Image default
Πρώτο Θέμα

Το διαζύγιο των 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων: Ο Jeff και η MacKenzie

Jeff-Bezos-Mackenzie-Bezos-thumb2-Getty.jpg

Μόλις βγει η δικαστική απόφαση, το ποσό των 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία Amazon.com Inc. θα περάσει στην ιδιοκτησία της MacKenzie Bezos στο πλαίσιο του διαζυγίου της από τον ιδρυτή της εταιρείας Jeff Bezos.

«Πρόκειται για τον Γκοτζίλα όλων των διαζυγίων», δήλωσε ο Peter Walzer, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δικηγόρων Οικογενειακού Δικαίου και ιδρυτικό στέλεχος της Walzer Melcher. «Κανένα δεν έχει πλησιάσει καν, διότι το ποσό της περιουσίας που πρέπει να χωριστεί είναι τεράστιο».

Η γνωστοποίηση που θα αναφέρει λεπτομερώς τη μεταβίβαση του μεριδίου αναμένεται στις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε τον Απρίλιο. Η αποκάλυψη αυτή θα ρίξει λίγο φως στο ακριβότερο διαζύγιο στον κόσμο, αφού σύμφωνα με τους κανόνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ απαιτείται από όσους έχουν εσωτερική εμπλοκή να αποκαλύπτουν τις αλλαγές στην περιουσιακή τους κατάσταση.

Παρ’ όλο που οι περιπτώσεις διαζυγίου δεν είναι μυστικές στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, δεν αναμένεται να αποκαλυφθούν πολλές λεπτομέρειες. «Ακόμη και στις πολιτείες που δεν υπάρχει πρόβλεψη εχεμύθειας, οι δύο πλευρές μπορούν να υποβάλουν αίτηση διαζυγίου αλλά να μην επισυνάψουν τη συμφωνία διακανονισμού τους», αναφέρει ο Walzer. «Υπάρχουν τρόποι να αποφύγει κανείς τις δημόσιες πληροφορίες του διαζυγίου».

Σύμφωνα με τον δείκτη - Billionaires Index, ο 55χρονος Jeff Bezos παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως κατέχοντας το 12% της Amazon αξίας 112 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όπως δήλωσε τον Απρίλιο στο Twitter η 49 ετών MacKenzie Bezos, ο Jeff Bezos θα διατηρήσει κι άλλα περιουσιακά στοιχεία συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας Washington Post και της εταιρείας εξερεύνησης του διαστήματος Blue Origin.

Τα ποσά που περιλαμβάνονται στο διαζύγιο είναι άνευ προηγουμένου. Ενδεικτικά, παρ’ όλο που ο Larry Ellison της εταιρείας Oracle Corp. έχει πάρει πολλές φορές διαζύγιο, κανένα δεν επηρέασε το μερίδιό του στην εταιρεία λογισμικού. Ομοίως, το μερίδιο του συνιδρυτή της Google Sergey Brin παρέμεινε αμετάβλητο αφότου ο ίδιος και η Anne Wojcicki χώρισαν χωρίς τυμπανοκρουσίες το 2015.

Το διαζύγιο του μεγιστάνα της πετρελαϊκής βιομηχανίας Harold Hamm από την Sue Ann Arnall ήταν πολύ χειρότερο. Το ζεύγος υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 2012, δηλαδή ύστερα από 26 χρόνια γάμου, και η δίκη ολοκληρώθηκε 2 χρόνια αργότερα με τον Hamm, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Continental Resources Inc., να υποχρεώνεται να δώσει στην Arnall 972 εκατομμύρια δολάρια από την τότε περιουσία του που ανερχόταν στα 16,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Arnall προσπάθησε αργότερα να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση, αλλά το ανώτατο δικαστήριο της Οκλαχόμα απέρριψε την έφεση το 2015.

Η MacKenzie Bezos δήλωσε ότι σκοπεύει να δωρίσει μεγάλο μέρος από το μερίδιό της. Έτσι, τον Μάιο υπέγραψε με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Giving Pledge, υποσχόμενη να δώσει πάνω από το ήμισυ της περιουσίας της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Δεν σκοπεύω να καθυστερήσω», υποσχέθηκε. «Και θα συνεχίσω μέχρι να δοθούν όλα τα χρήματα».

Όσον αφορά το διαζύγιο, δικηγόρος της θα είναι ο Ted Billbe με έδρα την Ουάσινγκτον, ενώ η Sherri Anderson με έδρα το Σιάτλ θα εκπροσωπήσει νομικά τον Jeff Bezos. Κανείς από τους δύο δεν δέχτηκε να κάνει σχόλια. Ακόμη κι αν οι υπόλοιπες λεπτομέρειες μείνουν κρυφές, η υπόθεση παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος των συζητήσεων μεταξύ των δικηγόρων διαζυγίου.

«Όλοι στη δουλειά μου ρωτούν γι’ αυτό», αναφέρει ο Walzer.

Σχετικα αρθρα

Ρυθμίσεις με «κούρεμα» και σε κόκκινα στεγαστικά δάνεια προωθούν οι τράπεζες

admin

Fed:«Σημαντικές» οικονομικές ευπάθειες από την πανδημία

admin

Για ποιο λόγο γίνεται πραγματικά ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας

admin

Η JP Morgan… δεξί χέρι της ελληνικής κυβέρνησης

admin

ΕΚΤ: Στα 14,4 δισ. € οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών

admin

Τι περιμένει την Ιταλία μετά την παραίτηση Ρέντσι

admin

BlackRock – Πώς η κρίση σφυρηλάτησε έναν κολοσσό 6,3 τρισ. δολαρίων

admin

Η επιστροφή του δολαρίου

admin

H ελίτ της Ευρώπης και η ουσιαστική στήριξη του ευρώ…

admin

Φωτιά παίρνουν τα ακίνητα στη Γερμανία

admin

DW: Γερμανική βοήθεια στην Τουρκία;

admin

Πέντε παράγοντες που ταρακούνησαν τις παγκόσμιες αγορές το 2015

admin

Με οριακές απώλειες 0,26% το Χ.Α.

admin

Τα “success stories” υπάρχουν ακόμα και μέσω οικονομικής κρίσης

admin

Οι μεταρρυθμιστές της ευρωζώνης φέρονται λες κι η κρίση δεν έγινε ποτέ

admin

Μην ξεγράφετε την Angela Merkel

admin

#DigitalSolidarityGR : ‘Απαντες πλην… Vodafone

admin

Η ασθένεια της μόνιμης ανεργίας στην Ευρώπη διαδίδεται

admin