Image default
Επιχειρήσεις

Creta Farms: Ανέκτησε σήματα και πατέντες

Με βάση τα συμφωνηθέντα εξελίσσεται, προς το παρόν, η υλοποίηση του MoU, το οποίο υπέγραψαν οι πιστώτριες τράπεζες της Creta Farm, οι μεγαλομέτοχοι- εγγυητές των δανείων καθώς και η διοίκησή της.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, έχει, ήδη, διενεργηθεί η μεταβίβαση σημάτων και ευρεσιτεχνιών, που χρησιμοποιεί ο όμιλος, από εταιρείες συμφερόντων (Novaplot) των Εμμ. και Κων/νου Δομαζάκη στην Creta. Farm, ενώ οι τράπεζες επανέφεραν τα όρια προεξόφλησης απαιτήσεων από εκχωρούμενα τιμολόγια (factoring) στα προ κλιμάκωσης κρίσης επίπεδα.

Εντός των προσεχών ημερών, αναμένεται η ΕΥ να αποστείλει σε όσους επενδυτές υπέγραψαν συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs) ένα σύντομο πληροφοριακό δελτίο (teaser) με τα βασικά νούμερα της αλλαντοβιομηχανίας και το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού ανεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, αρχικό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από 10 επενδυτές ή σχήματα. Αμέσως μετά την αποστολή του teaser θα ανοίξει το Virtual Data Room και οι επενδυτές θα αποκτήσουν μια πρώτη εικόνα για την κρητική αλλαντοβιομηχανία.

Ο προτιμητέος επενδυτής θα αναλάβει την Creta Farm, βάζοντας στην υφιστάμενη ή σε νέα νομική μορφή «φρέσκο» χρήμα, μετά από συμφωνία με τους πιστωτές για ρύθμιση των απαιτήσεών τους.

Παρ ότι οι τράπεζες ήραν τα «πέναλτι», που επέβαλαν στις συμβάσεις εκχώρησης εμπορικών απαιτήσεων, η κρητική αλλαντοβιομηχανία συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα ρευστότητας, ως αποτέλεσμα κυρίως της απαίτησης των προμηθευτών να προπληρώνονται τις παραγγελίες, υπό το φόβο πιθανού «κουρέματος» απαιτήσεων.

Με δεδομένο ότι οι πιστώτριες τράπεζες δεν φαίνονται διατεθειμένες να ανοίξουν νέες γραμμές πίστωσης, ικανοποιώντας, έστω εν μέρει, το αίτημα της αλλαντοβιομηχανίας για βραχυχρόνια χρηματοδότηση της τάξης των 3 εκατ. ευρώ, είναι αρκετά πιθανό η εταιρεία να δουλέψει, με τον υφιστάμενο -χαμηλό- βαθμό απασχόλησης της παραγωγικής της δυναμικότητας, ως την επίτευξη συμφωνίας με τον στρατηγικό επενδυτή.

Σημειώνεται ότι η Creta Farm, λόγω των ευνοϊκών όρων της περσινής αναδιάρθρωσης δανείων, δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες, αλλά βαρύνεται από υψηλό σε σχέση με τα περσινά EBITDA δανεισμό (σ.σ. ο καθαρός δανεισμός αντιστοιχούσε σε περίπου 10 φορές τα EBITDA χρήσης 2018).

Ληξιπρόθεσμες οφειλές έχει έναντι του ΕΦΚΑ, ενώ όπως προαναφέρθηκε είναι σημαντικό το ύψος των εμπορικών της υποχρεώσεων.

Σχετικα αρθρα

Συναντήσεις με τα δίκτυα συνεργατών από την Eurolife ERB

admin

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από την Εθνική Τράπεζα

admin

BriQ Properties: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

admin

Αλουμύλ: Επιμήκυνση δανείων σε 10ετή ορίζοντα

admin

Προσφορά πακέτου καρδιολογικών εξετάσεων από το Ιατρικό Αθηνών

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΤΟΕ με τη Νέα Δημοκρατία

admin

Πιο ακριβά κατά 20-25% τα ναυτιλιακά καύσιμα από το 2020

admin

Ιταλία: Πακέτο στήριξης 750 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις προωθεί η Ρώμη

admin

Υπογραφή Ακτωρ στη «Χρυσή Γραμμή» του Μετρό της Ντόχα

admin

Δεύτερος γύρος για την πώληση της Wind Hellas

admin

INTERAMERICAN: Ενισχύει το ΕΣΥ με 7 κλίνες ΜΕΘ και 5 φορητούς υπερηχοτομογράφους

admin

CNL Capital: Ξεκινά εκ νέου τις αγορές ιδίων μετοχών

admin

Nέα εμπλοκή στη συμφωνία ΣΙΔΜΑ-Μπήτρου

admin

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα της COSCO SHIPPING χρηματοδοτεί δράσεις του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα

admin

Πάνω από 107.000 οι νεκροί από την πανδημία του κορονοϊού σε όλον τον κόσμο

admin

ΔΕΗ: Κληρώνει στις 30 Αυγούστου για τις αυξήσεις στα τιμολόγια

admin

Βέλγιο: Μαζικά διαγνωστικά τεστ στους οίκους ευγηρίας

admin

Δρομέας: Νέα σύμβαση 15 εκατ. ευρώ με τον Γερμανικό Στρατό

admin