Image default
Τράπεζες

Μεγάλου: Προχωράμε δυναμικά στην εξυγίανση του ισολογισμού

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει τη δημοσίευση της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Δραστηριοτήτων της για το 2018, έκθεση στην οποία παρατίθενται οι κύριες δραστηριότητες του Ομίλου για το έτος 2018, οι Αρχές Εταιρικής Υπευθυνότητας που υιοθετεί η Τράπεζα, οι δράσεις και πρωτοβουλίες τις οποίες ανέλαβε το 2018, καθώς και οι μελλοντικοί της στόχοι σύμφωνα με τα πρότυπα του Global Reporting Initiative (GRI). To GRI ορίζει ένα κατανοητό πλαίσιο αρχών που διευκολύνουν τη δημοσιοποίηση και την επικοινωνία των θεμάτων βιώσιμης ανάπτυξης τόσο για την Τράπεζα όσο και για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η Έκθεση ελέγχθηκε και διασφαλίσθηκε από ανεξάρτητο τρίτο φορέα, γεγονός που καταδεικνύει τη δέσμευση του Ομίλου στη διαφάνεια και εναρμόνιση με διεθνώς αναγνωρισμένες βέλτιστες πρακτικές.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου δήλωσε: «Ο ρόλος του χρηματοπιστωτικού τομέα στη διαμόρφωση του αύριο για τις οικονομίες και τις κοινωνίες είναι κομβικός. Τα δύο τρίτα της παγκόσμιας χρηματοδότησης προέρχονται από τις τράπεζες, επομένως οι τράπεζες καλούνται να διοχετεύσουν τη χρηματοδότηση αυτή προς μια αειφόρο και διατηρήσιμη ανάπτυξη, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή. Όλοι εμείς στην Tράπεζα Πειραιώς καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες, ώστε η Τράπεζα να ανταποκριθεί επάξια στις προκλήσεις της παρούσας συγκυρίας και εργαζόμαστε για μια βιώσιμη οικονομία, για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις μελλοντικές γενεές».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου ανέφερε σχετικά: «Η Tράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού της σχεδιασμού, επικεντρώνεται σε όλες τις δυνατότητες και ευκαιρίες για ανάκαμψη της οικονομίας.

Οι κύριοι στόχοι μας για το 2019 είναι: α) η ενίσχυση των πηγών εσόδων και η λειτουργική αποτελεσματικότητα για τη δημιουργία διατηρήσιμης κερδοφορίας, β) η βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού μέσω της συνεπούς εκτέλεσης του πλάνου μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων με ορίζοντα τους στόχους του 2021, γ) η περαιτέρω ενίσχυση των κεφαλαιακών μας αποθεμάτων, και δ) η στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας.

Παραμένουμε εστιασμένοι στην εφαρμογή του σχεδίου μας, ανταποκρινόμενοι στις δεσμεύσεις και τους επιχειρησιακούς μας στόχους, ενώ ταυτόχρονα προχωράμε δυναμικά την εξυγίανση του ισολογισμού μας. Για το 2019, εργαζόμαστε για κερδοφόρο αποτέλεσμα και απόδοση για τους μετόχους μας».

Η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Δραστηριοτήτων είναι διαθέσιμη στην παρακάτω διεύθυνση της εταιρικής ιστοσελίδας.

Σχετικα αρθρα

Ολο το πρόγραμμα εθελούσιας της Πειραιώς

admin

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Αδύνατη εκ του νόμου η πώληση των κόκκινων δανείων στους δανειολήπτες

admin

Στην Copernicus το 75% της εταιρείας διαχείρισης δανείων της A&M στην Ελλάδα

admin

Tech Companies Like Facebook and Twitter Are Drawing Lines. It’ll Be Messy

admin

Λαγκάρντ: Χρειάζεται νέο μείγμα ευρωπαϊκών πολιτικών

admin

Στο Ταμείο Υποδομών συμμετέχουν η ΕΤΕπ και οι ελληνικές τράπεζες

admin

JP Morgan: Πολλά υποσχόμενος ο Ηρακλής για τις τράπεζες

admin

Τι ανακάλυψε η BofA στην επίσκεψη στην Αθήνα

admin

Οι αλλαγές στο νόμο για προστασία πρώτης κατοικίας

admin

Νέα μείωση στα επιτόκια καταθέσεων και δανείων

admin

Συμπράξεις συνεταιριστικών τραπεζών στις τιτλοποιήσεις βλέπει η Τρ. Ηπείρου

admin

Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από JP Morgan

admin

Τα top picks της Euroxx στις ελληνικές τράπεζες

admin

Εθνική: Στα πολιτικά δικαστήρια η τελική κρίση για ΛΕΠΕΤΕ

admin

Τι ζητούν οι τράπεζες για την ασυλία στελεχών

admin

Διάκριση για Τράπεζα Πειραιώς στα Effie Awards Europe

admin

Γ. Στουρνάρας: Ο Ηρακλής καλύπτει μόνο το 40% των NPEs

admin

Στη Λάρισα το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

admin