Image default
Επιχειρήσεις

Creta Farms: Ανέκτησε σήματα και πατέντες

Με βάση τα συμφωνηθέντα εξελίσσεται, προς το παρόν, η υλοποίηση του MoU, το οποίο υπέγραψαν οι πιστώτριες τράπεζες της Creta Farm, οι μεγαλομέτοχοι- εγγυητές των δανείων καθώς και η διοίκησή της.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, έχει, ήδη, διενεργηθεί η μεταβίβαση σημάτων και ευρεσιτεχνιών, που χρησιμοποιεί ο όμιλος, από εταιρείες συμφερόντων (Novaplot) των Εμμ. και Κων/νου Δομαζάκη στην Creta. Farm, ενώ οι τράπεζες επανέφεραν τα όρια προεξόφλησης απαιτήσεων από εκχωρούμενα τιμολόγια (factoring) στα προ κλιμάκωσης κρίσης επίπεδα.

Εντός των προσεχών ημερών, αναμένεται η ΕΥ να αποστείλει σε όσους επενδυτές υπέγραψαν συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs) ένα σύντομο πληροφοριακό δελτίο (teaser) με τα βασικά νούμερα της αλλαντοβιομηχανίας και το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού ανεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, αρχικό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από 10 επενδυτές ή σχήματα. Αμέσως μετά την αποστολή του teaser θα ανοίξει το Virtual Data Room και οι επενδυτές θα αποκτήσουν μια πρώτη εικόνα για την κρητική αλλαντοβιομηχανία.

Ο προτιμητέος επενδυτής θα αναλάβει την Creta Farm, βάζοντας στην υφιστάμενη ή σε νέα νομική μορφή «φρέσκο» χρήμα, μετά από συμφωνία με τους πιστωτές για ρύθμιση των απαιτήσεών τους.

Παρ ότι οι τράπεζες ήραν τα «πέναλτι», που επέβαλαν στις συμβάσεις εκχώρησης εμπορικών απαιτήσεων, η κρητική αλλαντοβιομηχανία συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα ρευστότητας, ως αποτέλεσμα κυρίως της απαίτησης των προμηθευτών να προπληρώνονται τις παραγγελίες, υπό το φόβο πιθανού «κουρέματος» απαιτήσεων.

Με δεδομένο ότι οι πιστώτριες τράπεζες δεν φαίνονται διατεθειμένες να ανοίξουν νέες γραμμές πίστωσης, ικανοποιώντας, έστω εν μέρει, το αίτημα της αλλαντοβιομηχανίας για βραχυχρόνια χρηματοδότηση της τάξης των 3 εκατ. ευρώ, είναι αρκετά πιθανό η εταιρεία να δουλέψει, με τον υφιστάμενο -χαμηλό- βαθμό απασχόλησης της παραγωγικής της δυναμικότητας, ως την επίτευξη συμφωνίας με τον στρατηγικό επενδυτή.

Σημειώνεται ότι η Creta Farm, λόγω των ευνοϊκών όρων της περσινής αναδιάρθρωσης δανείων, δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες, αλλά βαρύνεται από υψηλό σε σχέση με τα περσινά EBITDA δανεισμό (σ.σ. ο καθαρός δανεισμός αντιστοιχούσε σε περίπου 10 φορές τα EBITDA χρήσης 2018).

Ληξιπρόθεσμες οφειλές έχει έναντι του ΕΦΚΑ, ενώ όπως προαναφέρθηκε είναι σημαντικό το ύψος των εμπορικών της υποχρεώσεων.

Σχετικα αρθρα

Αυτές είναι οι 20 εταιρείες που προτιμούν οι Millennials – Η λίστα για το 2021

admin

Αποκαλυπτική έρευνα για την Microsoft: Τι απάντησαν 132.0000 εργαζόμενοι

admin

Ανδριόπουλος (Dimand): «Στρατηγική η απόφασή μας να ασχολούμαστε με αστικές αναπλάσεις»

admin

Agrino: Βραβεύτηκε για την Κοινωνική της Ευθύνη

admin

S&P: Υποβάθμισε την Ελλάκτωρ σε CCC+ με αρνητικό outlook

admin

Ελλάκτωρ: Υποβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας από την Standard and Poor’s

admin

Ελλάκτωρ: Υποβάθμιση πιστοληπτικής αξιολόγησης από την Standard and Poor’s

admin

Polestar 0 project: Το πρώτο ουδέτερο κλιματικά αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο μέχρι το 2030

admin

AS Company: Μείωση πωλήσεων και κερδοφορίας το 2020

admin

Premia: Ανασυγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ – Το νέο μέλος

admin

Alpha Bank: Καταχωρίστηκε στο ΓΕΜΗ η νέα τραπεζική εταιρεία

admin

Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Τεστ κοπώσεως

admin