Image default
Πρώτο Θέμα

XA:Νευρικότητα και διακυμάνσεις

xaaaaaΜε μικρή άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά καθώς οι πωλήσεις που εκδηλώθηκαν προς το τέλος των συναλλαγών με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές, περιόρισαν τα σημαντικά αρχικά κέρδη.

Δύο πρόσωπα είχε σήμερα το ΧΑ: Το θετικό του, από την έναρξη έως τις 15:00 περίπου και το αρνητικό του μέχρι το τέλος. Στο πρώτο μισό, η αγορά έφτασε έως και το 1,68%, με τους συμμετέχοντες να κινούνται επιλεκτικά καθώς όπως όλα έδειχναν η αντίδραση που άρχισε χτες θα συνεχιζόταν και σήμερα. Όμως λίγο πριν τις 15:00 η αγορά άρχισε να χάνει έδαφος ραγδαία, φτάνοντας μάλιστα έως και το -0,50%, με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει εκείνη την ώρα πτώση 3,71%.

Μέχρι τη λήξη οι συναλλαγές εντάθηκαν, με τους long να προσπαθούν να υψώσουν άμυνες έναντι της επιτάχυνσης των πωλήσεων, αφού απειλούσαν για ακόμη μία φορά τις 860 μονάδες του Γενικού Δείκτη. Αν και δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το ΧΑ στα ενδοσυνεδριακά του υψηλά, εντούτοις οι αγορές τους, ειδικά σε δεικτοβαρείς τίτλους, κατάφεραν να ανακόψουν το αρνητικό πρόσημο της αγοράς.

Βέβαια, αυτό που προβληματίζει όχι μόνο σήμερα, αλλά και από την αρχή της εβδομάδας, είναι η σφοδρότητα των πωλητών, οι οποίοι ήδη προκάλεσαν ένα διήμερο sell off τόσο στον κλάδο όσο και στην αγορά. Και μετά από ένα “διάλειμμα” στη χθεσινή συνεδρίαση, σήμερα επανέρχονται, προκαλώντας αναταράξεις.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 863,33 μονάδες, σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,20%.Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 876,02 μονάδες ( 1,68%).Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 61,762 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 29.781.419 μετοχές.Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,14%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,15%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ( 6,53%), της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ( 3,00%) της Jumbo ( 2,98%) και του ΟΛΠ ( 2,23%).Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (-3,78%),της Alpha Bank (-2,58%) και του ΟΠΑΠ (-1,75%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Πρώτων Υλών ( 4,71%) και των Προσωπικών Προϊόντων ( 2,88%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (-1,94%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,21%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 5.056.563 και 3.910.760 μετοχές, αντιστοίχως.Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 8,869 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 6,489 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 75 μετοχές, 44 πτωτικά και 26 παρέμειναν σταθερές.Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Τζιρακιάν 29,63% και Forthnet 17,54%.Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΕΛΓΕΚΑ -8,21% και Ειδησεοφωνική -8,12%.

Σχετικα αρθρα

Ολα τα τελευταία ενδεχόμενα…

admin

Χρηματιστήριο: Βουτιά 4% για τις τράπεζες

admin

Πώς η Πτολεμαΐδα επηρεάζει τα νησιά Φίτζι

admin

10 λόγοι για να μην επενδύσετε στην IPO της Saudi Aramco

admin

Προ των πυλών νομισματικών τυφώνας;

admin

Όλο το παρασκήνιο για το ναυάγιο και το δίλημμα για το Κυπριακό

admin

Νέες απώλειες στο Χ.Α. (-1,08%), με τις τράπεζες στο -4,85%

admin

ΔΝΤ:Νέα μέτρα και πιθανώς νέο μνημόνιο 100 δισ. €

admin

Οι ρυθμιστές της ευρωζώνης πιέζουν για αυστηρότερους κανόνες για τα κόκκινα δάνεια

admin

Το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα κλείνει, ωστόσο η σωτηρία της Ελλάδας δεν έχει ολοκληρωθεί

admin

Ζημιογόνο το καθαρό αποτέλεσμα των πετρελαιοειδών

admin

Πώς το Netflix άλλαξε τις ισορροπίες σε Hollywood και βιομηχανία των media τη δεκαετία του 2010

admin

Πως θα γίνει η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

admin

Δάνειο με το ζόρι για να μείνει η τρόικα!

admin

Μαρκ Κάρνεϊ: η ΕΕ έχει περισσότερα να χάσει από ένα σκληρό Brexit

admin

Νταρβάς (Bruegel): Μάχη για το θεαθήναι η διελκυστίνδα με τους θεσμούς

admin

Οι ξένοι «ψήφισαν» ελληνικές τράπεζες!

admin

Η Ευρώπη περιμένει άλλο ένα εκατομμύριο προσφύγων φέτος σύμφωνα με τον ΟΗΕ

admin