Image default
Επιχειρήσεις

Creta Farms: Ανέκτησε σήματα και πατέντες

Με βάση τα συμφωνηθέντα εξελίσσεται, προς το παρόν, η υλοποίηση του MoU, το οποίο υπέγραψαν οι πιστώτριες τράπεζες της Creta Farm, οι μεγαλομέτοχοι- εγγυητές των δανείων καθώς και η διοίκησή της.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, έχει, ήδη, διενεργηθεί η μεταβίβαση σημάτων και ευρεσιτεχνιών, που χρησιμοποιεί ο όμιλος, από εταιρείες συμφερόντων (Novaplot) των Εμμ. και Κων/νου Δομαζάκη στην Creta. Farm, ενώ οι τράπεζες επανέφεραν τα όρια προεξόφλησης απαιτήσεων από εκχωρούμενα τιμολόγια (factoring) στα προ κλιμάκωσης κρίσης επίπεδα.

Εντός των προσεχών ημερών, αναμένεται η ΕΥ να αποστείλει σε όσους επενδυτές υπέγραψαν συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs) ένα σύντομο πληροφοριακό δελτίο (teaser) με τα βασικά νούμερα της αλλαντοβιομηχανίας και το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού ανεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, αρχικό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από 10 επενδυτές ή σχήματα. Αμέσως μετά την αποστολή του teaser θα ανοίξει το Virtual Data Room και οι επενδυτές θα αποκτήσουν μια πρώτη εικόνα για την κρητική αλλαντοβιομηχανία.

Ο προτιμητέος επενδυτής θα αναλάβει την Creta Farm, βάζοντας στην υφιστάμενη ή σε νέα νομική μορφή «φρέσκο» χρήμα, μετά από συμφωνία με τους πιστωτές για ρύθμιση των απαιτήσεών τους.

Παρ ότι οι τράπεζες ήραν τα «πέναλτι», που επέβαλαν στις συμβάσεις εκχώρησης εμπορικών απαιτήσεων, η κρητική αλλαντοβιομηχανία συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα ρευστότητας, ως αποτέλεσμα κυρίως της απαίτησης των προμηθευτών να προπληρώνονται τις παραγγελίες, υπό το φόβο πιθανού «κουρέματος» απαιτήσεων.

Με δεδομένο ότι οι πιστώτριες τράπεζες δεν φαίνονται διατεθειμένες να ανοίξουν νέες γραμμές πίστωσης, ικανοποιώντας, έστω εν μέρει, το αίτημα της αλλαντοβιομηχανίας για βραχυχρόνια χρηματοδότηση της τάξης των 3 εκατ. ευρώ, είναι αρκετά πιθανό η εταιρεία να δουλέψει, με τον υφιστάμενο -χαμηλό- βαθμό απασχόλησης της παραγωγικής της δυναμικότητας, ως την επίτευξη συμφωνίας με τον στρατηγικό επενδυτή.

Σημειώνεται ότι η Creta Farm, λόγω των ευνοϊκών όρων της περσινής αναδιάρθρωσης δανείων, δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες, αλλά βαρύνεται από υψηλό σε σχέση με τα περσινά EBITDA δανεισμό (σ.σ. ο καθαρός δανεισμός αντιστοιχούσε σε περίπου 10 φορές τα EBITDA χρήσης 2018).

Ληξιπρόθεσμες οφειλές έχει έναντι του ΕΦΚΑ, ενώ όπως προαναφέρθηκε είναι σημαντικό το ύψος των εμπορικών της υποχρεώσεων.

Σχετικα αρθρα

MYTILINEOS: Συνεργασία με τον οργανισμό The Tipping Point

admin

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης από τη JTI

admin

Στη Notos Com οι μάρκες Shiseido και Dolce & Gabbana

admin

Creta Farms: Νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής προσφορών

admin

Νέες επενδύσεις άνω των 250 εκατ. στις ΑΠΕ από την Τέρνα Ενεργειακή

admin

Medicon Hellas: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2020

admin

Andromeda: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά Νηρέα και Σελόντα

admin

Πώς η «καθολική υπηρεσία» ρεύματος γίνεται σωσίβιο μπαταχτσήδων

admin

Η Grecotel στο 3ο Συνέδριο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Economist

admin

Συνεργασία κυβέρνησης-Cisco για κέντρο καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη

admin

Τι συμβαίνει με τις συζητήσεις Eurobank-Pimco

admin

Audiovisual: Εισέρχεται στο Internet of Things μέσω της Globalsat

admin

Quest: Στις 15/10 η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου €0,14

admin

Επίθεση Χαλυβουργικής στο «περιβάλλον» του Κ. Αγγελόπουλου

admin

Ευ. Μυτιληναίος: Ολη μου τη ζωή δουλεύω, δεν ξέρω κάτι άλλο…

admin

Το κομμάτι που… λείπει από το παζλ των μέτρων για ΔΕΗ

admin

Στρατηγική συνεργασία της SPAR Hellas με τη Βερούκας

admin

Alpha Trust: Χωρίς δικαίωμα για την επιστροφή κεφαλαίου από 31/12

admin