Image default
Πρώτο Θέμα

XA:Νευρικότητα και διακυμάνσεις

xaaaaaΜε μικρή άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά καθώς οι πωλήσεις που εκδηλώθηκαν προς το τέλος των συναλλαγών με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές, περιόρισαν τα σημαντικά αρχικά κέρδη.

Δύο πρόσωπα είχε σήμερα το ΧΑ: Το θετικό του, από την έναρξη έως τις 15:00 περίπου και το αρνητικό του μέχρι το τέλος. Στο πρώτο μισό, η αγορά έφτασε έως και το 1,68%, με τους συμμετέχοντες να κινούνται επιλεκτικά καθώς όπως όλα έδειχναν η αντίδραση που άρχισε χτες θα συνεχιζόταν και σήμερα. Όμως λίγο πριν τις 15:00 η αγορά άρχισε να χάνει έδαφος ραγδαία, φτάνοντας μάλιστα έως και το -0,50%, με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει εκείνη την ώρα πτώση 3,71%.

Μέχρι τη λήξη οι συναλλαγές εντάθηκαν, με τους long να προσπαθούν να υψώσουν άμυνες έναντι της επιτάχυνσης των πωλήσεων, αφού απειλούσαν για ακόμη μία φορά τις 860 μονάδες του Γενικού Δείκτη. Αν και δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το ΧΑ στα ενδοσυνεδριακά του υψηλά, εντούτοις οι αγορές τους, ειδικά σε δεικτοβαρείς τίτλους, κατάφεραν να ανακόψουν το αρνητικό πρόσημο της αγοράς.

Βέβαια, αυτό που προβληματίζει όχι μόνο σήμερα, αλλά και από την αρχή της εβδομάδας, είναι η σφοδρότητα των πωλητών, οι οποίοι ήδη προκάλεσαν ένα διήμερο sell off τόσο στον κλάδο όσο και στην αγορά. Και μετά από ένα “διάλειμμα” στη χθεσινή συνεδρίαση, σήμερα επανέρχονται, προκαλώντας αναταράξεις.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 863,33 μονάδες, σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,20%.Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 876,02 μονάδες ( 1,68%).Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 61,762 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 29.781.419 μετοχές.Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,14%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,15%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ( 6,53%), της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ( 3,00%) της Jumbo ( 2,98%) και του ΟΛΠ ( 2,23%).Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (-3,78%),της Alpha Bank (-2,58%) και του ΟΠΑΠ (-1,75%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Πρώτων Υλών ( 4,71%) και των Προσωπικών Προϊόντων ( 2,88%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (-1,94%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,21%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 5.056.563 και 3.910.760 μετοχές, αντιστοίχως.Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 8,869 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 6,489 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 75 μετοχές, 44 πτωτικά και 26 παρέμειναν σταθερές.Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Τζιρακιάν 29,63% και Forthnet 17,54%.Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΕΛΓΕΚΑ -8,21% και Ειδησεοφωνική -8,12%.

Σχετικα αρθρα

Η ευρωζώνη εγκρίνει τη δόση μετά την απόσυρση του νομοσχεδίου

admin

Η Αργεντινή στο ΔΝΤ, ακολουθεί η Τουρκία;

admin

Άρωμα Ελλάδας κρύβεται πίσω από μια start up που συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο του Forbes

admin

Η συμφωνία με το SPD επαναφέρει τη Μέρκελ στη θέση του οδηγού

admin

DW: Τι απέμεινε από τα “κίτρινα γιλέκα”;

admin

Απολύτως ανυπόστατα τα σενάρια για λήψη πρόσθετων μέτρων για το 2018

admin

Οι αφίξεις των μεταναστών πέφτουν κατακόρυφα μετά την ευρωπαϊκή συμφωνία

admin

Όχι, η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη να διαλυθεί

admin

Επιχειρήσεις: Ή άρθρο 99 ή συμφωνίες με distress funds

admin

H διπλή επέτειος της Μπούντεσταγκ

admin

DW: ΗΠΑ και Β. Κορέα μπλοφάρουν

admin

Πολύ σκληρό για να πεθάνει το παραδοσιακό τραπεζικό υποκατάστημα

admin

Μια ακόμη πολύ καλή συνεδρίαση, παρά την Coca Cola-Άνοδος 1,57% στις τράπεζες …

admin

Η άνοδος και η πτώση της Hertz…

admin

Η Ευρώπη είναι πολύ εκτεθειμένη στην Ιταλία…

admin

Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερο επιμερισμό κινδύνων αλλά και λιγότερους κινδύνους

admin

Ψηφίζουν μετοχές οι διεθνείς διαχειριστές

admin

Tι αναμένουμε από το Νταβός;

admin