Image default
Τράπεζες

Πειραιώς: Λύσεις «one stop shop» στην αγορά ακινήτων

Στη σημασία του real estate ως μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, στις προοπτικές του κλάδου καθώς και στις δυνατότητες της Πειραιώς Real Estate, ως διαχειριστή του μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου ακινήτων στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate κ. Γεώργιος Ι. Κορμάς, ως κεντρικός ομιλητής στο δεύτερο Athens International Ιnvestment Synergies & Joint Ventures Forum που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνο-Ελβετικού Επιμελητηρίου.

Στην εκδήλωση μετείχαν ως ομιλητές πρέσβεις επτά χωρών με εξωστρεφή επενδυτικό προσανατολισμό, εκπρόσωποι μεγάλων επαγγελματικών συνδέσμων και φορείς, μεταξύ των οποίων ΤΑΙΠΕΔ, OΛΘ, HELEXPO και Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο. Χαιρετισμό απηύθυναν ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Ν. Μελετίου και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ελβετικού Επιμελητηρίου κ. Ν. Σαμαράς.

Ο κ. Κορμάς έκανε μια σύντομη παρουσίαση των βασικών δραστηριοτήτων και των παρεχόμενων υπηρεσιών της Πειραιώς Real Estate της οποίας ηγείται, αναφέροντας ότι είναι σε θέση με αξιοπιστία να ανταποκριθεί στις ιδιαιτερότητες του ελληνικού real estate, οι οποίες αφορούν κατά κύριο λόγο χρονοβόρες διαδικασίες και γραφειοκρατία.

Τόνισε επίσης ότι η Τράπεζα Πειραιώς, ο μεγαλύτερος τραπεζικός Όμιλος της χώρας, μέσω του Group Real Estate και της ολιστικής προσέγγισης που έχει υιοθετήσει, λειτουργώντας με διαφάνεια και αξιοπιστία, μπορεί να αναδειχθεί ως ο καλύτερος «τοπικός συνεργάτης» σε διεθνείς επενδυτές που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην ελληνική αγορά του real estate. Παρέχει δε, τη δυνατότητα λύσεων «one stop shop» σε σχέση με το ακίνητο και τον συνολικό κύκλο ζωής του, έχοντας ολοκληρωμένη οπτική της αγοράς μέσω της έμπειρης και εξειδικευμένης ομάδας στελεχών που διαθέτει και της ενεργής διαχείρισης ακίνητης περιουσίας που εφαρμόζει.

Ο κ. Κορμάς, στη συνέχεια, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις και προκλήσεις του real estate καθώς και τις προοπτικές της εγχώριας αγοράς, στην οποία καταγράφονται ευνοϊκές συνθήκες λόγω της πολιτικής σταθερότητας και των προοπτικών οικονομικής ανάκαμψης, στοιχεία που τοποθετούν τη χώρα στον χάρτη επιλογών των διεθνών επενδυτών.

Τέλος, επισήμανε ότι παρά τις θετικές προοπτικές, η εγχώρια ζήτηση δεν έχει ανακάμψει, με αποτέλεσμα την εξάρτηση της αγοράς ακινήτων από την εντυπωσιακή εισροή κεφαλαίων που προέρχεται από επενδυτές του εξωτερικού.

Σχετικα αρθρα

Τι αλλάζει για τις τραπεζικές μετοχές ο «Ηρακλής»

admin

«Κλειδί» για τις συνεταιριστικές τράπεζες η διαχείριση των NPLs

admin

Κέρδη 14,9 εκατ. για την Ελληνική Τράπεζα στο α’ τρίμηνο

admin

Ερχονται 20.000 διαταγές πληρωμής για δάνεια 1ης κατοικίας

admin

Τράπεζες:Μονόδρομος η επιβολή των χρεώσεων

admin

Τρ. Κύπρου: Προς αρνητικά επιτόκια καταθέσεων

admin

Moody’s: Πιστωτικά θετικό το ομόλογο Tier II της Πειραιώς

admin

ΗΠΑ: Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η μείωση επιτοκίων από τη Fed

admin

Αλλαγή σελίδας για την Alpha Bank

admin

Καμπανάκι ΤτΕ για την κερδοφορία των τραπεζών

admin

«Μάχη» τραπεζών για τα μεγάλα δάνεια

admin

Μυλωνάς: Δημιουργούνται συνθήκες για μεγάλη αύξηση επενδύσεων

admin

Alpha Bank: Μειώνει τα NPEs κατά 12 δισ. με 2 δισ. κόστος

admin

Alpha Bank: Σήμερα οι μη δεσμευτικές για NPEs 1,8 δισ. ευρώ

admin

Ολι Ρεν: Η ΕΚΤ πρέπει να πολεμήσει τον χαμηλό πληθωρισμό

admin

Τι συζήτησε η Πειραιώς με τους επενδυτές στο Λονδίνο

admin

Ηρακλής: Κρατικές εγγυήσεις ως 2,7 δισ. ανά τράπεζα

admin

Ερχονται συγχωνεύσεις στις εταιρείες διαχείρισης NPEs

admin