Image default
Επιχειρήσεις

Με 10% στην Senfluga (ΔΕΣΦΑ) ο όμιλος Κοπελούζου

Τις πληροφορίες ότι εισέρχεται ως μέτοχος στην εταιρεία που ελέγχει το 66% του ΔΕΣΦΑ επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ο όμιλος Κοπελούζου. Μετά από συμφωνία με τρεις εταιρείες που ελέγχουν την Senfluga αποκτά το 10%.

Η ανακοίνωση:

Η εταιρεία DAMCO ENERGY S.A. (“DAMCO”) του Ομίλου Κοπελούζου ως Αγοραστής και οι Snam S.P.A (“Snam”), Enagas International S.L.U (“Enagas”) και Fluxys S.A (“Fluxys”) ως Πωλητές υπέγραψαν Συμφωνία Εξαγοράς ποσοστού 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Senfluga Energy Infrastructure Holdings S.A. (SENFLUGA). Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής.

Η SENFLUGA έχει εξαγοράσει μετά από διεθνή διαγωνισμό ποσοστό 66% του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου της Ελλάδας (ΔΕΣΦΑ).Η επένδυση εκ μέρους της DAMCO είναι το αποτέλεσμα ενός μακρύ και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των δύο μερών και έχει δομηθεί σύμφωνα με τους ίδιους όρους και συνθήκες με την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ από την SENFLUGA και σε συμμόρφωση με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο.

Οι μέτοχοι της SENFLUGA είναι τρεις πολύ σημαντικοί Ευρωπαίοι Διαχειριστές Συστημάτων Φυσικού Αερίου και συγκεκριμένα η ιταλική εταιρεία Snam, η ισπανική Enagas και η βελγική Fluxys, οι οποίοι είναι επίσης μέτοχοι της εταιρείας Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑP).

Ο Όμιλος Κοπελούζου είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα με ιδιαίτερη δραστηριότητα στον τομέα της Ενέργειας, στον οποίο δραστηριοποιείται από το 1975.

Με την επένδυση αυτή, ο Όμιλος Κοπελούζου αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στον αναβαθμισμένο ενεργειακό ρόλο της χώρας, δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες και οι ελληνικοί Όμιλοι επενδύουν στην Ελλάδα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρήστος Δ. Κοπελούζος δήλωσε σχετικά: “Οι Έλληνες γνωρίζουμε καλύτερα από όλους την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές της Ελλάδας και οφείλουμε να αποτελέσουμε πυξίδα για την έλευση ξένων επενδυτών στη χώρα μας. Ο Όμιλός μας συνεχίζει να επενδύει σημαντικά ποσά στην Ελλάδα αλλά θεωρούμε σημαντικότερο ότι μας εμπιστεύονται και συνεργάζονται μαζί μας μεγάλες διεθνείς εταιρείες, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό τις άμεσες ξένες επενδύσεις που τόσο χρειάζεται η χώρα.”

Ο Πρόεδρος της SENFLUGA Federico Ermoli δήλωσε: “Η επένδυση από έναν διακεκριμένο Ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο όπως ο Όμιλος Κοπελούζου ενδυναμώνει την παρουσία της SENFLUGA στην Ελλάδα και αποδεικνύει την δέσμευσή μας να αναπτύξουμε περαιτέρω τον ΔΕΣΦΑ και να τον καταστήσουμε την κορυφαία εταιρεία υποδομών φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου προς όφελος τόσο της εταιρείας όσο και της Ελλάδας συνολικότερα”.

Υπ. Ενέργειας: Υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημειώνει ότι η επένδυση του Ομίλου Κοπελούζου στον ΔΕΣΦΑ υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων επενδυτών στην ελληνική οικονομία. Και εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι όλοι οι μεγάλοι ελληνικοί όμιλοι στην ενέργεια θα κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η εμπιστοσύνη των Ελλήνων επενδυτών στην ελληνική οικονομία είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την προσέλκυση και ξένων επενδύσεων στη χώρα. Ελληνικές και ξένες επενδύσεις θα συμβάλουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ισχυρή ανάπτυξη και νέες δουλειές».

Σχετικα αρθρα

Διεθνής διάκριση για το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

admin

Στις «Most Admired Companies» του Fortune η Μέλισσα Κίκιζας

admin

Επιταχύνει η ΔΕΠΑ τους ρυθμούς στα διεθνή έργα

admin

Mohegan: Το Ελληνικό θα γυρίσει σελίδα για την Ελλάδα

admin

Μοτοδυναμική: Αυξημένα τα λειτουργικά κέρδη στο 9μηνο

admin

Αύξηση εσόδων 5% το τρίτο τρίμηνο για τη Wind

admin

Στρατηγική συνεργασία της SPAR Hellas με τη Βερούκας

admin

Εγκρίθηκε με… περικοπές το master plan της Cosco για τον ΟΛΠ

admin

«Τρέχει» διαδικασία για την πώληση της Praxia

admin

Open Day από Emirates στην Ελλάδα

admin

Famar: Το «δακτυλίδι» στην Elements Capital

admin

Συνάντηση της EURAPCO για την Υγεία στα κεντρικά γραφεία της Interamerican

admin

Εννέα ενδιαφερόμενοι για το ΣΔΙΤ ευρυζωνικών δικτύων

admin

Τι απαντά ο Κ. Δομαζάκης για την μήνυση της Creta Farms

admin

OΠΑΠ Champions: Πρώτος χρόνος επιτυχιών για έντεκα νέους αθλητές

admin

Από 2 Οκτωβρίου χωρίς το 12ο τοκομερίδιο οι ομολογίες της Housemarket

admin

Επένδυση €750 χιλ. στη Youth Lab ΑΕ από την Elikonos SCA SICAR

admin

Briq: Πως θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια από την ΑΜΚ

admin