεσμα για την οικονομία τους και την αμερικανική οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Κίνα ξέρει τι πρέπει να έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να κλείσει η εμπορική συμφωνία», σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο δίκτυο Fox.

Πρόσθεσε ότι είχε συζητήσεις με την Κίνα τις τελευταίες ημέρες για το θέμα του εμπορίου, καθώς και ότι το Πεκίνο επιθυμεί να κλείσει εμπορική συμφωνία περισσότερο από την Ουάσιγκτον.

«Είναι πιθανό να φτάσω σε εμπορική συμφωνία με τον Σι στην G20 και να αποφευχθεί η ανάγκη για περαιτέρω δασμούς. Εάν αποφασίσω να επιβάλω επιπλέον δασμούς σε κινεζικά προϊόντα, θα μπορούσε να είναι 10% και όχι 25%», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε στις αγωγές της ΕΕ κατά αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση το… παρακάνει και υποδηλώνοντας ότι οι νομικές ενέργειες εναντίον τους θα πρέπει να είναι αρμοδιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να κινηθούν νομικά κατά του Facebook και της Google και «ίσως το κάνουμε».

«Μισεί τις Ηνωμένες Πολιτείες μάλλον περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο έχω ποτέ γνωρίσει», είπε ο Τραμπ, σε μία εμφανή αναφορά στην Ευρωπαία επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Στο εταιρικό μέτωπο, η εταιρεία κατασκευής τσιπ μνήμης Micron Technology ανακοίνωσε ότι ξανάρχισε κάποιες αποστολές προς την κινεζική τεχνολογική επιχείρηση Huawei, ενώ αναμένει να ανακάμψει η ζήτηση για τα μικροτσίπ της αργότερα φέτος. Η μετοχή της ενισχύεται 11%.

Όπως μετέδωσε το -, ο διευθύνων σύμβουλος της Micron, που έχει έδρα το Αϊντάχο των Ηνωμένων Πολιτειών, Σαντζάι Μεχρότρα, σημείωσε: «Αποφασίσαμε ότι μπορούσαμε νόμιμα να ξεκινήσουμε ξανά τις αποστολές κάποιων προϊόντων, επειδή δεν υπόκεινται σε κρατική ρύθμιση και απαγόρευση εξαγωγής».

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται δύο μονάδες βάσης, στο 2,01%, στην αγορά εμπορευμάτων το αμερικανικό αργό κερδίζει 2,5%, στα $59,31 ανά βαρέλι, ενώ στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου -έναντι έξι ισχυρών νομισμάτων- κινείται ανοδικά ( 0,1%), στα 96,28.

Σχετικα αρθρα

Δεύτερη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση για τα ασιατικά χρηματιστήρια

admin

Κέρδη στις ευρωαγορές κόντρα στο Brexit

admin

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε αποτελέσματα και Κίνα

admin

Στο 1,44% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

admin

Ανέκαμψε το αμερικανικό χρηματιστήριο

admin

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street

admin

Η μεταποίηση «κοκκίνισε» τη Wall Street

admin

Επέστρεψε στα ρεκόρ η Wall Street

admin

Πτώση στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

admin

Τα κέρδη της Φρανκφούρτης (+2,38%) οδηγούν σε άνοδο την Ευρώπη

admin

Στο 1,58% διατηρείται το ελληνικό 10ετές

admin

Ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Πτωτικό ξεκίνημα της εβδομάδας για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

admin

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

admin

Το εμπόριο έδωσε ώθηση στις ευρωαγορές

admin

«Βαρίδι» για τις ασιατικές αγορές η μεταποίηση των ΗΠΑ

admin

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin