Image default
Αγορές

Στάση αναμονής στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ηπιες κινήσεις σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση για τις θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ίσως δώσουν ένδειξη για το αν η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Ιουλίου.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει ίδια πτώση. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ ενισχύεται 0,1%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ βρίσκεται οριακά υψηλότερα.

Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο μηνών κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια.

Στο επίκεντρο και οι γεωπολιτικές εξελίξεις. Το βρετανικό ναυτικό και οι αρχές επιβολής του νόμου στο Γιβραλτάρ έθεσαν υπό κράτηση δεξαμενόπλοιο, χθες, καθώς υπήρξαν υποψίες ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία, παραβιάζοντας τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κίνηση έγινε κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών προς τη Βρετανία, όπως δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Στο μέτωπο των μάκρο, βουτιά έκαναν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Μάιο. Τα συμβόλαια για made in Germany προϊόντα κινήθηκαν αρνητικά κατά 2,2% σε σύγκριση με τον Απρίλιο. Ερευνα του - εκτιμούσε ότι θα υποχωρήσουν κατά 0,1%.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος τόνισε χθες πως όλες οι επιλογές παραμένουν ανοικτές ως προς τη χάραξη νομισματικής πολιτικής για να αντιμετωπιστεί η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη, αλλά και για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει οριστεί όσον αφορά τον πληθωρισμό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ισπανικό δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό RNE, ο ντε Γκίντος επισήμανε ότι αυτό ενδέχεται να συμπεριλαμβάνει αποφάσεις για τον χρόνο που θα επιλεγεί για μια δυνητική αύξηση των επιτοκίων, ή για ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ επισήμανε ότι ενδέχεται να μη ληφθούν αποφάσεις στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή εντός Ιουλίου.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,2% στα 56,64 δολάρια/βαρέλι, ενώ το brent με μικρότερη πτώση, διαμορφώνεται στα $63,15.

Σχετικα αρθρα

Αρνητικό παραμένει το κλίμα στις ευρωαγορές

admin

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

admin

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο Λονδίνο

admin

Wall Street: Απώλειες μετά την ανακοίνωση για τα επιδόματα ανεργίας

admin

Στο 1,39% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

admin

Νέες απώλειες στη Wall Street μετά τα στοιχεία για ανεργία

admin

Σε υψηλό μίας εβδομάδας τα ευρωπαϊκά yields

admin

Κυριαρχία αγοραστών για δεύτερη συνεχή ημέρα στις ασιατικές αγορές

admin

Τέταρτη μέρα απωλειών στις ευρωαγορές

admin

Οι ανησυχίες για τον κορωνοϊό ρίχνουν τη Wall Street

admin

Οριακή πτώση στις ευρωαγορές

admin

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού

admin

Βαριές απώλειες στη Wall Street μετά τον Τραμπ

admin

Πιέσεις λόγω Χονγκ Κονγκ στις ασιατικές αγορές

admin

Σε πτωτική τροχιά το χρηματιστήριο του Λονδίνου

admin

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων συνεχίζεται η συνεδρίαση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Κέρδη στη Wall Street κόντρα στην απασχόληση

admin

Τρίτη ημέρα απωλειών για τη Wall Street

admin