Image default
Τράπεζες

Πειραιώς: Λύσεις «one stop shop» στην αγορά ακινήτων

Στη σημασία του real estate ως μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, στις προοπτικές του κλάδου καθώς και στις δυνατότητες της Πειραιώς Real Estate, ως διαχειριστή του μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου ακινήτων στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate κ. Γεώργιος Ι. Κορμάς, ως κεντρικός ομιλητής στο δεύτερο Athens International Ιnvestment Synergies & Joint Ventures Forum που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνο-Ελβετικού Επιμελητηρίου.

Στην εκδήλωση μετείχαν ως ομιλητές πρέσβεις επτά χωρών με εξωστρεφή επενδυτικό προσανατολισμό, εκπρόσωποι μεγάλων επαγγελματικών συνδέσμων και φορείς, μεταξύ των οποίων ΤΑΙΠΕΔ, OΛΘ, HELEXPO και Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο. Χαιρετισμό απηύθυναν ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Ν. Μελετίου και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ελβετικού Επιμελητηρίου κ. Ν. Σαμαράς.

Ο κ. Κορμάς έκανε μια σύντομη παρουσίαση των βασικών δραστηριοτήτων και των παρεχόμενων υπηρεσιών της Πειραιώς Real Estate της οποίας ηγείται, αναφέροντας ότι είναι σε θέση με αξιοπιστία να ανταποκριθεί στις ιδιαιτερότητες του ελληνικού real estate, οι οποίες αφορούν κατά κύριο λόγο χρονοβόρες διαδικασίες και γραφειοκρατία.

Τόνισε επίσης ότι η Τράπεζα Πειραιώς, ο μεγαλύτερος τραπεζικός Όμιλος της χώρας, μέσω του Group Real Estate και της ολιστικής προσέγγισης που έχει υιοθετήσει, λειτουργώντας με διαφάνεια και αξιοπιστία, μπορεί να αναδειχθεί ως ο καλύτερος «τοπικός συνεργάτης» σε διεθνείς επενδυτές που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην ελληνική αγορά του real estate. Παρέχει δε, τη δυνατότητα λύσεων «one stop shop» σε σχέση με το ακίνητο και τον συνολικό κύκλο ζωής του, έχοντας ολοκληρωμένη οπτική της αγοράς μέσω της έμπειρης και εξειδικευμένης ομάδας στελεχών που διαθέτει και της ενεργής διαχείρισης ακίνητης περιουσίας που εφαρμόζει.

Ο κ. Κορμάς, στη συνέχεια, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις και προκλήσεις του real estate καθώς και τις προοπτικές της εγχώριας αγοράς, στην οποία καταγράφονται ευνοϊκές συνθήκες λόγω της πολιτικής σταθερότητας και των προοπτικών οικονομικής ανάκαμψης, στοιχεία που τοποθετούν τη χώρα στον χάρτη επιλογών των διεθνών επενδυτών.

Τέλος, επισήμανε ότι παρά τις θετικές προοπτικές, η εγχώρια ζήτηση δεν έχει ανακάμψει, με αποτέλεσμα την εξάρτηση της αγοράς ακινήτων από την εντυπωσιακή εισροή κεφαλαίων που προέρχεται από επενδυτές του εξωτερικού.

Σχετικα αρθρα

Pantelakis: Η επόμενη μέρα για τις τράπεζες

admin

Ερντογάν: Θα συζητήσω την υπόθεση της Halkbank με τον Τραμπ

admin

Γ. Στουρνάρας: Ο Ηρακλής καλύπτει μόνο το 40% των NPEs

admin

Μπενουά Κερέ: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αναλάβει δράση

admin

Ικανοποίηση ΤΧΣ για τις αλλαγές στο Δ.Σ. της Εθνικής

admin

«Κόκκινα» δάνεια 400 εκατ. ευρώ στην Κύπρο απέκτησε η B2Holding

admin

Σουηδία: Φόρος στις τράπεζες για τη χρηματοδότηση της άμυνας

admin

Πιο αισιόδοξη η ΕΚΤ στην τελευταία συνεδρίαση

admin

Η Eurobank «Καλύτερη Τράπεζα Private Banking» σε Ελλάδα και Κύπρο

admin

Εθνική: Στα πολιτικά δικαστήρια η τελική κρίση για ΛΕΠΕΤΕ

admin

Αμετάβλητα τα επιτόκια καταθέσεων και δανείων τον Ιανουάριο

admin

Με κλιμακωτό επιτόκιο το σχέδιο ΤΧΣ για τις τράπεζες

admin

DG Comp και SSM τοποθετούνται για το σχέδιο Ηρακλής

admin

Με τον… αραμπά οι εγκρίσεις προστασίας πρώτης κατοικίας

admin

Πώς βλέπει τώρα τις ελληνικές τράπεζες η Moody’s

admin

Αναστασάτος (Eurobank): Κρίσιμη η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων

admin

JP Morgan: Η Εθνική επιταχύνει την εκκαθάριση των NPEs

admin

Πειραιώς: Κέρδη προ φόρων 146 εκατ. ευρώ

admin