Image default
Τράπεζες

DB: Υψηλότερες τιμές στόχοι για Πειραιώς και Alpha Bank

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της Εθνικής Τράπεζας σε «hold» από «buy» και αύξηση της τιμής-στόχου τόσο της ΕΤΕ, στα 2,30 ευρώ ανά μετοχή από 2,10 ευρώ προηγουμένως, όσο και της Alpha Bank (2 ευρώ από 1,90 ευρώ) και της Τράπεζας Πειραιώς (2,70 ευρώ από 1,50 ευρώ), προχώρησε η Deutsche Bank, ενώ για τη Eurobank δίνει σύσταση «hold», με τιμή-στόχο το 0,80 ευρώ ανά μετοχή.

Για την υποβάθμισης της Εθνικής, σημειώνει πως βλέπει περιορισμένη προοπτική ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ διατηρεί η σύσταση «buy» για την Αlpha Βank, καθώς θεωρεί πως ο υψηλότερος σε σχέση με τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες σχετικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας και τα ισχυρά προ προβλέψεων έσοδα δίνουν στην τράπεζα τις περισσότερες επιλογές  για μείωση των NPEs.

Αναφερόμενη στα NPEs, η Deutsche Bank θεωρεί πως οι στόχοι μείωσής τους για φέτος είναι επιτεύξιμοι, όμως θεωρεί πως οι στόχοι του 2021 είναι πιο δύσκολοι, καθώς οι πωλήσεις μεγάλων χαρτοφυλακίων θα είναι οπισθοβαρείς (back-loaded). Ωστόσο, η ανάκαμψη των τιμών στα ακίνητα θα στηρίξει τη διάθεση μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων με εγγυήσεις ακινήτων. Η Deutsche Bank αναμένει η Eurobank να επιτύχει τον στόχο της για ποσοστό χαμηλότερο του 10%, χάρη στις δύο σχεδιαζόμενες τιτλοποιήσεις. Αναμένει οι άλλες τρεις συστημικές τράπεζες να μην επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει για το 2021. Πέραν των πωλήσεων μεγάλων χαρτοφυλακίων, η Deutsche Bank θεωρεί πως είναι κρίσιμης σημασίας η οργανική μείωση των NPEs και αναμένει πως οι τράπεζες θα αρχίσουν να στρέφουν όλο και περισσότερο την προσοχή τους προς αυτή τη στρατηγική για τα NPEs.

Χαρακτηρίζει «κλειδί» τα κεφάλαια για τις επιλογές μείωσης των NPEs, αναμένοντας πως οι τράπεζες που θα χρησιμοποιήσουν τυποποιημένα μοντέλα, θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια που κατανέμονται στα NPEs  τα επόμενα τρίμηνα. Η Αlpha Βank και η Πειραιώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περίπου 2 δισ. ευρώ από τα κεφάλαια είτε για να επιταχύνουν την πώληση assets μέσω υψηλότερων προβλέψεων είτε για να ενισχύσουν τα κεφάλαια.

Εξάλλου, σε προ προβλέψεων επίπεδο, η Deutsche Bank θεωρεί πως τα καθαρά έσοδα από τόκους θα παραμείνουν υπό πίεση, καθώς αναμένεται συνεχιζόμενη απομόχλευση του χαρτοφυλακίου δανείων, σε συνδυασμό με ένα δυσκολότερο σενάριο επιτοκίων. Αναμένει πως θα υπάρξει κάποια αύξηση στα τέλη λόγω της βελτίωσης του επιπέδου δραστηριότητας και των υψηλότερων καθαρών τραπεζικών χρεώσεων. Ωστόσο, αυτό παραμένει χαμηλότερο του guidance των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών. Από την άλλη πλευρά, η Deutsche Bank εκτιμά πως θα καρποφορήσουν οι πρωτοβουλίες για εξοικονόμηση κόστους, αντισταθμίζοντας τους «αντίθετους άνεμους» σε επίπεδο προ προβλέψεων κερδών, ιδιαίτερα το 2021. Προβλέπει πως η Αlpha Βank θα καταγράψει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των προ προβλέψεων κερδών (περίπου 8% το 2021) και η Τράπεζα Πειραιώς τον χαμηλότερο (περίπου 2,5%).

Σχετικα αρθρα

Με τον… αραμπά οι εγκρίσεις προστασίας πρώτης κατοικίας

admin

Πληρωμές εγγυήσεων προς τις τράπεζες ετοιμάζει το δημόσιο

admin

Η νέα διοικητική ομάδα της Alpha Bank-Αποχωρεί ο Γ. Αρώνης

admin

Η ΕΚΤ εξετάζει να ανοίξει έρευνα σε βάρος της Deutsche Bank

admin

Σε μαζική υποβάθμιση των προοπτικών για τις ιταλικές τράπεζες προχωρά η Moody’s

admin

HSBC: Αγοράστε ελληνικές τράπεζες

admin

Γιατί οι τράπεζες… διώχνουν τις καταθέσεις!

admin

Κεντρική Τράπεζα Ιρλανδίας: Πρόστιμο €1,6 εκατ. στη JP Morgan

admin

Μόλις 36 ρυθμίσεις πρώτης κατοικίας σε 22 εβδομάδες

admin

Οι έξι παρατηρήσεις της ΕΚΤ για το σχέδιο Ηρακλής

admin

UniCredit: Ζημιές 2,7 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο – Διπλάσιες απώλειες από τις εκτιμήσεις

admin

Κεντρική τράπεζα Ελβετίας: Αναγκαιότητα τα αρνητικά επιτόκια

admin

Η Κριστίν Λαγκάρντ προσπαθεί να μάθει γερμανικά

admin

Eurobank FPS: Βλέπει αγορά 50 δισ. για τα «κόκκινα» δάνεια

admin

Οι αλλαγές στο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας

admin

Eurobank: Θετικά σινιάλα για την ιδιωτική κατανάλωση το 2020

admin

Attica Bank: Νέοι λογαριασμοί ταμιευτηρίου και νέα πράσινα καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια

admin

ΤτΕ: Μειώθηκαν τα επιτόκια στα νέα δάνεια τον Μάιο

admin