Image default
Τράπεζες

Πειραιώς: Λύσεις «one stop shop» στην αγορά ακινήτων

Στη σημασία του real estate ως μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, στις προοπτικές του κλάδου καθώς και στις δυνατότητες της Πειραιώς Real Estate, ως διαχειριστή του μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου ακινήτων στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate κ. Γεώργιος Ι. Κορμάς, ως κεντρικός ομιλητής στο δεύτερο Athens International Ιnvestment Synergies & Joint Ventures Forum που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνο-Ελβετικού Επιμελητηρίου.

Στην εκδήλωση μετείχαν ως ομιλητές πρέσβεις επτά χωρών με εξωστρεφή επενδυτικό προσανατολισμό, εκπρόσωποι μεγάλων επαγγελματικών συνδέσμων και φορείς, μεταξύ των οποίων ΤΑΙΠΕΔ, OΛΘ, HELEXPO και Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο. Χαιρετισμό απηύθυναν ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Ν. Μελετίου και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ελβετικού Επιμελητηρίου κ. Ν. Σαμαράς.

Ο κ. Κορμάς έκανε μια σύντομη παρουσίαση των βασικών δραστηριοτήτων και των παρεχόμενων υπηρεσιών της Πειραιώς Real Estate της οποίας ηγείται, αναφέροντας ότι είναι σε θέση με αξιοπιστία να ανταποκριθεί στις ιδιαιτερότητες του ελληνικού real estate, οι οποίες αφορούν κατά κύριο λόγο χρονοβόρες διαδικασίες και γραφειοκρατία.

Τόνισε επίσης ότι η Τράπεζα Πειραιώς, ο μεγαλύτερος τραπεζικός Όμιλος της χώρας, μέσω του Group Real Estate και της ολιστικής προσέγγισης που έχει υιοθετήσει, λειτουργώντας με διαφάνεια και αξιοπιστία, μπορεί να αναδειχθεί ως ο καλύτερος «τοπικός συνεργάτης» σε διεθνείς επενδυτές που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην ελληνική αγορά του real estate. Παρέχει δε, τη δυνατότητα λύσεων «one stop shop» σε σχέση με το ακίνητο και τον συνολικό κύκλο ζωής του, έχοντας ολοκληρωμένη οπτική της αγοράς μέσω της έμπειρης και εξειδικευμένης ομάδας στελεχών που διαθέτει και της ενεργής διαχείρισης ακίνητης περιουσίας που εφαρμόζει.

Ο κ. Κορμάς, στη συνέχεια, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις και προκλήσεις του real estate καθώς και τις προοπτικές της εγχώριας αγοράς, στην οποία καταγράφονται ευνοϊκές συνθήκες λόγω της πολιτικής σταθερότητας και των προοπτικών οικονομικής ανάκαμψης, στοιχεία που τοποθετούν τη χώρα στον χάρτη επιλογών των διεθνών επενδυτών.

Τέλος, επισήμανε ότι παρά τις θετικές προοπτικές, η εγχώρια ζήτηση δεν έχει ανακάμψει, με αποτέλεσμα την εξάρτηση της αγοράς ακινήτων από την εντυπωσιακή εισροή κεφαλαίων που προέρχεται από επενδυτές του εξωτερικού.

Σχετικα αρθρα

Αθώος ο Σταύρος Ψυχάρης και τα 10 στελέχη της Alpha Bank για τα δάνεια στον ΔΟΛ

admin

Ηρακλής: Ομόλογα ειδικού σκοπού αντάλλαγμα για το zero risk

admin

Αλήθειες και ψέματα για τις τραπεζικές χρεώσεις

admin

Σταϊκούρας: Εντονο το ενδιαφέρον τραπεζών και επενδυτών για τον Ηρακλή

admin

Ταχύτερη ανάκαμψη εργασιών βλέπουν οι τραπεζίτες

admin

Goldman Sachs: Εσοδα υψηλότερα από τις προσδοκίες το Q4

admin

«Κλειδί» για τις συνεταιριστικές τράπεζες η διαχείριση των NPLs

admin

Δάνεια 20,1 δισ. στις εταιρείες διαχείρισης NPEs

admin

Στο μικροσκόπιο Σταϊκούρα οι ρυθμίσεις κόκκινων δανείων

admin

Τρ. Κύπρου: Προς αρνητικά επιτόκια καταθέσεων

admin

Alpha Bank: Συμφωνία με Centerbridge για αγορά του 60% της Cepal

admin

Τρια καμπανάκια από ΤτΕ για τα κόκκινα δάνεια

admin

Eurobank: Ξεκινά η διαδικασία απόσχισης του τραπεζικού κλάδου

admin

Ελληνική: Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση της Συνεργατικής Τράπεζας

admin

Καραβίας: Οι τράπεζες θα φέρουν την ανάπτυξη που χρειάζεται η οικονομία

admin

Alpha: Στη doValue κυπριακά NPEs 3,2 δισ. μαζί με 150 υπαλλήλους

admin

Στις 24 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση της Eurobank

admin

Αναστασάτος (Eurobank): Κρίσιμη η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων

admin