Image default
Επιχειρήσεις

Εξαγορά από την PZ Cussons παζαρεύει ο Σαράντης στην Πολωνία

Προχωρημένες επαφές για την εξαγορά της δραστηριότητας της PZ Cussons στην Πολωνία, πραγματοποιεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, ο όμιλος Σαράντης.

Παρά το γεγονός του ότι ο ελληνοβρετανικών συμφερόντων όμιλος είναι γνωστός στην Ελλάδα, για την ενασχόληση του με το τομέα των τροφίμων και ειδικότερα τη θυγατρική του Mινέρβα Ελαιουργική (από την οποία ως γνωστόν βρίσκεται επίσης σε φάση αποεπένδυσης) εν τούτοις η δραστηριότητα του στο τομέα προϊόντων προσωπικής υγιεινής μετρά περισσότερο από 70 χρόνια και περιλαμβάνει γνωστά σήματα όπως Imperial Leather και Carex.

H πολωνική θυγατρική της PZ Cussons παράγει και κατέχει τα σήματα Luksja, Original Source, Carex αλλά και το Morning Fresh στον τομέα των απορρυπαντικών οικιακής χρήσης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ελληνοβρετανικός όμιλος έχει λάβει την απόφαση αποεπένδυσης από τη χώρα, αλλά και από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, καθώς διενεργεί αντίστοιχες κινήσεις στη Νιγηρία για την εκεί μονάδα, που διατηρεί από 1948.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η PZ Cussons προωθεί διαδικασίες πώλησης της θυγατρικής στην Πολωνία, όπου (κατ’ αναλογία με τη διαδικασία που ακολουθεί και στην Ελλάδα για τη Μινέρβα), έχει καταλήξει σε προχωρημένες επαφές με τον όμιλο Σαράντη.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολωνία αποτελεί την μεγαλύτερη από άποψη κύκλου εργασιών αγορά του ομίλου Σαράντη, ανάμεσα στις 12 αγορές της ΝΑ Ευρώπης όπου διαθέτει πολύχρονη παρουσία και δίκτυο θυγατρικών. Το 2018 εισέφερε το 16,92% του κύκλου εργασιών, ενώ αθροίζοντας και στις πωλήσεις της μονάδας Polipak (5,41% του ενοποιημένου τζίρου), η βαρύτητα της για τον ελληνικό όμιλο αυξάνει.

Σημειώνεται επίσης πως παρά την πρόσφατη ενίσχυση του ελληνικού ομίλου στην αγορά καλλυντικών επιλεκτικής διανομής με την απόκτηση των αρωματικών προϊόντων της Coty, αλλά και την ενίσχυση πωλήσεων του τομέα, εν τούτοις ο κύριος όγκος εργασιών προέρχεται από τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα στους κλάδους προσωπικής φροντίδας και οικιακής χρήσης, καθώς καλύπτουν το 75% του ενοποιημένου τζίρου το ομίλου.

Η στρατηγική του ομίλου Σαράντη σε μεγάλο βαθμό έχει εξάλλου βασιστεί στην απόκτηση σημάτων και μεριδίων αγοράς -με πιο πρόσφατη αυτή της Ergopack στην Ουκρανία την οποία ήδη αναπτύσσει- αξιοποιώντας τις υφιστάμενες δομές για την προώθηση και ανάδειξη των brands.

Σχετικα αρθρα

Η cosmoONE στους 10 καλύτερους Procurement Solution Providers της Ευρώπης

admin

Υπηρεσίες logistics αυτοκινήτων από τη GEFCO Ελλάδας

admin

Τι απαντά η Εθνική Ασφαλιστική για τις διώξεις στελεχών της

admin

Δυο νέα καταστήματα ετοιμάζει η Nespresso Hellas

admin

Σταθερά τα οικονομικά μεγέθη Lavipharm το α’ εξάμηνο

admin

Ανακοινώθηκε η συμφωνία Pasal-Sterner Stenhus

admin

Επ. Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στην εξαγορά της Opel Ελλάς από τον Γ. Συγγελίδη

admin

Απώλειες πωλήσεων σε όγκο και αξία για τη ΦΑΓΕ

admin

ΔΕΗ: Στα σκαριά νέοι διακανονισμοί για τα χρέη

admin

Τρεις βραβεύσεις για τα προϊόντα της ΔΕΛΤΑ στα Healthy Diet Awards 2020

admin

Εβροφάρμα: Στις 5 Σεπτεμβρίου η τακτική Γενική Συνέλευση

admin

Η Praktiker Hellas συμμετέχει στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατων

admin

Eurobank: Κληρώνει τη Δευτέρα για το mega deal

admin

Ν. Παππάς: Σκάνδαλο μια πιθανή πώληση των ΕΛΠΕ από τη ΝΔ

admin

Διάκριση για Μινεττα Ασφαλιστική στα European Business Awards

admin

Ο Α. Τσουχνικάς νέος Business Development Manager της Wärtsilä Energy Business

admin

ΕΨΑ-Λουξ: Σε προφανή κατάσταση πανικού η Coca Cola

admin

Η PayPal λανσάρει την υπηρεσία Money Pools στην Ελλάδα

admin