Image default
Πρώτο Θέμα

Bloomberg: Aνεμος ελπίδας στο ελληνικό χρηματιστήριο ενόψει των εκλογών

Bloomberg: Aνεμος ελπίδας στο ελληνικό χρηματιστήριο ενόψει των εκλογώνΗ εκλογή μιας φιλικής για τις επιχειρήσεις κυβέρνησης στις εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στο ράλι των μετοχών και των κρατικών ομολόγων, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, σχολιάζει το Βloomberg αποτυπώνοντας το κλίμα αισιοδοξίας στο χρηματιστήριο.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν πέσει σε νέα ιστορικά χαμηλά και το χρηματιστήριο έχει καταγράψει κέρδη άνω του 40% φέτος, η καλύτερη απόδοση παγκοσμίως. Και μολονότι οι προκλήσεις του χρέους είναι απίθανο να εξαφανιστούν σύντομα, διαχειριστές κεφαλαίων αναμένουν ότι ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον. «“Η ελπίδα είναι ότι η νέα κυβέρνηση θα καταστήσει την Ελλάδα πιο ελκυστική για επενδύσεις”, σχολίασε στο πρακτορείο ο Δημήτρης Δαρδάνης, επικεφαλής του Τμήματος Θεσμικών Επενδυτών στην Πειραιώς Χρηματιστηριακή. «Το αν θα συνεχιστεί το ράλι στο χρηματιστήριο θα εξαρτηθεί από το πόσο ισχυρή πλειοψηφία θα μπορέσει να εξασφαλίσει η Νέα Δημοκρατία”».

Όπως επισημαίνει το άρθρο, παρά την αισιοδοξία στο χρηματιστήριο, η νέα κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις καθώς η Ελλάδα παραμένει η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος στην Ευρώπη και ο επικεφαλής του ΕΜΣ προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι η χώρα κινδυνεύει να χάσει τους στόχους του προϋπολογισμού. Οι ελληνικές τράπεζες σηκώνουν το μεγαλύτερο αναλογικά φορτίο κόκκινων δανείων στην Ευρώπη συνεπεία μιας κρίσης που άφησε τη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στη Γηραιά Ήπειρο. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Δαρδάνη οι μετοχές λιανικής και τραπεζών βρίσκονται στο επίκεντρο καθώς οι επενδυτές αναμένουν επενδύσεις. «Διαχειριστές κεφαλαίων ανά την υφήλιο στρέφονται σε πιο ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις αναζητώντας υψηλότερες αποδόσεις καθώς οι κεντρικές τράπεζες έστειλαν τον περασμένο μήνα το μήνυμα ότι είναι ανοικτές στην υιοθέτηση μέτρων τόνωσης της οικονομίας και χαμηλότερων επιτοκίων. Την ίδια ώρα ο βασικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών εμφανίζει κέρδη 17πλάσια. «”Τα ελληνικά στοιχεία ενεργητικού κινδύνου έχουν παραβλεφθεί τα τελευταία χρόνια. Οι εκλογές μπορεί να δράσουν καταλυτικά για την περαιτέρω τόνωση του ενδιαφέροντος γι’ αυτά», σχολίασε ο Γιώργος Λαγαριάς, επικεφαλής οικονομολόγος της Mazars Financial Planning Ltd.(…) “Οι επενδυτές αντιλαμβάνονται ότι ετοιμαζόμαστε να δούμε μια μεγάλη αλλαγή στην πολιτική με μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας”, είπε στο πρακτορείο ο Τόμαζ Μαλβάτζι της Helm Investment Partners της Νέας Υόρκης. “Οι ελληνικές μετοχές έχουν ακόμη πολύ δρόμο για να προχωρήσουν σε πολλαπλάσια επέκταση, αλλά -κι αυτό είναι το σημαντικότερο- στην αύξηση των κερδών».

Σχετικα αρθρα

Η Μέρκελ αντιμέτωπη με επανάσταση στο κόμμα της για την προσφυγική κρίση

admin

Handelsblatt: Η Αθήνα σχεδιάζει επιστροφή στην αγορά ομολόγων

admin

Η άλλη κρίση…

admin

Η Ιταλία είναι το επόμενο μεγάλο πρόβλημα της Ευρωζώνης

admin

Νέα κατάρρευση για την τουρκική λίρα

admin

Οι Γερμανοί τορπιλίζουν την ελάφρυνση χρέους!

admin

Το χρήμα χάνει πλέον κάθε έννοια νοήματος

admin

ΕΚΤ: Σε επαγρύπνηση για νέα μέτρα

admin

Μέσα στον Δεκέμβριο θα κλείσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα…

admin

Ζυμώσεις για χρονική μετάθεση του Brexit

admin

Οι Ευρωπαίοι αδιαφορούν για τις ευρωεκλογές

admin

BofA:Θετική εξέλιξη οι εκλογές

admin

Τουρκία, το προβληματικό παιδί του ΝΑΤΟ

admin

Πορτογαλία: Ο Δούρειος Ίππος των Κινέζων;

admin

Αποκέντρωση ή αποσύνθεση

admin

Μειωμένος κατά 42,7% ο αριθμός των πτωχεύσεων το 2015

admin

Η Ευρώπη χρειάζεται νέους κανόνες για μια νέα αγορά εργασίας

admin

Ο ρόλος του ευέλικτου ωραρίου στις επιλογές καριέρας

admin