Image default
Τράπεζες

Την αποχώρηση του CEO της ανακοίνωσε η HSBC

Πτώση μεγαλύτερη του 1% κατέγραφαν στις συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ οι μετοχές της HSBC, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης σε όρους assets, μετά την ανακοίνωση-έκπληξη περί αποχώρησης του διευθύνοντος συμβούλου της, John Flint.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο πρόεδρος της τράπεζας, Mark Tucker, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «Στο αυξανόμενα περίπλοκο και δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί η τράπεζα, το ΔΣ πιστεύει πως χρειάζεται μια αλλαγή για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να αιχμαλωτίσουμε τις πολύ σημαντικές ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας».

Ο κ. Tucker είπε πως η HSBC δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον διορισμό νέου CEO, όμως η αναζήτηση θα μπορούσε να πάρει 6 με 12 μήνες. Μέχρι τότε, προσωρινός CEO θα είναι ο Noel Quinn, επικεφαλής της μονάδας παγκόσμιας εμπορικής τραπεζικής.

Ο κ. Flint ανέλαβε καθήκοντα CEO στην HSBC τον Φεβρουάριο του 2018. Είχε παρουσιάσει σχέδια για επενδύσεις ύψους 15-17 δισ. δολαρίων σε διάστημα τριετίας σε τομείς όπως η τεχνολογία, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρήσει υπό έλεγχο τα κόστη.

Η τράπεζα, ταυτόχρονα με την αποχώρηση του Flint, ανακοίνωσε και τα αποτελέσματά της για το α’ εξάμηνο του 2019.

Τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 15,8% σε ετήσια βάση, στα 12,4 δισ. δολάρια, ενώ ο κύκλος εργασιών ήταν 7,6% υψηλότερος στα 29,3 δισ. δολάρια. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο διαμορφώθηκε στο 1,61%, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 0,42 δολάρια από 0,36 δολάρια πέρυσι.

Εν τω μεταξύ,  σύμφωνα με την Wall Street Journal, η HSBC Holdings σχεδιάζει να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας και να επιβραδύνει τις δαπάνες για επενδύσεις, μετά την αποπομπή-έκπληξη του διευθύνοντος συμβούλου της, John Flint.

Σύμφωνα με τραπεζικό στέλεχος που επικαλείται η Wall Street Journal, έως και το 2% των υπαλλήλων της τράπεζας, που αριθμούν 237.685, θα μπορούσαν να χάσουν τη δουλειά τους, με την τράπεζα να σημειώνει την επιδείνωση των προοπτικών για την παγκόσμια οικονομία στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το β’ τρίμηνο.

Ο οικονομικός διευθυντής, Ewen Stevenson, σε συνέντευξή του, είπε πω οι περικοπές θέσεων εργασίας, που θα στοχεύουν σε ανώτατα στελέχη, θα εξοικονομήσουν έως και 4% από τα κόστη μισθοδοσίας της HSBC και θα προέλθουν από ένα μείγμα απολύσεων και παραιτήσεων.

Σχετικα αρθρα

Ποιες χρεώσεις καταργεί η Alpha Bank

admin

Μυλωνάς: Θα προχωρήσει γρηγορότερα η μείωση των NPEs

admin

Ευρωζώνη: Μείωση της ζήτησης επιχειρηματικών δανείων το Q4 του 2019

admin

Alpha Bank: Η μείωση των πλεονασμάτων θα φέρει «ενάρετο κύκλο»

admin

ΤτΕ: Αυξήθηκε η ζήτηση για τραπεζικά δάνεια το β’ τρίμηνο

admin

Ξεκινά το «στεκάρισμα» εκκρεμών υποθέσεων για ένταξη στον ν. Κατσέλη

admin

Creta Farms: Οι μνηστήρες, η ρευστότητα και το χρονοδιάγραμμα

admin

Τράπεζες: Δύο μέτρα και δύο σταθμά στα επιχειρηματικά δάνεια

admin

Με ποιες αλλαγές πάει… Βρυξέλλες ο Ηρακλής

admin

Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη-τραπεζιτών

admin

Goldman Sachs: Μικρό πλήγμα στην παγκόσμια ανάπτυξη από τον κορωνοϊό

admin

Στην Ουάσιγκτον παρουσιάζεται το σχέδιο “Ηρακλής” για τη μείωση των NPLs

admin

Bank of America: Πτώση 4% στα κέρδη το τελευταίο τρίμηνο του 2019

admin

Νέο αίτημα των τραπεζών για τα δάνεια που έχουν κρατική εγγύηση

admin

UBS: «Τσεκούρι» 500 θέσεων εργασίας στη μονάδα ιδιωτικής τραπεζικής

admin

Στις «ελληνικές καλένδες» το σχέδιο της ΤτΕ

admin

Γ. Στουρνάρας: Ο Ηρακλής καλύπτει μόνο το 40% των NPEs

admin

Τρ. Κύπρου: Προς αρνητικά επιτόκια καταθέσεων

admin