Image default
Επιχειρήσεις

Frigoglass: Κέρδη 10,8 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο

Ισχυρές επιδόσεις εμφάνισε το β’ τρίμηνο/α’ εξάμηνο η Frigoglass, καταγράφοντας διψήφια αύξηση των πωλήσεων και του περιθωρίου EBITDA. 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν το β’ τρίμηνο στα 8,775 εκατ. ευρώ και στα 10,806 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο, από ζημιές 836 χιλ. ευρώ και 4,506 εκατ. ευρώ αντίστοιχα πέρυσι. 

Οι πωλήσεις το β’ τρίμηνο κατέγραψαν άνοδο 14,2% στα 162,697 εκατ. ευρώ και στο α’ εξάμηνο 16,2% στα 288,262 εκατ. ευρώ. 

Ο κύριος Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:

“Πετύχαμε άλλο ένα τρίμηνο καλών αποτελεσμάτων με διψήφια αύξηση των πωλήσεων και βελτίωση του συγκρίσιμου περιθωρίουEBITDA, παράλληλα με τη δημιουργία ισχυρών ελεύθερων ταμειακών ροών. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν τη σταθερή μας προσήλωση στην υλοποίηση της εμπορικής μας πολιτικής για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας με τους οποίους έχουμε στρατηγική συνεργασία, καθώς και των πρωτοβουλιών μείωσης του λειτουργικού κόστους. 

Με βάση την μέχρι σήμερα επίδοση μας, αναμένουμε για δεύτερο συνεχόμενο έτος, από την ολοκλήρωση της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης, αύξηση των πωλήσεων και διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους, ενισχυμένο επίσης από την εξοικονόμηση κόστους που σχετίζεται με τη βελτίωση του παραγωγικού μας ιστού.”

Επιχειρηματική Προοπτική

Οπως αναφέρει η Frigoglass στην ανακοίνωσή της, “Είμαστε ικανοποιημένοι από την επίδοση μας μέχρι σήμερα, η οποία αντικατοπτρίζει τα σχέδιά μας. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν την προσήλωσή μας στην αύξηση των πωλήσεων και του EBITDA, παράλληλα με τη βελτίωση του αντίστοιχου περιθωρίου και τη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών. Διανύοντας ήδη το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αναμένουμε να μετριαστεί ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων, ένδειξη της επιτάχυνσης των κεφαλαιακών δαπανών των πελατών μας για επαγγελματικά ψυγεία και της μεταφοράς μέρους αυτών στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Σε αυτό το πλαίσιο, επιβεβαιώνουμε τις προσδοκίες μας για αύξηση των πωλήσεων και βελτίωση του συγκρίσιμου περιθωρίου κέρδους για το σύνολο του έτους.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ενδυνάμωση της σχέσης με τους βασικούς πελάτες και την επέκταση της πελατειακής μας βάσης, καθώς και στην περαιτέρω εξοικονόμηση κόστους με στόχο τη διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους το 2019. Η διακοπή λειτουργίας της μονάδας στην Κάτω Αχαΐα θα συμβάλλει επίσης στην αύξηση του περιθωρίου μέσω της μείωσης του λειτουργικού κόστους, καθώς και της καλύτερης αξιοποίησης της παραγωγικής ικανότητας του Ομίλου.

Για να εξασφαλίσουμε τη μελλοντική μας ανάπτυξη, εστιάζουμε στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος προμήθειας υλικών για την ανακατασκευή του κλιβάνου στο εργοστάσιο Beta Glass Guinea στη Νιγηρία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται διακοπή λειτουργίας το πρώτο τρίμηνο του 2020 και επαναλειτουργία του κλιβάνου μέσα στο δεύτερο τρίμηνο.

Τέλος, η εκτίμησή μας για το ύψος των κεφαλαιακών δαπανών για το 2019 παραμένει στο επίπεδο των €25-30 εκατ.

***Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Frigoglass επισυνάπτονται στη στήλη “Συνοδευτικό Υλικό”

Σχετικα αρθρα

Νέο Research & Development Hub στην Ελλάδα από την TeamViewer

admin

Την μονάδα της Kleeman στη Σαγκάη εγκαινίασε ο πρωθυπουργός

admin

Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Alpha

admin

Grivalia: Aνοίγει ο δρόμος για το πεντάστερο κάμπινγκ των €10 εκατ. στη Βούλα

admin

Τι απαντά η Εθνική Ασφαλιστική για τις διώξεις στελεχών της

admin

«Λευκός καπνός» με την Comer την Παρασκευή; – Ράλι 17% στην μετοχή της MIG

admin

Νέα Υόρκη: Αυτό είναι το επάγγελμα που «εκτοξεύτηκε» λόγω πανδημίας

admin

Attica Group: Αύξηση κερδών στα 20,85 εκατ. ευρώ το 2019

admin

Η Συρία ζήτησε την βοήθεια της Ρωσίας για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού

admin

Οκτώ κινητές μονάδες για κορωνοϊό από την Intrakat

admin

Μία στις 3 εταιρείες έκανε το 25% του τζίρου online στην πανδημία

admin

Ιταλία: “Τα κρούσματα περιορίζονται, ωστόσο δεν πρέπει να μειώσουμε το επίπεδο επιφυλακής”

admin

Lufthansa: «Πράσινο φως» στο πακέτο διάσωσης από το Ελεγκτικό Συμβούλιο

admin

Μηνύσεις για αποκλεισμούς κτιρίων υποβάλει ο ΟΤΕ

admin

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από την Entersoft

admin

Ιασώ: Διανέμει μέρισμα €0,02/μετοχή

admin

Vitex: «Βάφει» 10 νοσοκομεία με 1.000 δωμάτια σε 5 χώρες

admin

Κονγκό: Δεύτερος θάνατος από τον ιό Έμπολα

admin